reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Kochana moim zdaniem testy masz piękne ciemnieje ta kreseczka. Wiesz , że 18 dzień po owu to raczej objawów nie powinnaś w ogóle mieć a mdłości dopiero. To przecież bardzo wczesna ciąża . Jeśli byś nie miała poronień to byś prawdopodobnie nawet testu nie zrobiła a ty już 2 zrobiłaś. U mnie mdłości dopiero były w okolicach 8 tygodnia. A cyce w ogóle mnie nie bolały musiałam przycinać żeby coś poczuć. Ja wierzę , że wszystko jest dobrze po kilku stratach trudno patrzeć optymistycznie i ze spokojem. Czekam na betę wierzę , że poszybuje . Czekam na info nie martw się wierz ,że tym razem wszystko będzie dobrze . Kiedyś musi ❤️❤️

Kochana trzeba wierzyć do końca , że się udało przeczucia to za mało ale wiem , że ciąże nasze to nie jest lekko. Kiedy robiłaś 1 bete i kiedy 2. Napisz konkretnie bo trudno się odnieść do tego co napisałaś . Trochę masło maślane.😁

@Tosiaczkowa85 wiesz co trudno powiedzieć myślę , że zmniejszenie encortonu nie powiduje plamień. Czy bierzesz luteinę dopochwowa? Może coś uszkodziłaś przy aplikacji. Wiesz co co do krwiaków to napiszę Ci , że to że krwiaka nie było w 10 tygodniu nie oznacza , że go teraz nie ma . Kiedy USG?

U burczuś szczepienia coś zablokowały z zachodzeniem w ciążę. Ile się teraz staracie ? Wiesz co ja w 1 cyklu i 2 zaszłam ale ja wcześniej nie zachodziłam w ogóle dla odmiany . Więc nie nastawiałam się na szybką ciążę raczej modliłam się żeby chociaż w tym okresie 6 miesięcy się wyrobić. Kochana no może jakiś spontan alkoholowy z winem . U mnie zawsze dzieci z tego były 😆🤪🤪
O pierwsza ciąże było ciężko. Trwało to 1,5 roku. Niestety stracona :( teraz trzy cykle. W styczniu skończyłam szczepienia. To w sumie dwa cykle po szczepieniach. Ja to po czytaniu na fb to byłam pewna że to podziała i że problemu już nie będzie. Bo z tego co mówił Docent pomagają w zagnieżdżeniu. Więc byłam pewna że są idealne dla mnie. A tu nic. I też się modlę żeby się wyrobić w 6 cyklach.

Hej dziewczyny,
Otrzymałam wyniki subpolacji limfocytów. Co myślicie na ich temat? Robione w 25 dc.
IMG_20210310_083327.jpeg

Hej dziewczyny :)

Zakwalifikowałam się dzięki projektowi do badania w celu poznania przyczyny poronienia. Wybrałam badanie immunofenotypu, już wiem że musi być druga połowa cyklu ale teraz mam mętlik bo biorę encorton 5 mg, w dniu badania bedzie równo 2 tyg od odstawienia leku, czy myślicie ze te 2 tyg wystarcza żeby badanie było chociaż względnie miarodajne?

Porzeczka
1bete zrobiłam wczoraj i wynosi 113 ( 18 dpo)
2 beta będzie dopiero w środę przed samą wizytą .

Dziś mam 4t6d objawów żadnych, czułam piątek- sobota ( 15- 16 dpo) że objawy zaczynają się rozkręcić ( lekkie mdłości, delikatne pobolewanie piersi ,twarde piersi ) . Wtedy też na testach ładnie ciemniała kreska .
Od niedzieli (17dpo)wszystko praktycznie ustało,a poniedziałek (18 dpo) test ciążowy już nie ciemniał a kreska była taka sama jak w 15dpo.

Ja wiem że nie powinnam się sugerować wynikiem bety bo trzeba patrzeć po przyroście.Jednak 18 dpo wynik 113 raczej nie napawa optymizmem .
Moim zdaniem już 15 dpo beta była w okolicach 113 a teraz już wszystko się zatrzymało i stad test nie ciemnieje a ja nie odczuwam objawów. Jutro beta pokaże czy mam rację, oby nie [emoji17]

Jak wyszla kolejna beta? Co mówił docent. Ja jestem po 3 poronieniach, teraz w 4 ciąży i nie miałam żadnych objawów naprawdę.. Też tu pisałam i schizowalam objawy to nie wyznacznik obecnie 27, tydz się zacznie..

reklama
Do góry