reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odpowiedz w temacie

Dziękuję Ci bardzo za pomoc i rady. Tak, USG były robione na różnych sprzętach jednak nie wiem sama co mam o tym myśleć, drugie było robione nawet na lepszym sprzęcie, więc rozmiar powinien być jeszcze bardziej wyrazisty. Jednak tutaj różnica pomiędzy jednym a drugim badaniem to 1mm a powinno być wg tego co piszą co najmniej 3mm różnicy (pęcherzyk miałby się powiększać o co najmniej 2mm). Do profesora Malinowskiego chętnie uderzę, jednak on jest na pewno b. drogi a na początek chciałabym żeby ktoś mnie pokierował jakie badania mam robić. Już sobie zobaczyłam komplet badań na testdna za 1600zł łącznie z kariotypem, ale pewnie na tym się nie skończy, jeszcze są zwykłe badania hormonalne, monitoring owulacji itp. Z tego co wiem prof. Malinowski się głównie zajmuje zaburzeniami immunologicznymi a nie wiem na ten moment, na czym u mnie polega problem, boję się bardzo, że na genetyce i translokacjach chromosomów wtedy już chyba nic się nie da zrobić :(.

Mówisz, że większość objawów 6-7tc ale ja właśnie jestem w 50 dniu cyklu... czyli właśnie około 7 tyg, na ostatnim USG byłam już 9 dni temu... i jutro idę na kolejne, bo tak udało mi się termin zarezerwować. Także właśnie u mnie już b. długo objawów brak.

roki1991 dziękuję bardzo, naprawdę jestem wdzięczna za odpowiedź, ale ja nie liczyłam dnia ciąży od długości cyklu tylko właśnie od terminu owulacji która była w 16 dniu cyklu i wtedy zaczęłam liczyć 6 tydzień, i z tego wyszło, że 1 usg w 4+7 a pęcherzyk jak na 3-4 tydzień...

Do góry