reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć, chciałam dopytać o badania allo -mlr , czy na to badanie muszę zgłosić się w odpowiednim dniu cyklu? Czy to badanie muszę wykonać razem z mężem? Jak długo czeka się na wynik? Czy badanie HLA-C. ma ykonać mąż czy ja? Ponieważ badanie na kiry lekarz ginekolog mi zleci a tego HLA-C. własnie nie mam. Dodam jeszcze, że nigdy w ciąży nie byłam a co za tym idzie nie poroniłam dlatego nie wiem czy te allo - mlr robi się po poronieniach czy można zrobić je w trakcie starań. Z góry dziękuje za odpowiedź i przepraszam jeśli coś namotałam
:)

Ostatnia edycja:
reklama
@roki_1991 staram się nie martwić ale muszę przyznać że się stresuje a wizyty to już wogole wiem ze to źle . To dobrze bo ja już zaczęłam sobie wkręcac że to źle . Trzymaj trzymaj mocno proszę

@Justa1265
z tego co pamiętam przeciwciała allo-MLR można robić w każdym dniu cyklu i wykonujesz je tylko Ty. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi :)
HLA-C robi tylko partner.

@basiawol
Gratuluję, trzymam kciuki, żeby reszta ciąży przebiegła spokojnie :)

@Justa1265 mlr robisz z partnerem. Dzień cyklu nie ma znaczenia. HLA C to badanie dla partnera. To dopełnienie męskie do kirow. Robi się je przy genotypie aa
A Sydor to dobry immunolog. Twoje zalecenia do transferu też niczego sobie

@basiawol serdecznie gratuluję [emoji3059][emoji7][emoji8]
Badałam tylko ddimery.
Wczoraj też zbadał. Mam podobne do ciebie tyle, że w ciąży nie jestem. Coś ostatnio za mocno zagęszcza mi się krew. Ty się nie stresuj, no dla mnie norma to 500, dla ciebie 2000-2500. Jeśli chcesz konkretnie sprawdzić, czy dawka jest ok, to możesz zrobić badanie anty-xa 4 h od podania heparyny. Ja bym się nie martwiła.

Właśnie i to mnie zaskoczyło że immunologię mam prawie całą zlecona a lekarz nie zalecił allo MLR ani tego HLA c ciekawe dlaczego a kir właśnie wyszedł mi aa i powiedziała że poda wlew z accofilu przy crio, takie zalecenia mam od lekarze w klinice ale i tak idę do immunologa zobaczę co on mi powie, nie wiecie długo się czeka na wynik z tego allo MLR?

Ps. Nie chce iść do lekarza bez badań bo to długo trwa i wszystko się wydłuża. Mam zrobione kiry, mthfr, cytokiny, ASA, ANA2, histeroskopie tarczycowe, nk, cd4/cd8 czego jeszcze mi brakuje?

Ostatnia edycja:
Właśnie i to mnie zaskoczyło że immunologię mam prawie całą zlecona a lekarz nie zalecił allo MLR ani tego HLA c ciekawe dlaczego a kir właśnie wyszedł mi aa i powiedziała że poda wlew z accofilu przy crio, takie zalecenia mam od lekarze w klinice ale i tak idę do immunologa zobaczę co on mi powie, nie wiecie długo się czeka na wynik z tego allo MLR?

Ps. Nie chce iść do lekarza bez badań bo to długo trwa i wszystko się wydłuża. Mam zrobione kiry, mthfr, cytokiny, ASA, ANA2, histeroskopie tarczycowe, nk, cd4/cd8 czego jeszcze mi brakuje?
Zobacz tutaj

reklama
Wlasnie też miałam pytać, ja bralam 15mg, w 12tc 3d zaczęłam brać 10mg (7dni) potem mam brać 5mg (7dni) i koniec, ale zastanawiam się czy nie brać jeszcze parę dni 2,5mg brałyście tak czy przy 5mg odstawilyscie?

Ostatnia edycja:
Do góry