reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny. Długo się zastanawiałam czy napisać to co pisze. Ale psychicznie nie wytrzymuje. Jestem obecnie w 3 ciąży w tym roku...Krótkie przypomnienie tych co mnie nie znają.
2 lata staraliśmy się o pierwsze dziecko. X 2019.
Pierwsza strata styczeń 2019 10 tc. Brak akcji serca. Tylko Duphaston i femibion 1. Lyzeczlowanie.

W trzecim cyklu w maju zaszlismy znowu. Wyszly poprzedbio komorki nk. Ciąża na duphastonie, acardzie, wlewach i Encortonie. Poroniona w 8 tc. Trisomia 16. Lyzeczlowanie.

W trzecim cyklu zaszlismy znowu. Tym razem bez leków na wakacjach. Na spontanie. Ciąża na acardzie, duphastonie, Encortonie i będę mieć teraz wlewy. Dopiero o 5 dni wiem o ciąży. Panicznie się boję. I strasznie boli mnie brzuch. Boję się że znowu będzie coś nie tak. Martwię się o ten ból brzucha. Ale wydaje mi się że to Encorton tak na mnie działa. ... nie wiem co że sobą zrobić. Zrobiłam bete. W srode beta 41 a w piątek 160. Więcej nie robię. ;/ wizyta za 2 tygodnie. Dziewczyny jak sobie radzić i co z tym bólem brzucha.

Czy zapytać jeszcze o heparyne ?
Gratulacje

reklama
@Charlotte21 ochana ja bym zapytała, dr Janosz to dobra lekarka i bardzo empatyczna myślę, że zrozumie twój strach... A jeśli nie da heparyny to pewnie wie co robi. Trzymam mocno kciuki;***

Przyspieszyłabym wizytę jeśli chcesz heparyne.

Co do strachu... to on będzie zawsze.. A bóle mogą być też na tle psychologicznym... jednak głowa bardzo dużo robi .. więc W miarę możliwości postaraj się uwierzyć, że będzie dobrze..Masz dobrego lekarza masz leki. Osttanio była wada genetyczna tak? No więc teraz musi już być dobrze;**

@Charlotte21 ochana ja bym zapytała, dr Janosz to dobra lekarka i bardzo empatyczna myślę, że zrozumie twój strach... A jeśli nie da heparyny to pewnie wie co robi. Trzymam mocno kciuki;***

Przyspieszyłabym wizytę jeśli chcesz heparyne.

Co do strachu... to on będzie zawsze.. A bóle mogą być też na tle psychologicznym... jednak głowa bardzo dużo robi .. więc W miarę możliwości postaraj się uwierzyć, że będzie dobrze..Masz dobrego lekarza masz leki. Osttanio była wada genetyczna tak? No więc teraz musi już być dobrze;**
Mam zamiar do niej napisać o to. Bo zapomniałam zapytać na wizycie w czwartek. Miałyśmy ustalać front działania a tutaj taka nowość. ;) ufam jej. Naprawdę. Wiem, że wiele dziewczyn dzięki niej ma dzieci. Ale i tak coś szepce do ucha. Ciągle mi się śnią moje wizyty poprzednie. Spać nie mogę. Chyba czas znowu na psychologa. ;(
A jak Maluszki;* ? Czytałam że czasem ciężko. ;* tyle miłości a tyle strachu i zmeczenia

Dziewczyny. Długo się zastanawiałam czy napisać to co pisze. Ale psychicznie nie wytrzymuje. Jestem obecnie w 3 ciąży w tym roku...<3
Krótkie przypomnienie tych co mnie nie znają.
2 lata staraliśmy się o pierwsze dziecko. X 2019.
Pierwsza strata styczeń 2019 10 tc. Brak akcji serca. Tylko Duphaston i femibion 1. Lyzeczlowanie.

W trzecim cyklu w maju zaszlismy znowu. Wyszly poprzedbio komorki nk. Ciąża na duphastonie, acardzie, wlewach i Encortonie. Poroniona w 8 tc. Trisomia 16. Lyzeczlowanie.

W trzecim cyklu zaszlismy znowu. Tym razem bez leków na wakacjach. Na spontanie. Ciąża na acardzie, duphastonie, Encortonie i będę mieć teraz wlewy. Dopiero o 5 dni wiem o ciąży. Panicznie się boję. I strasznie boli mnie brzuch. Boję się że znowu będzie coś nie tak. Martwię się o ten ból brzucha. Ale wydaje mi się że to Encorton tak na mnie działa. ... nie wiem co że sobą zrobić. Zrobiłam bete. W srode beta 41 a w piątek 160. Więcej nie robię. ;/ wizyta za 2 tygodnie. Dziewczyny jak sobie radzić i co z tym bólem brzucha.

Czy zapytać jeszcze o heparyne ?
Gratuluje teraz napewno musi być dobrze ❤️ Może napisze do Pani doktor

Gratuluję. Ja powiem tak ciąża u mnie bez leków to dla mnie chyba psychiatryk jedynym uspokajaczem to tłumaczenie, że jestem na lekach i musi być dobrze ale to każdy indywidualnie. Na brzuch proponuję magnez trzymam mocno mocno kciuki.

