reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
Uleńka - wydaje mi sie, ze zalecenie nie dawania do raczki zabawek zostało wam dane indywidualnie, skoro twój mały dopiero co przestał zaciskac piastki.. moja Gaja tak jak Asia Dziunki ma otwarte raczki od przeszło 2 miesiecy, wiec chyba nie dotyczy...

Oliwier juz jakis czas nie ma zaciśniętych od prawie 1,5 msc myslę, ze też.
Nawet jeśli by zaczał do 3 msc też to norma :
"6 tygodni-3 msc....Piąstki są coraz mniej zaciśnięte z kciukami na zewnątrz" Rehabilitantka nas jeszcze nie widziała, przez telefon z nią rozmawiała i pytałam się co mogę z dzieckiem robić a czego nie do czasu az przyjde do niej na wizytę czyli 27 lutego.

prawda jest taka, ze co rehabilitant albo lekarz to inna poinia...i czesto sami sobie przecza.....i zgadzam sie ze zdaniem, ze czasem najlepsza jest matczyna intuicja.....ciezko mi tez uwierzyc, ze troche zabawy grzechotka moze dziecku zaszkodzic.....nie popadajmy w paranoje......:tak:

A wiecie co, Joasia jak nie chce czegos trzymac to po prostu otwiera raczke i zabawka wypada ;-)
no i dokładnie tak robi moja Tysia!
grzechotki jesli jej daje to tylko takie małe i lekkie. ma jedną dużą, cieżką. nawet nie próbowałabym jej wcisnąć, bo bałabym się, że się w łepek walnie!
no, a rączki już od dawna otwiera, a jak zacisnie, np. w czasie snu, to kciuki ma na zewnątrz :)

U Zuzi też tak było jakiś czas temu, dziąsełko nadal jest opuchnięte i widać kreseczkę i nic się nie rusza od 2 tygodni. Ślini się nadal. To ząbek się zawiązał i siedzi płytko, ale może dopiero za kilka miesięcy wyjść, a może i za kilka dni. To zależy :-):tak:
to Zu jest na tym samym etapie co Vi ;-) ciekawe kiedy zabki wyjda calkowicie:-D
Ulenka moja corka ma otwarte dlonie juz od jakis dwoch miesiecy, bawi sie nimi normalnie od dawna, SAMA
:tak::tak::tak: masz racje jedne dzieci robia to wczesniej inne pozniej

zawiazki zebow pierwszych zebow to zdaje sie jakis drugi trymestr ciazy :), teraz awiazuja sie stale seby i wypychaja pierwsze - to tak dla porzadku.

Moja Ida zaczela sie bawic swoimi stopami (dokladnie dzisiaj), ladnie ciagnei glowke, robi kolyske jak lezy na plecach a jak na brzuchu to podnosi stopy do gory (robi taka foczke), wodzi cala glowa, bawi sie raczkami, targa zabawki :) i wpycha je sobie do buzi, dotyka wszystkiego dosyc pewnie. Gaworzy jak oszalala i przyglada sie rysunkom i literkom z duzym zainteresowaniem. aaaaaaaaaaa i sama sobie wklada smoczek do buzi :) co za ulga!

HMM a nasz syn chyba po prostu rezerwuje swoje siły na czas chodzebia , czy raczkowania:tak: teraz nie chce sie za bardzo wysilac

reklama
Moja Lena zaczyna mnie niemiłosiernie tarmosic za włosy!! Jak mi wszystkich nie powyrywa to będzie wspaniale. Nie cierpię ich wiązac ale niestety jestem zmuszona:sorry:

Do góry