reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Apsi
@Apsik1981 jeszcze nie zleciła jakby w formie recepty dopiero w emailu napisała że na te NK to steryd i wlewy i żebym podpisała jakąś zgode 20.12 na wizycie na podawanie wlewów w klinice Galena w ktorej ona przyjmuje .
Ja też od niej nie miałam żadnej recepty. Tylko w formie maila. Receptę i zapotrzebowanie do apteki po to żeby zakupić Itralipid i sól fizjologiczna w aptece wystawiał mi mój ginekolog. Ja od razu wykupiła sobie sama i załatwiłam pielęgniarkę która mi przyszla 2 razy i podpinała. Koszt w klinice był dla mnie za wysoki.

reklama
Ja też od niej nie miałam żadnej recepty. Tylko w formie maila. Receptę i zapotrzebowanie do apteki po to żeby zakupić Itralipid i sól fizjologiczna w aptece wystawiał mi mój ginekolog. Ja od razu wykupiła sobie sama i załatwiłam pielęgniarkę która mi przyszla 2 razy i podpinała. Koszt w klinice był dla mnie za wysoki.
@Apsik1981 ja też tak planuję koszt w klinice tutaj ktoraś pisała to 400 zł jest to dla mnie sporo tym bardziej że sporo już ostatnio wydalam na badania. Moi teściowie są emerytowanymi lekarzami myślę że mają jeszcze jakieś kontakty w szpitalu lub u pielegniarek wiec coś ogarnę. W naszym POZ spotkalam tez lekarke ktora dawala mi skierowanie do genetyka i 9na nawet mowila ze pomagala w poz zalatwic dziewczynie podanie Intralipidu😊

Ja miałam 2 razy podawane w domu. Niestety nic nie wyszło dlatego został mi jeszcze Intralipid i inne leki. Też miałam mieć co 3 tygodnie do końca pierwszego trymestru. A zleca Ci Dr. Janosz? Bo mi ona zleciła i to w sumie tylko mailem. W ogóle nie pytała gdzie i jak to zrobię.
Hej !!Jestes z moich okolic .Ja chodze do dr Kopiec.

A mi Kopiec takich badań nie zlecił. Ja sama poszłam do dr. Janosz. Niestety ale u nas nic nie wyszło. A gdzie jeździsz do Kopca?
Do Rybnika .Ja poszlam do niego to juz mialam 4 poronienia na koncie wiec ostatnia probe zrobilismy na encortonie i reszcie ale znowu sie nie udalo.Polecil mi zrobic immunilogie i wyszly kiepskie kiry.Spoko jest za kazdym razem na wizycie opowiada jakas historie o roznych przypadkach wiec zawsze wchodze zdolowana a wychodze z usmiechem na twarzy .Jezeli chodzi o leki tez nie robi problemow z przepisaniem takze jestem zadowolona ze wybralam jego.

reklama
Hej Dziewczyny,
zastanawiam się jak to było u Was w udanych ciążach z bólem piersi? Bolały Was piersi od początku ciąży? Mnie wczoraj bolały tak, że ledwo mogłam je dotknąć, a dzisiaj przeciwieństwo, bólu nie ma... Czy to jest normalne, że raz bolą a raz nie? Nakręcam się...
Tak to normalne. Im więcej stresu tym mniej ciążowych oznak. Pamiętam, że chyba po 5 TC to w ogóle przestały boleć. A syn biega

Do góry