@Pami123 wiesz trudno doradzić jesli chodzi o szczepienia ja podjełam taką decyzję mam córkę nie żałuję przekonywano mnie , że one nie niosą za sobą żadnych konsekwencji i chcę w to wierzyć. W ogóle modle się aby steryd , heparyna itd nie odbiło się na moim zdrowiu. Życzę tylko dobrych decyzji.

@Poziomka2019 Witaj na ana się nie znam ale z tego co wiem to heparyna i steryd powinien pomóc. Potrzeba Ci dobrego lekarza mam nadzieję , ze obecny stanie na wysokość zadania

Dziekuje :)
Po dwóch miesiącach znalazłam ginekologa który wypisze mi heparyne. Bo inni nie chcieli. Reumatologa jednego odwiedziłam i ale mam zamiar pójść jeszcze do chociaż jednego. Chciałabym już brać steryd ponieważ jest szansa, ze w tym cyklu zaszłam w ciąże...z 3/4 dni za późno dowiedziałam się o ANA.. a robiłam to badanie na własna rękę i dla spokojnej głowy. I nie myślałam, ze wyjdzie wynik dodatni.. :(

Mam zamiar do niej napisać o to. Bo zapomniałam zapytać na wizycie w czwartek. Miałyśmy ustalać front działania a tutaj taka nowość. ;) ufam jej. Naprawdę. Wiem, że wiele dziewczyn dzięki niej ma dzieci. Ale i tak coś szepce do ucha. Ciągle mi się śnią moje wizyty poprzednie. Spać nie mogę. Chyba czas znowu na psychologa. ;(
A jak Maluszki;* ? Czytałam że czasem ciężko. ;* tyle miłości a tyle strachu i zmeczenia
Myślę, że psycholog to dobry pomysł. Ja bez swojej nie dałabym rady. Jeśli jesteś zadowolona z tego co byłaś to idź jeśli nie to mogę dac Ci namiar na moja ;*
Wiele razy bym zwariowala i się poddała... A jednak dotarłam do celu i moja psychika ma się jak na moje przejscia całkiem ok.

cześć,

mam pytanie do dziewczyn, które chodzą na wizyty do Pani Doktor Janosz. Już chyba kiedyś nawet o to pytałam. Mam taką niezręczną sytuację. Pani Doktor podaje swojego maila do kontaktu z nią. I owszem wysłałam jej wyniki badań, które zleciła napisała co i jak. Ale ... w lipcu napisałam do niej maila z moim pytaniem - wynikającym w zasadzie z jej odpowiedzi na moje wyniki. Od lipca nie otrzymałam odpowiedzi. Ale stwierdziłam, że jest to sezon urlopowy, że może odpisze. Ale nic cisza. W zeszłym tygodniu spróbowałam do niej zadzwonić. Odpisała sms żeby napisać o co chodzi. Napisałam, że nadal nie mam odpowiedzi na mojego maila. Napisała, że jak będzie miała dostęp do maila to odpisze. Znowu tydzień mija i nic ?? w smsie też jej krótko napisałam o co pytam w mailu.
Czy Wam też jeżeli piszecie w ostatnim czasie nie odpisuje? nie wiem co mam robić dalej w mojej sytuacji.

cześć,

mam pytanie do dziewczyn, które chodzą na wizyty do Pani Doktor Janosz. Już chyba kiedyś nawet o to pytałam. Mam taką niezręczną sytuację. Pani Doktor podaje swojego maila do kontaktu z nią. I owszem wysłałam jej wyniki badań, które zleciła napisała co i jak. Ale ... w lipcu napisałam do niej maila z moim pytaniem - wynikającym w zasadzie z jej odpowiedzi na moje wyniki. Od lipca nie otrzymałam odpowiedzi. Ale stwierdziłam, że jest to sezon urlopowy, że może odpisze. Ale nic cisza. W zeszłym tygodniu spróbowałam do niej zadzwonić. Odpisała sms żeby napisać o co chodzi. Napisałam, że nadal nie mam odpowiedzi na mojego maila. Napisała, że jak będzie miała dostęp do maila to odpisze. Znowu tydzień mija i nic ?? w smsie też jej krótko napisałam o co pytam w mailu.
Czy Wam też jeżeli piszecie w ostatnim czasie nie odpisuje? nie wiem co mam robić dalej w mojej sytuacji.
Ja chodzę do Pani doktor. ;) czas wakacyjny to był czas porodów ;) ciężko było o kontakt z Panią doktor. ;) ja teraz pisała to dostałam SMS zwrotnego. Ale sprawa była bardziej kwestia informujaca ja o moim obecnym stanie. Nie wiem co Ci doradzić. Może trafiłaś kilka razy na jakiś cięższy dzień. ;/

reklama
Ja chodzę do Pani doktor. ;) czas wakacyjny to był czas porodów ;) ciężko było o kontakt z Panią doktor. ;) ja teraz pisała to dostałam SMS zwrotnego. Ale sprawa była bardziej kwestia informujaca ja o moim obecnym stanie. Nie wiem co Ci doradzić. Może trafiłaś kilka razy na jakiś cięższy dzień. ;/
no właśnie sama już nie wiem. Mi kolejne dni uciekają. Tak już minęło ponad 2 miesiące.
Nie wiem co mam robić.

Do góry