reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej 🙂 jestem po 4 poronieniach w tym dwa razy miałam zabieg łyżeczkowania. Zrobiłam wszystkie badania które wyszły bardzo dobrze więc przyczyna nieznana. Jedynie zostały mi do zrobienia badania immunologiczne jednak ze względu na pandemię (w marcu/kwietniu) nie było takiej możliwości. Lekarze powtarzali że takie rzeczy sie zdarzają ze trzeba próbować itp... dlatego też za każdym razem szłam do innego. I w końcu jeden z Nich powiedział że oczywiście można próbować ale szkoda i mojej psychiki i organizmu ponieważ każdy zabieg ma negatywny wpływ na późniejsze ciążę. I polecił mi dr. Przybycienia (było to w styczniu).. zadzwoniłam do Centrum macierzyństwo w Krakowie i zapisałam sie na listę oczekujących z przewidywanym terminem na czerwiec. Jednak byłam uparta z co dwa tyg dzwoniłam z zapytaniem czy jakiś termin sie nie zwolnił i udało się dostać w kwietniu. Dr przybycien przeanalizował moje wyniki badań i nic w nich nie znalazł, zlecił badania immunologiczne, których nie byłam w stanie zrobić przez pandemię. Tydzień.po wizycie zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski... Strasznie się bałam. dr. Przybycien przyjął mnie z dnia na dzień i zapisał mi Accofil w zastrzykach bo tylko to nam zostało. Oczywiście luteinę dopochwowo i duphaston. Wizyty miałam co 2 tyg i się udało dzisiaj jestem juz w 27 tyg ciąży. Córeczka nie daję mi spać bo tak kopię. Dziewczyny nie poddawaj się Anioły jednak są wśród nas 🙂 moim Aniołem takim dodatkowym jest dr. Jerzy ❤️

reklama
@mała79 zastanowiła bym się nad pilna wizyta u jakiegoś dobrego hematologa betę jak na 31 dc masz zajebsicie wysoka i progesteron też obstawiam że ciąża jest mnoga raczej zwiększyła bym heparyny bo twój wynik 0,19 to jakby 190 po mojemu a jak na 33 dc to moim zdaniem wysoko.
Z badań jak masz aktywny zespół ASP zrobiła bym Białko c i s już na tym etapie nie wiem czy obiłaś motgilogie jakie masz płytki krwi?

@mała79 zastanowiła bym się nad pilna wizyta u jakiegoś dobrego hematologa betę jak na 31 dc masz zajebsicie wysoka i progesteron też obstawiam że ciąża jest mnoga raczej zwiększyła bym heparyny bo twój wynik 0,19 to jakby 190 po mojemu a jak na 33 dc to moim zdaniem wysoko.
Z badań jak masz aktywny zespół ASP zrobiła bym Białko c i s już na tym etapie nie wiem czy obiłaś motgilogie jakie masz płytki krwi?
Kochana ty o d-dmierach piszesz 190? Norma jest do 500 dla "ludzi "bez ciąży także jak na ten etap ciąży to moim zdaniem super. U małej to taka " cudna wpadka" to tak na prawdę nie wiadomo czy kiedy była owu ! Jeśli chodzi o białko c i s to na pewno nie zaszkodzi malina bada również zespół żeby zobaczyć jak szybuje w ciąży. Jeśli chodzi o heparynę jak już się bierze 0,6 to nie wiem czy zmniejszać bez konsultacji przy aps. Mnie na 0,4 i mniejszych dawkach ciąża obumierała. Ale to taka luźna rozmowa ❤️i wywód z mojej strony.

Hej 🙂 jestem po 4 poronieniach w tym dwa razy miałam zabieg łyżeczkowania. Zrobiłam wszystkie badania które wyszły bardzo dobrze więc przyczyna nieznana. Jedynie zostały mi do zrobienia badania immunologiczne jednak ze względu na pandemię (w marcu/kwietniu) nie było takiej możliwości. Lekarze powtarzali że takie rzeczy sie zdarzają ze trzeba próbować itp... dlatego też za każdym razem szłam do innego. I w końcu jeden z Nich powiedział że oczywiście można próbować ale szkoda i mojej psychiki i organizmu ponieważ każdy zabieg ma negatywny wpływ na późniejsze ciążę. I polecił mi dr. Przybycienia (było to w styczniu).. zadzwoniłam do Centrum macierzyństwo w Krakowie i zapisałam sie na listę oczekujących z przewidywanym terminem na czerwiec. Jednak byłam uparta z co dwa tyg dzwoniłam z zapytaniem czy jakiś termin sie nie zwolnił i udało się dostać w kwietniu. Dr przybycien przeanalizował moje wyniki badań i nic w nich nie znalazł, zlecił badania immunologiczne, których nie byłam w stanie zrobić przez pandemię. Tydzień.po wizycie zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski... Strasznie się bałam. dr. Przybycien przyjął mnie z dnia na dzień i zapisał mi Accofil w zastrzykach bo tylko to nam zostało. Oczywiście luteinę dopochwowo i duphaston. Wizyty miałam co 2 tyg i się udało dzisiaj jestem juz w 27 tyg ciąży. Córeczka nie daję mi spać bo tak kopię. Dziewczyny nie poddawaj się Anioły jednak są wśród nas 🙂 moim Aniołem takim dodatkowym jest dr. Jerzy ❤️
Super ❤️❤️❤️byle do rozwiązania . Zawsze trzeba wierzyć

@czarna_mala wy coś działacie? Za wWas szczególnie trzymam kciuki

@ovli22 jak u ciebie ? Jesteś bardzo dzielna. Czy ty miałaś monit owu bo tak myśle jak te twoje jajka? Może by się przydał taki z przytupem tzn stymulacja pregnyl itd. Jak nasienie męża?

reklama
@Porzeczka1234 Owu była na pewno hihi :) ale zakładając nawet bardzo wczesna owu to beta jest piękna i bardzo wysoka, skoro jest jakby początek cyklu wiadomy.
Oczywiście że norma u zdrowych ludzi jest do 500 tak sama jak norma w ciąży u kobiet jest do 2000 ale moim zdaniem na początku ciąży jest mieć lepiej niżej. Ja w udanej ciąży w tych dniach d dimery miałam 15 więc 190 moim zdaniem dużo. Nie wypowiadam się jako wybitny specjalista ale zwróciła hym jednak uwage czy za chwile nie wyskoczą w kosmos. Do tego zbadała bym czynniki ASP. Czyli aptt fibrynogen.

Do góry