Mam do odsprzedania Intralipid i sprzęt do podłączenia kroplowki.Witajcie,
Dostałam odpowiedź od pani doktor
Zespoł antyfosfolipidowy - wykluczony
Badania nasienia - ok
Immunifenotyp - mocno nadreaktywny NK 23,8 norma 10-12
Zaleciła steryd po owulacji i wlewy Intralipid w okresie okołoowulacyjnym.
Jaki steryd i ile tych wlewów
Sugerowałaby starania na cyklu monitorowanym lub monitorowanym + stymulowanym - ale w sumie w ciążę zachodzę jak chcę mam na myśli bezproblemowo.
Napisala że jak zdrowie pozwoli będzie 20.12 w Galenie więc sie tam umówię może coś mi wyośli zaplanuje
Pisała też coś o podpisaniu zgody na podawanke wlewów w tej klinice ( to są koszty spore jak tu któras pisała).
Jej częściowy powrót to kwiecień/maj ale to zweryfikuje życie więc czekać z ciążą aż tyle?? Jestem bardziej zgłupiała niż przef rozpoczęciem diagnostyki
Nie wiem czy mój ginekolog sobie poradzi z zaleceniami ......myślałam że po interpretacji wyników bedzie już z górki ..
reklama
Nadzieja2018
Fanka BB :)
Hej Dziewczyny,
zastanawiam się jak to było u Was w udanych ciążach z bólem piersi? Bolały Was piersi od początku ciąży? Mnie wczoraj bolały tak, że ledwo mogłam je dotknąć, a dzisiaj przeciwieństwo, bólu nie ma... Czy to jest normalne, że raz bolą a raz nie? Nakręcam się...
zastanawiam się jak to było u Was w udanych ciążach z bólem piersi? Bolały Was piersi od początku ciąży? Mnie wczoraj bolały tak, że ledwo mogłam je dotknąć, a dzisiaj przeciwieństwo, bólu nie ma... Czy to jest normalne, że raz bolą a raz nie? Nakręcam się...
@Apsik1981 jaka cena podeślij na priv na 20.12 chcę się umówić na ostatnią wizytę i zapytam czy mogę zorganizowac podanie Intralipidu sama Pani doktor w ostatnim emailu powiedziala ze wlewy raz w miesiacu do ukonczenia 1 trymestru i pisze zeby podpisac zgode na podanie wlewow w klinice Galen nie wiem czy to taka procedura??? Myślę że można podanie jakoś sobie zorganizowac?Mam do odsprzedania Intralipid i sprzęt do podłączenia kroplowki.
szkala
Hej Dziewczyny,
Kochana bólami piersi się nie przejmuj i nie oceniaj po nich „udanej ciąży”, bo zwariujesz. Dziewczyny mają bardzo różnie, wszystko zależy id tego jak ciało reaguje w danym momencie na hormony. Nie nakręcaj się, bo nieważne co kto tu napisze, nie znajdziesz odpowiedzi na to, co dzieje się w Twoim organizmie.
@Mi80 jak tam badanie śluzu? Ja dzisiaj wymyśliłam sobie badanie szyjki macicy, ale nawet nie wiem, czy ją znalazłam-a czy jest miękka czy twarda, czy otwarta czy zamknięta to już zupełnie nie wiem, bo nie mam porównania Czekam na miesiączkę, powinna być za dwa dni i w kolejnym cyklu zaczynajmy starania. Akurat owu będzie około Świat a wtedy my mamy wakacje, wiem to idealny moment.
Dziewczyny jak robiliście z heparyną po zajściu w ciąże? Miałyście już w zapasie, czy szłyście najpierw do lekarza (u mnie to pewnie potrwa kilka dni nim będę miała wizytę u ginekologa), czy szłyście może do ogólnego (mam na karcie zaleceń od immunologa ją wypisaną)? Zastanawiam się, czy się nie zaopatrzyć już wcześniej. Mam w domu dwa zastrzyki, ale utraciły ważność w 06.2019.
@Mi80 Może zapytaj Pani doktor, czy musisz robić wlewy w klinice albo idź tam raz by zobaczyć co i jak, a potem spróbuj sama. Z wlewami na pewno się uda.
@szkala tak zrobie pójdę na wizytę 20 i się dowiem wszystkiego my starnia dopiero luty/marzec wiec śluz sobie darowałamKochana bólami piersi się nie przejmuj i nie oceniaj po nich „udanej ciąży”, bo zwariujesz. Dziewczyny mają bardzo różnie, wszystko zależy id tego jak ciało reaguje w danym momencie na hormony. Nie nakręcaj się, bo nieważne co kto tu napisze, nie znajdziesz odpowiedzi na to, co dzieje się w Twoim organizmie.
