Hej dziewczyny muszę napisać tutaj bo nie daje rady .Wczoraj byliśmy z mężem na wizycie kontrolnej i okazało się że serduszko nie bije zatrzymało się na 7tygodniu. Jestem załamana i nie mogę w to uwierzyć bo mamy już syna prawie 2 latka a tu kolejna ciąża i niestety nie będzie rodzeństwa.Nie wiem co myśleć
reklama
Rozwiązanie
U mnie powiedzieli, że po pierwszym okresie możemy się starać. U mnie poronienie było wywołane tabketkami. Po nich wszystko się oczyściło.A ile czasu lekarz wam powiedział by poczekać przed kolejnym staraniem ? Mi powiedział że minimum 3 razy okres muszę mieć
Gusia 2106
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny.
Mam 27 lat, staramy się od 5 lat, pierwsze dziecko stracone i drugie również.
Ja właśnie czekam na zabieg.
Przeczytałam wasz wątek i serce mnie boli ze jest az tak dużo takich sytuacji.
Nie wiem co będzie ze mną dalej i dlaczego tak się dzieje.
Pozdrawiam Was !
Pozdrawiam Was !
reklama
Współczuję wiem co czujesz nie możesz się tylko załamywać będzie dobrze wkoncu do czekasz się upragnionego dziecka. Robiłaś jakieś badania?Cześć dziewczyny.
Pozdrawiam Was !
Gusia 2106
Hej. Jeszcze nic nie robiłam.Współczuję wiem co czujesz nie możesz się tylko załamywać będzie dobrze wkoncu do czekasz się upragnionego dziecka. Robiłaś jakieś badania?
Po pierwszym myślałam że to przypadek. Tak się dzieje często w pierwszej ciąży.
Teraz już zgłupiałam. Wiem tylko że miałam słaby przyrost bety 50%, i TSH 6.6.
W styczniu mam endokrynologa.
To u Ciebie pewnie wina tarczycy u mnie wyniki wszystkie dobre i po 4 poronieniach mam jedno dziecko a teraz znowu poroniłam i lekarze nie znają przyczynyHej. Jeszcze nic nie robiłam.
Po pierwszym myślałam że to przypadek. Tak się dzieje często w pierwszej ciąży.
Teraz już zgłupiałam. Wiem tylko że miałam słaby przyrost bety 50%, i TSH 6.6.
W styczniu mam endokrynologa.
Gusia 2106
Jak dowiedziałam się że tarczyca taka wysoka, zaczęłam brać ltyroksyne, no ale jak widać chyba nie pomogło. W czwartek idę po odbiór TSH po 2 tygodniach od zaczęcia przyjmowania.To u Ciebie pewnie wina tarczycy u mnie wyniki wszystkie dobre i po 4 poronieniach mam jedno dziecko a teraz znowu poroniłam i lekarze nie znają przyczyny
TSH może aż tak wpłynąć na ciążę ?
Gusia 2106
Jejki, Bardzo dużo już przeżyłaś. Musisz być bardzo silna kobieta.To u Ciebie pewnie wina tarczycy u mnie wyniki wszystkie dobre i po 4 poronieniach mam jedno dziecko a teraz znowu poroniłam i lekarze nie znają przyczyny
Podobno tarczyca ma duże znaczenie w ciąży i może być przyczyną ale może jeszcze być co innego .Jak dowiedziałam się że tarczyca taka wysoka, zaczęłam brać ltyroksyne, no ale jak widać chyba nie pomogło. W czwartek idę po odbiór TSH po 2 tygodniach od zaczęcia przyjmowania.
TSH może aż tak wpłynąć na ciążę ?
Takie jest życie na szczęście chociaż jakimś cudem mam synka bardzo chciałam mieć jeszcze jedno dziecko a teraz chyba jednak zostaniemy przy jednym za dużo mnie to wszystko nerwów kosztujeJejki, Bardzo dużo już przeżyłaś. Musisz być bardzo silna kobieta.
Gusia 2106
Wierzę Ci. Ja nie wiem jak zrobić 3 podejście. Niby chcę już, a z drugiej strony to będzie okres paranoiTakie jest życie na szczęście chociaż jakimś cudem mam synka bardzo chciałam mieć jeszcze jedno dziecko a teraz chyba jednak zostaniemy przy jednym za dużo mnie to wszystko nerwów kosztuje
reklama
Jesteś jeszcze młoda lepiej poczekaj zobaczysz co lekarz ci powie .Wierzę Ci. Ja nie wiem jak zrobić 3 podejście. Niby chcę już, a z drugiej strony to będzie okres paranoi