reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienie a wychowawczy

Caro666

Fanka BB :)
Byłam na wychowawczym i dostałam wymówienie z pracy ale okazało się że jestem w ciąży , anulowali mi wymówienie , zrezygnowałam z wychowawczego żeby wrócić do pracy ale miałam iść na l4 1 dnia pracy czyli 29 grudnia , dzisiaj okazało się że brak akcji serca i beee musiała zrobić zabieg ….
CY będę mogła wrócić na wychowawczy spowrotem czy będę musiała jak by wrócić do pracy a dla mnie to oznacza że będę musiała odejść i się zwolnić … ?

reklama
Umowę mozna wypowiedzieć tylko w przypadku likwidacji lub upadłości pracodawcy lub z winy pracownika. W innym przypadku nie jest to możliwe.

W każdym razie - obecnie powinna złożyć wniosek o drugą część urlopu wychowawczego. I będzie chroniona przed zwolnieniem (no chyba że już wykorzystała jego 5 części).

Ale nie można wypowiedzieć umowy osobie przebywającej na urlopie wychowawczym. Coś tu nie gra.
Można jeśli są zwolnienia grupowe , dowiadywałam się w pipie ale teraz nie chodzi już o to tylko jak złożyłam papier że chce wrócić do pracy to czy mogę tera anulować ? Czy znów składać i czekać 21

Umowę mozna wypowiedzieć tylko w przypadku likwidacji lub upadłości pracodawcy lub z winy pracownika. W innym przypadku nie jest to możliwe.
Można przy zwolnieniach grupowych , już się dowiadywałam , bynajmniej anulowali mi bo dowiedziałam się o ciąży , ale nie o to chodzi , tylko czy jak zrezygnowałam żeby wrócić do pracy to czy mogę teraz anulować to i dalej wrócić na wychowawczy

reklama
reklama
Do góry