@Mi80 jak tam badanie śluzu? Ja dzisiaj wymyśliłam sobie badanie szyjki macicy, ale nawet nie wiem, czy ją znalazłam-a czy jest miękka czy twarda, czy otwarta czy zamknięta to już zupełnie nie wiem, bo nie mam porównania Czekam na miesiączkę, powinna być za dwa dni i w kolejnym cyklu zaczynajmy starania. Akurat owu będzie około Świat a wtedy my mamy wakacje, wiem to idealny moment.
Dziewczyny jak robiliście z heparyną po zajściu w ciąże? Miałyście już w zapasie, czy szłyście najpierw do lekarza (u mnie to pewnie potrwa kilka dni nim będę miała wizytę u ginekologa), czy szłyście może do ogólnego (mam na karcie zaleceń od immunologa ją wypisaną)? Zastanawiam się, czy się nie zaopatrzyć już wcześniej. Mam w domu dwa zastrzyki, ale utraciły ważność w 06.2019.
@Mi80 Może zapytaj Pani doktor, czy musisz robić wlewy w klinice albo idź tam raz by zobaczyć co i jak, a potem spróbuj sama. Z wlewami na pewno się uda.
Jak coś mam 2 opakowania neoparine (clexana) do odsprzedania
Ja miałam 2 razy podawane w domu. Niestety nic nie wyszło dlatego został mi jeszcze Intralipid i inne leki. Też miałam mieć co 3 tygodnie do końca pierwszego trymestru. A zleca Ci Dr. Janosz? Bo mi ona zleciła i to w sumie tylko mailem. W ogóle nie pytała gdzie i jak to zrobię.@Apsik1981 jaka cena podeślij na priv na 20.12 chcę się umówić na ostatnią wizytę i zapytam czy mogę zorganizowac podanie Intralipidu sama Pani doktor w ostatnim emailu powiedziala ze wlewy raz w miesiacu do ukonczenia 1 trymestru i pisze zeby podpisac zgode na podanie wlewow w klinice Galen nie wiem czy to taka procedura??? Myślę że można podanie jakoś sobie zorganizowac?
Ostatnia edycja:
szkala
Napisz mi na priv, ile byś za nią chciała. Ale starczy mi jedno opakowanie, żebym miała pod ręką, bo resztę dostanę już na receptę.@szkala tak zrobie pójdę na wizytę 20 i się dowiem wszystkiego my starnia dopiero luty/marzec wiec śluz sobie darowałam
Jak coś mam 2 opakowania neoparine (clexana) do odsprzedania
@Wikunia7 tez mam ją wstrzykiwać od pozytywnego, a skoro mam styczniu testować, to chcę być przygotowana Jak Ty się czujesz ? Ja mam koleżankę, która była w ciąży bliźniaczej, je dzieci "wzajemnie się zjadały", ale były na tyle silne, że ciąża utrzymywała się długo do jakiegoś 5 miesiąca, próbowano im pomóc na wszelkie sposoby, ale się nie udało żadnemu - byli już za duzi. Dobrze, że u Ciebie stało się to od razu, Twoje dziecko jest silne i da rade do samego końca.
Porzeczka1234
Moim zdaniem powinnaś mieć heparynę w domu jak zrobisz test pozytywny to zastrzyk bynajmniej my tak mamy u Maliny leki w domu zanim zaczniemy się starać uważam , że to rozsądne bo te kilka dni zawsze może mieć znaczenie.Kochana bólami piersi się nie przejmuj i nie oceniaj po nich „udanej ciąży”, bo zwariujesz. Dziewczyny mają bardzo różnie, wszystko zależy id tego jak ciało reaguje w danym momencie na hormony. Nie nakręcaj się, bo nieważne co kto tu napisze, nie znajdziesz odpowiedzi na to, co dzieje się w Twoim organizmie.
@Wikunia7 jak u Ciebie?
@Mi80 wszystko Ci dr napisała nue ma co analizować masz wysokie NK chyba potezrbujesz rego intralipidu . Ja bym zapytała Pania dr czy mogę wlewy zrobić w domu? Pierwszy zrób w klinice żeby zobaczyć jak się po nim czujesz jesli ok rób w domu jak masz pielegniarkę która Cię podłaczy
reklama
@szkala też mam taką nadzieję że maluch jest silny skoro już tyle przeszedł. Ale martwi mnie ten krwiak że czasem się tak leje dziś jest mocne brudzenie takie aż czarne.
@Porzeczka1234 Leżę plackiem muszę wytrzymać dla niego choć moja psychika źle.
3mam kciuki za Ciebie @szkala Ja intralipid w ciąży mam podawany co 2 tyg ale wszystko pewnie zależy od nk
@Porzeczka1234 Leżę plackiem muszę wytrzymać dla niego choć moja psychika źle.
3mam kciuki za Ciebie @szkala Ja intralipid w ciąży mam podawany co 2 tyg ale wszystko pewnie zależy od nk
Ostatnia edycja:
Podziel się: