reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Potrzebuje porady

Rozmawiałam ze swoją ginekolog przez telefon i na 8 lutego mamy wyznaczone badanie prenatalne i jeśli dziecko będzie większe to wystawi zaświadczenie na podstawie tego jak duży jest po zmierzeniu ale to będzie już i tak za późno.
Moze umow sie z nią na 31/01? Przeciez nie masz nic do stracenia, a nóz okaze sie ze dzieciatko przyspieszylo i z wymiarow wpadnie w 12tc. Ona tez niczym nie ryzykuje robiąc badanie wczesniej bo prenatalne mozesz robic od 10+6 do 13+6.

reklama
Idź do innego lekarza na wizytę i po prostu podaj starsza datę miesiączki. Potem możesz iść na kontrole ale nie musisz prowadzić już u tego lekarza, wystarczy ze będzie zaświadczenie. Tutaj na szali jest dobro dziecko i Twoje, jak ktoś gra nie fair to ja bym zrobiła dokładnie tak samo.

Idź do innego lekarza na wizytę i po prostu podaj starsza datę miesiączki. Potem możesz iść na kontrole ale nie musisz prowadzić już u tego lekarza, wystarczy ze będzie zaświadczenie. Tutaj na szali jest dobro dziecko i Twoje, jak ktoś gra nie fair to ja bym zrobiła dokładnie tak samo.
Dobry pomysł, to tylko tydzień a przecież zawsze jest rozbieżność mdzy OM a USG jakaś, umów się gdzieś na już żeby zdążyć przed tym 10 tygodniem. Tylko jest problem, bo ze szpitala mogli coś wpisać a tam się podaje OM....

Dobry pomysł, to tylko tydzień a przecież zawsze jest rozbieżność mdzy OM a USG jakaś, umów się gdzieś na już żeby zdążyć przed tym 10 tygodniem. Tylko jest problem, bo ze szpitala mogli coś wpisać a tam się podaje OM....
Ze szpitala raczej nic wpisali bo nie chciałam aby wpisywali mi chorobowego za te dni bo dogadałam się z szefową na urlop bezpłatny. Dopiero Pani ginekolog wysłała zwolnienie chorobowe

To próbuj. Dla dziecka i dla siebie. Tak jak napisała wyżej Oliwia. Możesz mieć przecież nieregularne miesiączki a i ta regularna się może przesunąć tydzień. Pracę masz stresującą wystarczająco a i ostatnie wydarzenia też do łatwych nie należały.

Ze szpitala raczej nic wpisali bo nie chciałam aby wpisywali mi chorobowego za te dni bo dogadałam się z szefową na urlop bezpłatny. Dopiero Pani ginekolog wysłała zwolnienie chorobowe
Zrób tak jak wspominała dziewczyna wyżej. Ja byłam w 4 tygodniu ciąży, a powiedziałam w szpitalu że w 8, bo by w życiu mnie z taką ciąża nie przyjęli, a dzięki temu dostałam leki na podtrzymanie. To był początek pandemii i wszyscy ginekolodzy nie przyjmowali nowych pacjentek :/

Zrób tak jak wspominała dziewczyna wyżej. Ja byłam w 4 tygodniu ciąży, a powiedziałam w szpitalu że w 8, bo by w życiu mnie z taką ciąża nie przyjęli, a dzięki temu dostałam leki na podtrzymanie. To był początek pandemii i wszyscy ginekolodzy nie przyjmowali nowych pacjentek :/
Dobrze tak zrobię. Mam umówić się do innego ginekologa czy iść do obojętnie jakiego lekarza Np rodzinnego z badaniem usg i krwi i na tej podstawie by mi wystawił takie zaświadczenie? Bo przed chwila czytałam, że nie musi być to koniecznie lekarz ginekolog a prawdę mówiąc ciężko na już umówić się w mojej okolicy do ginekologa trzeba kilka dni poczekać a szefowa od tygodnia dopomina się o to zaświadczenie…

Dobrze tak zrobię. Mam umówić się do innego ginekologa czy iść do obojętnie jakiego lekarza Np rodzinnego z badaniem usg i krwi i na tej podstawie by mi wystawił takie zaświadczenie? Bo przed chwila czytałam, że nie musi być to koniecznie lekarz ginekolog a prawdę mówiąc ciężko na już umówić się w mojej okolicy do ginekologa trzeba kilka dni poczekać a szefowa od tygodnia dopomina się o to zaświadczenie…
Jezeli wystawi je byle jaki lekarz to idź do rodzinnego. Powiedz że ostatnia miesiączka była np. 5 listopada.
Swoją drogą to mega smutne, że tak długo tam pracowałaś, a ona chce cię zostawić bez środków do życia, bo brakuje jednego tygodnia ...

Jezeli wystawi je byle jaki lekarz to idź do rodzinnego. Powiedz że ostatnia miesiączka była np. 5 listopada.
Swoją drogą to mega smutne, że tak długo tam pracowałaś, a ona chce cię zostawić bez środków do życia, bo brakuje jednego tygodnia ...
No niestety, powiedziała, że wszystko w dokumentach musi się jej zgadzać 🤷🏼‍♀️

reklama
Też nie rozumiem, żeby faktycznie pracowała 3 mies. na próbnym......... To mój szef miał taką sytuację z dwiema i się wściekał ale im problemów nie robił. a to chłop, kobieta tym bardziej powinna zrozumieć.....

Do góry