reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dimery o których piszecie powinna sprawdzać każda kobieta w ciazy? Czy jest to uwarunkowane niektórymi problemami natury immunologivznej ? Bo ja nie miałam.badanych ani razu ;/ i nie wiem czy mam się martwić;)

Dimery o których piszecie powinna sprawdzać każda kobieta w ciazy? Czy jest to uwarunkowane niektórymi problemami natury immunologivznej ? Bo ja nie miałam.badanych ani razu ;/ i nie wiem czy mam się martwić;)
U mnie moja gin też nie badała, sprawdzała tylko płytki krwi mimo, że miałam wysoką dawkę heparyny
Nie wiem czy to było mądre, ale nic mi się nie działo.... mimo to za każdym razem jak trafialam do szpitala badali mi układ krzepnięcia i potem jak już zostałam to co 1.5tyg.. więc wydaje mi się, że to istotne szczególnie jak bierze się heparyne,

Ja attp i d-dimery badam co miesiąc osobno zadne badanie za bardzo nic nam nie mówi ale jak attp spada a d-dimery rosną to jest to objaw niepożądany. D-dimery nie powinny przekroczyć 3 tyś i rosnąć zbyt szybko.Jesli tak sie dzieje powinno sie rozważyć zwiekszenie heparyny, rozwiazanie ciazy sprawdzanie przepływów itd

Światełka dziś dla naszych aniołków ♥♥♥♥
Słońce dzień Dziecka Utraconego jest 15-10...wczoraj była msza na Górze Sw. Anny... Było bardzo dużo ludzi. Jakoś myślałam,że nie będzie zbyt wiele,a jednak...

Słońce dzień Dziecka Utraconego jest 15-10...wczoraj była msza na Górze Sw. Anny... Było bardzo dużo ludzi. Jakoś myślałam,że nie będzie zbyt wiele,a jednak...
O widzisz kochana a ja myślałam , że wczoraj i nawet przykro mi było bo nie zdążyłam na cmentarz pojechać bo goście( nawiasem mówiąc forumowe) pojechali ok 17 i już mi czasu brakło. Zapaliłam świeczkę w oknie ale jednak zdążę dziskuje za informacje....

@Charlotte21 krzepliwość powinno się badać jak ma się jakieś problemy w ciąży krwiaki ,polipy , krwawienia itd do tego mthfr, trombofilia zespół antyfosfolidowy , złe przepływy poźne straty różne inne krótko mówiąc wtedy , gdy bierze sie heparyne acard i nie ma to nic wspólnego z immunologia a krzepliwością. Ja też nie ma problemów żadnych przed ciąża okaz zdrowia mozna powiedzieć a w ciąży wyniki kosmos zespół antyfosfolidowy ktory u mnie że tak powiem aktywuje się tylko w ciąży. Badania warto robić tak jak usg itd dbajmy po prostu o swoje dzieci w ciąży trochę same bo lekarze to raczej monotonia ciąża wizyta odhaczona nastepna

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam głupie pytanie. Jutro robię badanie allo mlr, zapomniałam o tym i wypiłam piwo (6%). Czy alko będzie mieć wpływ na wyniki? Myślę, że nie, ale wolę zapytać mądre głowy. Pozdrawiam :)

reklama
@nafoczka mój ziemski aniołek jest już na tyle duży,e idzie ze mną jutro na różaniec :) I to sama z siebie :) A Ciebie doskonale rozumiem :D
p.s.no może nadal nikt mi nie wytłumaczył tematu devolajów :D
No i jak ja mam z tego wybrnąć :D muszę koleżankę @susana poprosić o prawa autorskie :D :D :D

No wiem, że twoja córcia już duża. Ja bym ogromnie poszła i pewnie obaj chłopcy też :) ale akurat we wtorki wracam z pracy, zmieniam w 15min kiece i pędzę spowrotem z Karolem na zajęcia z SI (on na 2h zajęc, ja na fitness) :p

Do góry