reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Czy mogłabyś powiedzieć na ile przed porodem odstawilas heparyne? Dziękuję
W pierwszej ciąży wzuelam ostatnia dawkę w środę wieczorem, a w sobotę rano już na usg były złe przepływy i musieli robi cc żeby ratowac córkę. W ciąży z synem wzielam ostatni zastrzyk w poniedziałek wieczor, a w środę rano miałam planowane cc. Po doświadczeniach z pierwszej ciąży absolutnie nie dałaby sobie odstawić heparyny, bo już 3 dni jej nie brania, mogły kosztować życie mojego dziecka :(

reklama
Myslisz więc, że dawka 0,4 clexane jako profilaktyczna nie stanowi niebezpieczeństwa wystąpienia krwotoku?
Bede rodzić w domu,
Mam konsultacje z hematologiem i prawdopodobnie nakłoni mnie on do odstawienia a przyznam, że się boję to zrobić. Jestem po 2 poronieniach w 10 tyg, mam mutacje genu mthfr, ginekolog kazał do konca ciazy przyjmować heparyne oraz 6 tyg po porodzie. Zaś położna ktora bedzie odbierac mi poród oraz lekarka wspolpracująca z nią są za odstawieniem zastzyków. To chyba ich jakies zabezpieczenie na wypadek gdyby cos sie stało.. w koñcu nie bede pod całym arsenałem lekarzy w tym czasie.. hmmm.. niewiem jak to ugryźć… w końcu kobiety ktore stosuja heparyne do końca i zaczynaja rodzić jadąc do szpitala rodzą i jest ok..
Wiesz jeśli chodzi o porod domowy to nie będę się wypowiadać bo nie wiem. Słuchałabym lekarza gin. Tez mam mutacje i 4 poronienia. W poprzedniej ciazy clexan 0.4 mialam do konca i jakiś czas po porodzie SN. On jest tez przeciwzakrzepowy co zqlaszcza przy CC może akurat byc na plus. Teraz jestem w 35tc i acard mam już odstawiony a clexan ostatnio pytałam to do końca choc bardzo chętnie bym w swoj balon go nie bila ;)

Myslisz więc, że dawka 0,4 clexane jako profilaktyczna nie stanowi niebezpieczeństwa wystąpienia krwotoku?
Bede rodzić w domu,
Mam konsultacje z hematologiem i prawdopodobnie nakłoni mnie on do odstawienia a przyznam, że się boję to zrobić. Jestem po 2 poronieniach w 10 tyg, mam mutacje genu mthfr, ginekolog kazał do konca ciazy przyjmować heparyne oraz 6 tyg po porodzie. Zaś położna ktora bedzie odbierac mi poród oraz lekarka wspolpracująca z nią są za odstawieniem zastzyków. To chyba ich jakies zabezpieczenie na wypadek gdyby cos sie stało.. w koñcu nie bede pod całym arsenałem lekarzy w tym czasie.. hmmm.. niewiem jak to ugryźć… w końcu kobiety ktore stosuja heparyne do końca i zaczynaja rodzić jadąc do szpitala rodzą i jest ok..
Krwotoku możesz dostać, nawet bez heparyny. Jednakowoż z heparyna będzie z ciebie mocno leciało i jednak lepiej byś była pod opieką bardziej specjalistyczna.
Chcesz rodzić w domu. Odstawiając heparynę ryzykujesz. Jest jeszcze jedna komplikacja. Porodu siłami natury nie przewidzisz, a zastrzyk działa do 48h. To niełatwy orzech do zgryzienia. Miałam podobny, bo chciałam rodzić ze znieczuleniem. A tam trzeba było 12 h od podania heparyny. Ostatnie 2 tygodnie brałam zastrzyk co 1'5 dnia. Tylko ja mam aps i moje ciało i tak zagęszczarki krew. Nie musiałam się martwić o krwotok

Cześć:) Mam pytanie. W opisie histeroskopii pisze, że ujść jajowodów nie zobrazowano. Cz wiecie co to oznacza? Czy to jest równe z tym, że są niedrożne? Dodam, że jestem po trzech poronieniach...

Hej Dziewczyny,
Czy Wy wiecie może czy do badań alloMLR i KIR trzeba odczekać ileś po poronieniu czy można od razu zrobić po 2 tyg?

Czesc, dostałam skierowanie do dr. Malinowskiego w celu szczepienia limfocytami, po tym jak drugi raz poroniłam przed 10 tyg. Wiem ze każdy przypadek jest trochę inny, wymaga różnych badań itp., ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie są mniej więcej koszty całej procedury?

Czesc, dostałam skierowanie do dr. Malinowskiego w celu szczepienia limfocytami, po tym jak drugi raz poroniłam przed 10 tyg. Wiem ze każdy przypadek jest trochę inny, wymaga różnych badań itp., ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie są mniej więcej koszty całej procedury?
Nie znam juz obecnych cen, ale ogólnie leczenie, badania u Malinowskiego są chyba najdroższe. Na to wszystko będziesz potrzebować kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt tysięcy.
na wstępnie jest już badań na kilka ładnych tysięcy.
Jednak jest też on ginekologiem, więc obejmuje "opieką" całościowo. Bo np doc.Paśnik jest "tylko" immunologiem.
A skąd jesteś? Może najpierw jakis inny lekarz i nie koniecznie szczepienie limfocytami?

reklama
Kochane powiedzie czy wszystko jest ok czy nie bardzo.
Dziękuje z góry.
Pozdrawiam

Załączniki

• C38E1CE2-CA27-462E-95BF-543C19344BD3.jpeg
    C38E1CE2-CA27-462E-95BF-543C19344BD3.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 107
Do góry