reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dziewczyny zaczelam brac metypred (na razie 8mg czyli tyle co 10mg encortonu) od 1dc ale teraz dopadly mnie watpliwosci :( czy sterydy moga miec wpplyw na na owulacje ? czy moze ja przesunac ?

reklama
Jeśli będziesz chciała to podam ci nr telefonu, ale przypuszczam że w internecie też znajdziesz. To naprotechnolog ale zna się dosyć mocno na rzeczy, wie jakie badania warto zrobić i co ważne - wie co zrobić z wynikami. Także poczytaj sobie o nim opinie ;)

Opinie czytałam bardzo fajny lekarz u obecnego wymuszę skierowanie na ten zespół fosfolipidowy i homocysteinę no i poczekam na genetykę po poronieniu.......niestety psyvhika mi siada podziwiam Wasze historie z linku gdzie podajecie ilość prób i leczenie kobietki jesteście Wielkie ja chyba muszę poszukać jeszcze pomocy u psychologa....

Opinie czytałam bardzo fajny lekarz u obecnego wymuszę skierowanie na ten zespół fosfolipidowy i homocysteinę no i poczekam na genetykę po poronieniu.......niestety psyvhika mi siada podziwiam Wasze historie z linku gdzie podajecie ilość prób i leczenie kobietki jesteście Wielkie ja chyba muszę poszukać jeszcze pomocy u psychologa....
@Mi80 mam namiar na psychologa na Śląsku. Pracuje w hospicjum dla dzieci. Zajmuje się przygotowaniem rodziców na odejście dziecka...oraz rodzicami po stracie. Po stracie typu poronienie również. Chcesz, to poszukam kontaktu.

@Mi80 mam namiar na psychologa na Śląsku. Pracuje w hospicjum dla dzieci. Zajmuje się przygotowaniem rodziców na odejście dziecka...oraz rodzicami po stracie. Po stracie typu poronienie również. Chcesz, to poszukam kontaktu.

Bardzo dziekuję jeżeli masz możliwość poszukaj proszę.....
Myślałam żeby sama gdzieś pojechać ale nie bardzo wiedziałam gdzie szukałam właśnie po hispicjach...

Myślałam żeby sama gdzieś pojechać ale nie bardzo wiedziałam gdzie szukałam właśnie po hispicjach...
Już mam! Mi poleciła go dr Janosz. Powiedziała,że jest świetny w tym jak pomaga przejść przez traumę utraty dziecka. Nazywa się Paweł Zioło- 602 642 194 lub 693 705 083.
Przepraszam, nie skupiłam się na Twojej historii,ale zaraz to nadrobię.

Mi doktor Janosz, poleciła również pana Pawła po mojej pierwszej stracie, po której świat mi się załamał. Byłam co prawda jeden raz, ale miło było się wygadać komuś kto to rozumie i to w takiej formie. :) Pomógł mi poukładać pewne rzeczy, zadał kilka trafnych pytań, nad którymi wcześniej się nie zastanawiałam. Ja osobiście polecam. :)

Mi doktor Janosz, poleciła również pana Pawła po mojej pierwszej stracie, po której świat mi się załamał. Byłam co prawda jeden raz, ale miło było się wygadać komuś kto to rozumie i to w takiej formie. :) Pomógł mi poukładać pewne rzeczy, zadał kilka trafnych pytań, nad którymi wcześniej się nie zastanawiałam. Ja osobiście polecam. :)
No własnie dr Janosz powiedziała, że czasami wystarczy jedna wizyta, by poukładać sobie w głowie pewne rzeczy. Ja jeszcze się nie zdecydowałam. Ale myślę o tym.
@Mi80 ja też mam prawie 39 lat. jedno dziecko-10 lat. O drugie walczę już 6 rok. w tym czasie 6 poronień.

No własnie dr Janosz powiedziała, że czasami wystarczy jedna wizyta, by poukładać sobie w głowie pewne rzeczy. Ja jeszcze się nie zdecydowałam. Ale myślę o tym.
@Mi80 ja też mam prawie 39 lat. jedno dziecko-10 lat. O drugie walczę już 6 rok. w tym czasie 6 poronień.
Dziękuję Burczus za wsparcie ❤❤ ja mam 2 synów 19 lat i 4 lata. Z obecnym partnerem ten 4 latek zaczeło się poronieniem potem zaraz ciąża donoszona bez problemów (poza wynicowaniem macicy ) po ciąży poronienie 2016 puste jaja płodowe 2018 i teraz 2019 17/10 poronienie 13 tc na prenatalnych wielowadzie i podejrzenie trisomii 13 i 18.
Dziękuję że jesteście ❤❤

reklama
@Mi80 to ja Cię mobilizuję byś poszła do tego dr Pawła. Już się zapisuj, bo nie mam pojęcia jakie są do niego kolejki. A masz dla kogo być "sprawna" psychicznie :) Nikt(kto tego nie przechodził) sobie nie zdaje sprawy z tego jaka to trauma. Ktoś powie-przecież tam jeszcze nic nie było. A my mówimy-było. Nawet było już w naszej głowie zwizualizowane... Już nawet plan był gdzie łóżeczko postawić...itd. Ja jestem na tyle silna,że radzę sobie z tym sama. Jestem zadaniowcem. Zamykam rozdział i lecę dalej. Przynajmniej tak mi się wydaje. Może jednak zanim będę się znowu starać(myślę,ze to będzie w okolicach stycznia) to może pojadę do tego psychologa...by samej sobie uświadomić, czy jestem gotowa na ostatnią walkę. Bo w mojej głowie chyba już tak jest,że starania wywołują strach...a nawet panikę.

Do góry