reklama
@Dakita30 13 piątek to najszczęśliwszy dzień i tym razem się uda ...uwierz że tak będzie wykreuj swoje marzenie i bądź pewna że tym razem się uda przytulam i trzymam mocnoCześć wszystkim
Nie wiem czy mnie kojarzycie, kiedyś na chwilkę się tu ujawniłam.
Krótko przypomnę: leczymy się z mężem od 4 lat, 3 pełne stymulacje, 5 transferów i beta zawsze <1. Mam 30 lat, endometrioze, poza tym wszystko ok.
Przed obecnym transferem podjęłam leczenie u Profesora Malinowskiego, jestem po 4 szczepieniach i dostałam zielone światło do transferu.
Aktualnie jestem 2dpt 5dniowej blastki, został nam jeden mrozaczek i jak teraz nie wyjdzie i z z tym kolejnym to już koniec, nie mamy już ani kasy ani siły na cokolwiek jeszcze poza tym już chyba przeszłam wszystkie możliwe drogi.
Jestem na estrofemie, lenzetto, utrogestanie, duphastonie, progesteron besins, crinone, encortolon, fraxiparine, acard, accofill. Miałam wlew intralipid i atosiban.
PO transferze (nie mam pojecia dlaczego? Może któraś z Was mi wyjaśni?) Dostałam zastrzyk ovitrelle, nie rozumiem.jego zasadności poza tym że jedynie może mi zafałszować wyniki testu. Przed punkcja rozumiem zastrzyk, ale po transferze? Nie wiem. No i testuje 13 w piątek. Trzymam kciuki za nas wszystkie
Niestety nie ale lubie wrocław bardZoMoże któraś z Was jest na warsztatach we Wro?
Porzeczka1234
Fanka BB :)
Kochana bardzo mocno trzymam kciuki za Was.Cześć wszystkim
Krótko przypomnę: leczymy się z mężem od 4 lat, 3 pełne stymulacje, 5 transferów i beta zawsze <1. Mam 30 lat, endometrioze, poza tym wszystko ok.
Przed obecnym transferem podjęłam leczenie u Profesora Malinowskiego, jestem po 4 szczepieniach i dostałam zielone światło do transferu.
Aktualnie jestem 2dpt 5dniowej blastki, został nam jeden mrozaczek i jak teraz nie wyjdzie i z z tym kolejnym to już koniec, nie mamy już ani kasy ani siły na cokolwiek jeszcze poza tym już chyba przeszłam wszystkie możliwe drogi.
Jestem na estrofemie, lenzetto, utrogestanie, duphastonie, progesteron besins, crinone, encortolon, fraxiparine, acard, accofill. Miałam wlew intralipid i atosiban.
PO transferze (nie mam pojecia dlaczego? Może któraś z Was mi wyjaśni?) Dostałam zastrzyk ovitrelle, nie rozumiem.jego zasadności poza tym że jedynie może mi zafałszować wyniki testu. Przed punkcja rozumiem zastrzyk, ale po transferze? Nie wiem. No i testuje 13 w piątek. Trzymam kciuki za nas wszystkie
@Wikunia7 ja tak krwawiłam mimo tego ciąża utrzymała się. Ja bym odstawiła acard prof Malinowski mówi , żeby zawsze odstawić acard w czasie krwawienia. Jak sytuacja?
@Porzeczka1234 dzis jest już bardziej brudzenie ale nadal jest tak się bojejesten już wykończona ale walczę i leżę plackiem
Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć? Trochę o mnie. Mam jedną córkę 3.5 latka i 3 aniołki. Teraz jestem w trakcie badań. Póki co wyszło mthfr homo i PAI hetero. Trombofilii brak,innych groźnych mutacji brak. Tsh ciut zawyzone. W ostatniej ciąży brałam clexane, acard i progesteron oraz metyle. Idę jeszcze do innego szpitala na więcej badań a od nowego roku wracam do akcji. Ktoś ma jakieś sposoby na zwiększenie szans na utrzymanie ciąży? Pozdrawiam!
Owitrel pomaga w zagnieżdżeniu zarodka. Też miałam podany ale pregnyl przy naturalnej ciąży.Cześć wszystkim
Krótko przypomnę: leczymy się z mężem od 4 lat, 3 pełne stymulacje, 5 transferów i beta zawsze Przed obecnym transferem podjęłam leczenie u Profesora Malinowskiego, jestem po 4 szczepieniach i dostałam zielone światło do transferu.
.
Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
Dostałam odpowiedź od pani doktor
Zespoł antyfosfolipidowy - wykluczony
Badania nasienia - ok
Immunifenotyp - mocno nadreaktywny NK 23,8 norma 10-12
Zaleciła steryd po owulacji i wlewy Intralipid w okresie okołoowulacyjnym.
Jaki steryd i ile tych wlewów
Sugerowałaby starania na cyklu monitorowanym lub monitorowanym + stymulowanym - ale w sumie w ciążę zachodzę jak chcę mam na myśli bezproblemowo.
Napisala że jak zdrowie pozwoli będzie 20.12 w Galenie więc sie tam umówię może coś mi wyośli zaplanuje
Pisała też coś o podpisaniu zgody na podawanke wlewów w tej klinice ( to są koszty spore jak tu któras pisała).
Jej częściowy powrót to kwiecień/maj ale to zweryfikuje życie więc czekać z ciążą aż tyle?? Jestem bardziej zgłupiała niż przef rozpoczęciem diagnostyki
Nie wiem czy mój ginekolog sobie poradzi z zaleceniami ......myślałam że po interpretacji wyników bedzie już z górki ..
Dostałam odpowiedź od pani doktor
Zespoł antyfosfolipidowy - wykluczony
Badania nasienia - ok
Immunifenotyp - mocno nadreaktywny NK 23,8 norma 10-12
Zaleciła steryd po owulacji i wlewy Intralipid w okresie okołoowulacyjnym.
Jaki steryd i ile tych wlewów
Sugerowałaby starania na cyklu monitorowanym lub monitorowanym + stymulowanym - ale w sumie w ciążę zachodzę jak chcę mam na myśli bezproblemowo.
Napisala że jak zdrowie pozwoli będzie 20.12 w Galenie więc sie tam umówię może coś mi wyośli zaplanuje
Pisała też coś o podpisaniu zgody na podawanke wlewów w tej klinice ( to są koszty spore jak tu któras pisała).
Jej częściowy powrót to kwiecień/maj ale to zweryfikuje życie więc czekać z ciążą aż tyle?? Jestem bardziej zgłupiała niż przef rozpoczęciem diagnostyki
Nie wiem czy mój ginekolog sobie poradzi z zaleceniami ......myślałam że po interpretacji wyników bedzie już z górki ..
Podziel się: