A jakie miał % tych dobrych nie uszkodzonych ? Pamiętasz może
@Pami123 ruch postępowy 38% ruch całkowity 52% brak ruchu 48% o prawidłowej budowie 5,5 %A jakie miał % tych dobrych nie uszkodzonych ? Pamiętasz może
Załaczam też wyniki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jakie miał % tych dobrych nie uszkodzonych ? Pamiętasz może
@Pami123 ruch postępowy 38% ruch całkowity 52% brak ruchu 48% o prawidłowej budowie 5,5 %A jakie miał % tych dobrych nie uszkodzonych ? Pamiętasz może
Już piszę wszystko.A jakie miał % tych dobrych nie uszkodzonych ? Pamiętasz może
@Charlotte21 u nas jest 12 % i 7% niby w normie ale ile wyższe j8ż u WasJuż piszę wszystko.
WYNIK - fragmentacja DNA plemników
- procent plemników z nieprawidłową strukturą chromatyny: DFI - 5,2 %
- procent plemników z niedojrzałą chromatyną: HDS - 1,6 %
KOMENTARZ:
- materiał pacjenta poddany dwukrotnej analizie, WYnik podany jako średnia z dwóch pomiarów:
pomiar 1 - DFI 5,5% HDS 1,6 %
pomiar 2 - DFI 4,9% HDS 1,6%
ZAKRES DFI:
- bardzo dobry potencjał do zapłodnienia <15%
- dobry do średniego potencjału do zapłodnienia 15 - 30 %
- bardzo niski potencjał do zapłodnienia >30%
ZAKRES HDS:
- prawidłowy odsetek plemników z niedojrzałą chromatyna <15 %
Czy o te wyniki z fragmentacji Ci chodziło ?
Mam jeszcze rozszerzone badanie nasienia.
No nie znam się na tym za bardzo, ale wiem, że akurat Mąż nie był problemem odkąd zmienił dietę i brał leki na IO. od tego czasu zachodzimy w ciąże za pierwszym razem. Ale potem pojawiły się u mnie problemy z immunologią. Także zawsze coś. Ale na mnie wlewy ewidentnie działają fizycznie i psychicznie.@Charlotte21 u nas jest 12 % i 7% niby w normie ale ile wyższe j8ż u Was
No nie znam się na tym za bardzo, ale wiem, że akurat Mąż nie był problemem odkąd zmienił dietę i brał leki na IO. [emoji4] od tego czasu zachodzimy w ciąże za pierwszym razem. Ale potem pojawiły się u mnie problemy z immunologią. Także zawsze coś. Ale na mnie wlewy ewidentnie działają fizycznie i psychicznie.
Właśnie o to mi chodziło dziękuje mój mąż właśnie ma tylko 4% o prawidłowej budowie także to minimum@Pami123 ruch postępowy 38% ruch całkowity 52% brak ruchu 48% o prawidłowej budowie 5,5 %
Załaczam też wynikiZobacz załącznik 1047041
@szkala 12 % to ponoć dobry wynik gorzej z tymi 20 i więcej sama już nie wiem ☺Dziewczyny to chyba nie tylko chodzi o procenty, ale tez gęstość i liczbę plemników w spermie. Przynajmniej nam tak tłumaczył lekarz, ze czasami ktoś % lepszy wynik ale realnie mniej dobrych plemników.
Ja byłam dzisiaj u hematologa-bardzo fajny lekarz, ale powiedział wprost, ze nie jest specjalista z trombofili (powiedział tylko, ze ze względu na czynnik V Leiden ja mam), a tym bardziej ciąży i odesłał mnie do Krakowa do doktor Aleksandry Matyji-Bednarczyk. Któraś coś o niej wie-to immunolog-hematolog. Mówił, ze i jej i jego szefem jest dr Sachan i on w ogóle jest genialnym specjalistą (nazwisko mi już tu z forum znane).
@Wikinia7 ogromnie się cieszę. Staram się ostatnio nie siedzieć dużo na forum, ale wchodzę tu przede wszystkim, by sprawdzić co u Ciebie.
Trochę mnie wyżej z tymi komórkami nk „przerazilyscie” bo mam 12% i myślałam, ze to ok.