reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powiklania po cesarskim cieciu

Tak dzwonilam do GP i bylam w szpitalu dali przeciw bolowe i wyslali do domu bez badan
Na własną rękę spróbuj lać po ranie woda utleniona, może jest u Was dostępny Microdacyn? Pisząc lać mam na myśli dosłownie wylewanie dużej ilości na brzuch. Ja miałam też Agrosulfan (pomimo, że wtedy karmiłam piersią). Sączy Ci się z rany ropa?

reklama
Na własną rękę spróbuj lać po ranie woda utleniona, może jest u Was dostępny Microdacyn? Pisząc lać mam na myśli dosłownie wylewanie dużej ilości na brzuch. Ja miałam też Agrosulfan (pomimo, że wtedy karmiłam piersią). Sączy Ci się z rany ropa?

Woda utleniona nie jest zalecana w takich przypadkach. Juz b.rzadko sie ja uzywa, bo gorzej drazni rane. Juz ten Microdacyn lepszy lub nawet Octenisept.

Ja miałam zakażenie gronkowcem. Z rany sączyła się ropa. Byłam w szpitalu na czyszczeniach rany i posiewach 3 razy. Cięcie zamknęło się około 7 tygodnia po CC. Dostałam antybiotyk bezpieczny przy KP
Oj oj ja tez mialam wyciek ropy dwa tygodnie po ale powiedzieli ze to infekcija nie dostalam zupelnie nic i znajoma z polski zalatwila mi masc na rany po operacyjne i infekcje i to pomoglo bo nic z tym nie robili

Nie wlasnie nie saczy sie siedzi to w srodku .tak mam wode utleniona i do pryskania na rany pooperacyjne

Oj oj ja tez mialam wyciek ropy dwa tygodnie po ale powiedzieli ze to infekcija nie dostalam zupelnie nic i znajoma z polski zalatwila mi masc na rany po operacyjne i infekcje i to pomoglo bo nic z tym nie robili

Zartujesz. Jaka masakra. Tym bardziej powinni dac juz wtedy leki. A jaka masc mialas? Mozliwe, ze tamto zakazenie jest niedoleczone i teraz sa tego skutki.

Jesli to ropnie to potrzebujesz doustnego antybiotyku. Czasem tez ropnia trzeba naciac.
Wiesz dzis dzwonilam do szpitala na oddzial poporodowy i kazali dzwonic do przychodni i zadzwonilam sie umowilam a ciapata powiedziala bez obejrzania " bierz paracetamol a jak sie pogorszy to wroc " myslalam ze hu...j mnie wezmie

Zartujesz. Jaka masakra. Tym bardziej powinni dac juz wtedy leki. A jaka masc mialas? Mozliwe, ze tamto zakazenie jest niedoleczone i teraz sa tego skutki.
Nie pamietam a nie mam opakowania bo skonczylam pare tyg temu ale infekcije mialam po saczkach po prawej strony a teraz to sie mi robi z lewej zaraz dodam zdjecie

Załączniki

• IMG_20230215_183239.jpg
    IMG_20230215_183239.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 73
reklama
Do góry