reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porzucenie dziecka

Witam
jestem mamą półtoramiesięcznego chłopczyka .niedawno ojciec dziecka postanowił się wyprowadzić od nas ,najprawdopodobniej przerosły go obowiązki rodzicielskie.
Nie wiem gdzie powinnam się udać celem zgłoszenia zaprzestania opieki ojca nad dzieckiem.
Dodatkowo dodam ,że jestem po cięciu cesarskim w końcówce połogu a blizna jest nie zagojona.
Ojciec dziecka do chwili opuszczenia mieszkania nie interesował się losem dziecka .nawet nie zadzwonił.
Czy jego postępowanie podlega pod 210 artykuł kodeksu karnego .
Dziękuję z góry za pomoc

reklama
jestem mamą półtoramiesięcznego chłopczyka .niedawno ojciec dziecka postanowił się wyprowadzić od nas ,najprawdopodobniej przerosły go obowiązki rodzicielskie.
Nie wiem gdzie powinnam się udać celem zgłoszenia zaprzestania opieki ojca nad dzieckiem.
Ale co chce Pani zgłosić? To, że porzucił Panią partner? To nie jest karalne. Dziecko pozostało z Panią, czyli nie zostało bez opieki.
Owszem moze Pani złożyć doniesienie do prokuratury, ale bedzie ono równoznaczne z oświadczeniem, ze nie jest Pani własciwą opiekunką dla dziecka skoro twierdzi pani, że partner pozostawiając dziecko z Panią zostawił je bez opieki.

Dodatkowo dodam ,że jestem po cięciu cesarskim w końcówce połogu a blizna jest nie zagojona.
To nie jest argument. Wiele kobiet po cc opiekuje się samotnie dzieckiem od pierwszych dni.

Ojciec dziecka do chwili opuszczenia mieszkania nie interesował się losem dziecka .nawet nie zadzwonił.
Tak bywa, do interesowania dzieckiem i kochania go nie zmusi Pani nikogo.
Czy jego postępowanie podlega pod 210 artykuł kodeksu karnego .
Zdecydowanie nie.