reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Miałam ten sam wynik, ale w 34 tc (być moze to one wywołaly wtedy poród przedwczesny, wcześniej miałam wymazy raz w miesiącu i były czyste). Moja lekarka nie chciała dawać antybiotyku doustnie. Musiałam się leczyć dwoma seriami globulek dopochwowych robionych w aptece wg recepty.

Dziękuję za odp. Czekam na odpowiedź lekarki, mam nadzieję, że odpisze. To już 1.5 tygodnia od tego posiewu.
Już mam dość tego wszystkiego.

reklama
Basiu ja tez mialam bardzo daleko ale w Krakowie naeet szef kliniki polozniczej nie umial mi utrzymac ciazy. U mnie koszt byl 4000 badania wstepne potem 6 x szczepienia po 700 zl potrm juz ciaza wizyty badania mysle ze z 25-30 tys to wyszlo ale rozlozone w czasie na poltora roku to nie bylo takie straszne mimo ze ja z tej przecietnej krajowej
Na spokojnie zdecydujecie co dalej tu kazdy musi zrobic jak czuje

Basiu ja tez mialam bardzo daleko ale w Krakowie naeet szef kliniki polozniczej nie umial mi utrzymac ciazy. U mnie koszt byl 4000 badania wstepne potem 6 x szczepienia po 700 zl potrm juz ciaza wizyty badania mysle ze z 25-30 tys to wyszlo ale rozlozone w czasie na poltora roku to nie bylo takie straszne mimo ze ja z tej przecietnej krajowej
Na spokojnie zdecydujecie co dalej tu kazdy musi zrobic jak czuje
Nie chcę się tak łatwo poddać może odpocznę i wtedy już tylko malina jeśli coś

@Ipekakuana Ja się męczyłam z tym ponad pół roku (za pierwszym razem źle dobrany antybiotyk a potem nawrót po pierwszej serii). W ciąży i przez pierwsze miesiące po porodzie nie miałam objawów, ale jak się zaczęło, to bardzo cierpiałam na ból w kroczu. Najbardziej przykre były sugestie lekarzy, że to od złej higieny. Ale na szczęście od czasu zakończenia leczenia nie miałam żadnych objawów a teraz po roku powtórzyłam posiew z szyjki i jest czyściutki. Czasami tylko boję się, że gronkowiec siedzi uśpiony i może zaatakować. Ja chciałam Augmentin doustnie dla mnie i męża, ale lekarka zdecydowała inaczej.

Dziewczyny jak interpretować te wyniki ? Ostatnie poronienie zatrzymane tydzień temu . W 9 tc
łącznie dwa poronienia plus jedno zdrowe urodzone dziecko w 2014 r córeczka . Czy mam jeszcze szanse na dziecko ?🥺
Oczywiście, że masz, ten wynik to nie jest żaden wyrok! Zmień kwas foliowy na metylowany. Brałaś Acard w którejś z ciąż?

@Ipekakuana Ja się męczyłam z tym ponad pół roku (za pierwszym razem źle dobrany antybiotyk a potem nawrót po pierwszej serii). W ciąży i przez pierwsze miesiące po porodzie nie miałam objawów, ale jak się zaczęło, to bardzo cierpiałam na ból w kroczu. Najbardziej przykre były sugestie lekarzy, że to od złej higieny. Ale na szczęście od czasu zakończenia leczenia nie miałam żadnych objawów a teraz po roku powtórzyłam posiew z szyjki i jest czyściutki. Czasami tylko boję się, że gronkowiec siedzi uśpiony i może zaatakować. Ja chciałam Augmentin doustnie dla mnie i męża, ale lekarka zdecydowała inaczej.

Oczywiście, że masz, ten wynik to nie jest żaden wyrok! Zmień kwas foliowy na metylowany. Brałaś Acard w którejś z ciąż?
Nie brałam ... teraz w ostatniej ciąży lekarz nie dał mi niczego ... , po drugim poronieniu sama wykonałam badanie na trombofilie za namowa koleżanki ....
kochana jest szansa ba heparynę przy kolejnej ciąży ? Nie chce już trzeciej straty 😭

@Ipekakuana Ja się męczyłam z tym ponad pół roku (za pierwszym razem źle dobrany antybiotyk a potem nawrót po pierwszej serii). W ciąży i przez pierwsze miesiące po porodzie nie miałam objawów, ale jak się zaczęło, to bardzo cierpiałam na ból w kroczu.

To dlatego lepiej rozpocząć to teraz póki nic się nie dzieje. Mam antybiogram, więc wiem, że wszystkie bakterie są wrażliwe na Augmentin. Poczekam jeszcze dzień może mi odpisze i potwierdzi.

Mam wrażenie, że wszystko kieruje się, żeby odwlec kolejne starania. Podejrzenie zaśniadu- z 6-12 m-cy zakaz starań, bakteria jakiś czas...ciągle coś, a czas leci. Miałam taka ogromną nadzieje po pierwszym razie, że to przypadek :/

@Ipekakuana Tak, u mnie to zaniedbanie lekarzy (ale i moje nieprzypilnowanie, bo nie odebrałam wyniku ze szpitala, wierząc, że skoro byłam 2 tygodnie na oddziale, to na pewno by mi powiedzieli na obchodzie, że wyhodowali bakterię i ją zaczęli leczyć), że tyle się męczyłam.

Nie brałam ... teraz w ostatniej ciąży lekarz nie dał mi niczego ... , po drugim poronieniu sama wykonałam badanie na trombofilie za namowa koleżanki ....
kochana jest szansa ba heparynę przy kolejnej ciąży ? Nie chce już trzeciej straty 😭
Jeśli czujesz, że chcesz być obstawiona heparyną, musisz znaleźć, lekarza, który Ci ją zleci (ginekologa, który będzie wypisywał recepty i prowadził ciążę na heparynie lub hematologa, który napisze konsultację specjalistyczną, że masz dostać heparynę). Masz "lżejsze" wersje tych mutacji, bo heterozygotyczne, niektórzy lekarze mogą kręcić nosem, że to nie jest trombofilia. Na samo MTHFR jest prosty sposób w postaci metylowanej wersji kwasu foliowego i wit. B12. Na PAI-1 ja dostałam zalecenie Acardu. Ale byłam bardzo gruntownie przebadana.

reklama
@ iveo też mi się wydaje że Przybycień trochę po omacku a ty ile godzin miałaś? Chce lekarza który zadba od a do z tylko że on będzie daleko a ja chciałabym mieć na miejscu też.a z nim jest kontakt telefoniczny?

Do góry