Ania020317
Fanka BB :)
Potrzebuje dowiedzieć sie jak to jest gdybym wróciła sama w ciąży do polski czy uzyskałabym jakaś pomoc od państwa, jestem po cywilnym ale zważywszy na problemy małżonka w Pakistanie( chodzi o zdrowie i życie jego mamy) prawdopodobnie będę zmuszona wrócić do kraju i urodzić i wychować w Polsce możliwe ze bez ojca gdyż nie orientuje sie jak to jest z prawnej strony jeśli on pochodzi z Azji i nie mamy zarejestrowanego ślubu w Polsce tylko na Cyprze i czy aby zarejestrować nasz ślub on musi w tym czasie przebywać w Polsce czy nie...obecnie pojutrze będzie 27 tydz ciąży maluszek jest zdrowy...oboje z mężem jesteśmy jak sie to mówi w trudnej sytuacji czekamy na jego wizę jego mama jest w śpiączce a tam leczenie jest drogie bo nie ma czegoś takiego jak ubezpieczenie...tu zważywszy ze maz nie ma jeszcze wizy i ubezpieczenia jedynie pozwolenie na prace nie jest w stanie tyle zarobić na leczenie mamy na rachunki i żonę z dzieckiem...różne myśli przychodzą do głowy i powiem ze z niektórych nie jestem dumna wiem tez ze potrzebuje pomocy psychologa bądź psychiatry gdyż możliwe ze cierpię również na depresje tu jeśli bym cokolwiek lekarzom powiedziała to nie tylko by nam papierów nie dali ale także dziecko zabrali....niewiem juz co robić...chce mieć możliwość i gdzie wychować maluszka nie chce sie bać o jutro i przyszłość...bardzo sie kochamy z mężem ale ta sytuacji powoli staje sie bez wyjścia...i oboje nie chcemy abyśmy zaczęli wzajemnie sie obwiniać i nienawidzieć...