Cześć Kryśka85Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć❤ Jutro mam rozmowę z dr Sydorem, ale z tego co mówiła moja ginekolog to najlepiej brać encorton do 10 tygodnia bo to jednak steryd i jeśli nie trzeba to najlepiej nie brać, ale oczywiście decyzję zostawia dr Sydorowi. A ja nie potrafię się odnaleźć w tej nowej rzeczywistości, z jednej strony boję się cieszyć, nastawiać, ale z drugiej strony mam w brzuszku małą istotkę z bijącym serduszkiem i ciężko o tym nie myśleć. Pewnie im bliżej będzie kolejnej wizyty u mojej Pani dr czyli 9 grudnia, tym bardziej będę znowu szaleć. Dzięki za wsparcie bo chyba nikt nie jest w stanie zrozumieć kobiety, lepiej niż druga kobieta, która przeszła to samo i zna temat.
Mam możliwie, że podobny problem, który Ty miałaś.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie. !!!
Napisz proszę co u Ciebie jak po spotkaniu z lekarzem.
Jestem również po 4 poronieniach. 2 CN oraz 2 In Vitro. W ciążę po Invitro mam wrażenie że mogłabym zajść za każdym razem po transferze, ale co z tego jak później wiem, że ją stracę, bo niestety czuje, że u mnie problem immunologiczny.
Leczę się w klinice leczenia niepłodności w Berlinie. Miałam dwie histeroskopie operacyjne na wycięcie przegrody. Lekarka twierdziła, że to wina przegrody moje poronienia. Przy ostatniej histeroskopii operacyjnej miałam pobrane Nk i te drugie. Nk wyszły podwyższone, ale ze względu na to że byłam operowana przed okresem, to było napisane że w tym cyklu Nk może być podwyższone.
Moja lekarka nie ma już pomysłu na leczenie mnie po 2 poronieniu po Invitro. Zasugerowała powtórzyć i rozszerzyć badania na Trombofilię i zastosowanie w kolejnej ciąży heparyny.
W ostatniej ciąży miałam tylko Ass 100 mg, odpowiednik aspiryny i to tylko dlatego, że byłam po 3 poronieniach, a żadna Trombofilia mi nie wyszła w badaniach.
Ja wiem, że ta Heparyna też nic nie da i potrzebuje czegoś mocniejszego jak Ty masz. Widziałam, że pisałaś o dr Sydor. Możesz mi napisać jakie są terminy oczekiwania do lekarza ? Mam możliwość zarówno możliwość w Tarnowie jaki Krk.