reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć, dziewczyny czy któraś z Was potrafi odszyfrować wynik KIR?

Załączniki

• A34EB5C9-CD60-4EFB-865D-914F2780A6FF.jpeg
    A34EB5C9-CD60-4EFB-865D-914F2780A6FF.jpeg
    45,6 KB · Wyświetleń: 106
reklama
Czy jest tu jakas mama, która karmiła piersia, zaszla w ciaze i przyjmowała Encorton i wlewy?
Czy Encorton jest zakazany przy kp? Na e-lactacum nic nie ma. Lekarz ma urlop. A nadal karmie ponad 2 letnia corke. Chciałabym juz pomyśleć o rodzeństwie i wznowić starania ale nie chce jeszcze odstawiac od piersi. A komorki nk wyszły mi na poziomie 24 %. Po pierwszym poronieniu dla porównania bylo 19%... jestem trochę podłamana bo chce mieć "i wilk i owca cala" .

Czy jest tu jakas mama, która karmiła piersia, zaszla w ciaze i przyjmowała Encorton i wlewy?
Czy Encorton jest zakazany przy kp? Na e-lactacum nic nie ma. Lekarz ma urlop. A nadal karmie ponad 2 letnia corke. Chciałabym juz pomyśleć o rodzeństwie i wznowić starania ale nie chce jeszcze odstawiac od piersi. A komorki nk wyszły mi na poziomie 24 %. Po pierwszym poronieniu dla porównania bylo 19%... jestem trochę podłamana bo chce mieć "i wilk i owca cala" .
wydaje mi się, że w którejs bazie laktacyjnej jest encorton. Znam lekarkę, która pozwala pacjentkom (szczególnie nie ma wątpliwości jak dziecko kp jest już duże), ale nie znam szczegółów czy każda dawkę.

wydaje mi się, że w którejs bazie laktacyjnej jest encorton. Znam lekarkę, która pozwala pacjentkom (szczególnie nie ma wątpliwości jak dziecko kp jest już duże), ale nie znam szczegółów czy każda dawkę.
Bylam u lekarki i teoretycznie można. Zreszta jak corka była jeszcze w brzuchu to lek.przenikal do łożyska wiec w sumie teraz podobnie by było przez mleko. Na razie mogę karmic przy encortonie. Ale powoli ograniczam kp wiec wszystko idzie delikatnie. Coesz się ze tak się udało

Dziewczyny, czy któraś z was jest w stanie rozszyfrować ten wynik?
KIR obecne:
2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL5 (grupa1), 2DL5 (grupa2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1 norm
KIR nieobecne: 2DL4 del, 2DS4 norm, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DP1 var.
Wykryto genotyp Bx

Dziewczyny, czy któraś z was jest w stanie rozszyfrować ten wynik?
KIR obecne:
2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL5 (grupa1), 2DL5 (grupa2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1 norm
KIR nieobecne: 2DL4 del, 2DS4 norm, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DP1 var.
Wykryto genotyp Bx
Jeśli chodzi o kiry to nie ma się do czego przyczepić-wszystko co najważniejsze jest 2DS1, 2DS2, 2DS3,2DS5 i 3DS1.
🙂

Cześć, która z Was jest po szczepieniach limfocytami? Czy one Wam pomogły w staraniach? Donoszeniu ciąży? Doc. P. zalecił mi szczepienia ze względu na wynik allo 0% (a jestem po 3 ciążach w ostatnich 2 latach)

Hej dziewczyny
Jestem w 12 tyg ciąży czy któraś z Was potrafi rozszyfrować wynik na anty xa heparyny ?
Czy kwalifikuje się do zwiększenia dawki ?
Z góry dziękuje za odpowiedz

Załączniki

• C318C47B-7BA3-4D95-B02D-F95F181A4B00.png
    C318C47B-7BA3-4D95-B02D-F95F181A4B00.png
    62,7 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Hej dziewczyny
Jestem w 12 tyg ciąży czy któraś z Was potrafi rozszyfrować wynik na anty xa heparyny ?
Czy kwalifikuje się do zwiększenia dawki ?
Z góry dziękuje za odpowiedz
Ja nie robiłam tego badania, więc niestety nie pomogę. Pamiętam, że dziewczyny miały komentarze na tym badaniu w stylu "dawka dobrana prawidłowo" - może wygeneruj pdf i zobacz czy tam nie ma więcej niż na stronie? Chciałam Cię spytać, czy lekarz kazał Ci robić antyxa w związku z wysokimi ddimerami, czy po prostu od razu zlecił antyxa?

Do góry