reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Nadzieja2018 no ciężko było sie wyleczyć....jeśli jesteś na początku cyklu to moze faktycznie nie bierz i najwyzej zacznij pare dbi po owu albo od pozytywnego testu.
@_japoneczka brala leki do 14tc i urodziła zdrowe dziecko..... raka można też dostać przez poronienia (kosmowczak).... na forum duzo dziewczyn brało accofil i na szczescie nic im nie jest :) ryzyko jest.... zresztą jak przy kazdym leczeniu, każdy musi sam zdecydować na co jest w stanie sie zgodzić :)

reklama
Wpadam powiedziec, ze udalo sie. W sobote urodzil sie SN moj synek Ollie.
Moja historia w skrocie dla przypomnienia:
2 poronienia - jedno w 10 a drugie w 11tc.
W trakcie badan przez ostatnie 5 lat zdiagnozowano u mnie Hashimoto, endometrioze, mutacje MTHFR i czynnik V(R2), wysokie komorki NK 21,5% i wysokie ANA2 1:2560. Dodatkowo szyjka zdezelowana po 2 zabiegach LLETZ.
Przeszlismy dlugie starania o corke. Udalo sie po 3 IUI. Ciaza na Acardzie i duzej ilosci progesteronu. Krwawienia i plamienia od 5 do 11tc ze wzgledu na krwiak. Szew na szyjce z powodu skracania.
Obecna ciaza na Acardzie, Encortonie, Clexane i progesteronie. Ciaza zagrozona ze wzgledu na krotka szyjke. Szew zalozony w 14tc. W 22tc zagrozenie przedwczesnym porodem, ale udalo sie i donosilam ciaze do 39t2d :)

Nadal sledze w wolnych chwilach Wasza walke i kazdej z Was kibicuje i zycze nieskomplikowanych, nudnych ciaz i szybkich bezbolesnych porodow ❤️❤️❤️

W trakcie badan przez ostatnie 5 lat zdiagnozowano u mnie Hashimoto, endometrioze, mutacje MTHFR i czynnik V(R2), wysokie komorki NK 21,5% i wysokie ANA2 1:2560. Dodatkowo szyjka zdezelowana po 2 zabiegach LLETZ.
Przeszlismy dlugie starania o corke. Udalo sie po 3 IUI. Ciaza na Acardzie i duzej ilosci progesteronu. Krwawienia i plamienia od 5 do 11tc ze wzgledu na krwiak. Szew na szyjce z powodu skracania.
Obecna ciaza na Acardzie, Encortonie, Clexane i progesteronie. Ciaza zagrozona ze wzgledu na krotka szyjke. Szew zalozony w 14tc. W 22tc zagrozenie przedwczesnym porodem, ale udalo sie i donosilam ciaze do 39t2d :)

Nadal sledze w wolnych chwilach Wasza walke i kazdej z Was kibicuje i zycze nieskomplikowanych, nudnych ciaz i szybkich bezbolesnych porodow [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Gratulacje

Nadal sledze w wolnych chwilach Wasza walke i kazdej z Was kibicuje i zycze nieskomplikowanych, nudnych ciaz i szybkich bezbolesnych porodow [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Cudowny zapis [emoji272][emoji3531][emoji259]. Może foteczka dla spragnionych? No i GRATULACJE

reklama
@Destino prosze bardzo :)
07E31BDC-B305-491D-9122-8CE78D40BD4F.jpeg

Do góry