reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powiklania po cesarskim cieciu

Tak dzwonilam do GP i bylam w szpitalu dali przeciw bolowe i wyslali do domu bez badan
Na własną rękę spróbuj lać po ranie woda utleniona, może jest u Was dostępny Microdacyn? Pisząc lać mam na myśli dosłownie wylewanie dużej ilości na brzuch. Ja miałam też Agrosulfan (pomimo, że wtedy karmiłam piersią). Sączy Ci się z rany ropa?

reklama
Na własną rękę spróbuj lać po ranie woda utleniona, może jest u Was dostępny Microdacyn? Pisząc lać mam na myśli dosłownie wylewanie dużej ilości na brzuch. Ja miałam też Agrosulfan (pomimo, że wtedy karmiłam piersią). Sączy Ci się z rany ropa?

Woda utleniona nie jest zalecana w takich przypadkach. Juz b.rzadko sie ja uzywa, bo gorzej drazni rane. Juz ten Microdacyn lepszy lub nawet Octenisept.

Ja miałam zakażenie gronkowcem. Z rany sączyła się ropa. Byłam w szpitalu na czyszczeniach rany i posiewach 3 razy. Cięcie zamknęło się około 7 tygodnia po CC. Dostałam antybiotyk bezpieczny przy KP
Oj oj ja tez mialam wyciek ropy dwa tygodnie po ale powiedzieli ze to infekcija nie dostalam zupelnie nic i znajoma z polski zalatwila mi masc na rany po operacyjne i infekcje i to pomoglo bo nic z tym nie robili

Nie wlasnie nie saczy sie siedzi to w srodku .tak mam wode utleniona i do pryskania na rany pooperacyjne

Oj oj ja tez mialam wyciek ropy dwa tygodnie po ale powiedzieli ze to infekcija nie dostalam zupelnie nic i znajoma z polski zalatwila mi masc na rany po operacyjne i infekcje i to pomoglo bo nic z tym nie robili

Zartujesz. Jaka masakra. Tym bardziej powinni dac juz wtedy leki. A jaka masc mialas? Mozliwe, ze tamto zakazenie jest niedoleczone i teraz sa tego skutki.

Jesli to ropnie to potrzebujesz doustnego antybiotyku. Czasem tez ropnia trzeba naciac.
Wiesz dzis dzwonilam do szpitala na oddzial poporodowy i kazali dzwonic do przychodni i zadzwonilam sie umowilam a ciapata powiedziala bez obejrzania " bierz paracetamol a jak sie pogorszy to wroc " myslalam ze hu...j mnie wezmie

Zartujesz. Jaka masakra. Tym bardziej powinni dac juz wtedy leki. A jaka masc mialas? Mozliwe, ze tamto zakazenie jest niedoleczone i teraz sa tego skutki.
Nie pamietam a nie mam opakowania bo skonczylam pare tyg temu ale infekcije mialam po saczkach po prawej strony a teraz to sie mi robi z lewej zaraz dodam zdjecie

Załączniki

• IMG_20230215_183239.jpg
    IMG_20230215_183239.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 86
reklama
Do góry