reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi a dwa lata temu nie bylo tych przeciwcial u meza czy nie robiliscie?

Wtedy niestety nie robiliśmy, ale... to też dlatego, że w 1 i 2 ciąże zaszłam od razu, wyniki ogólne męża, HBA i MSOME były bardzo dobre, więc nie drążyliśmy tematu. Teraz znowu wyszła ta wada+ posłuchałam się Porzeczki i poczytałam w necie i zrobiliśmy - w krwi wyszły ujemne i u mnie i u męża, a w nasieniu niestety wyszły, że są :/ Ja nie robiłam w śluzie - może też powinnam...

reklama
Wtedy niestety nie robiliśmy, ale... to też dlatego, że w 1 i 2 ciąże zaszłam od razu, wyniki ogólne męża, HBA i MSOME były bardzo dobre, więc nie drążyliśmy tematu. Teraz znowu wyszła ta wada+ posłuchałam się Porzeczki i poczytałam w necie i zrobiliśmy - w krwi wyszły ujemne i u mnie i u męża, a w nasieniu niestety wyszły, że są :/ Ja nie robiłam w śluzie - może też powinnam...
Marthi kochanana w śluzie nie rób bo to badanie przestarzałe którego już sie nie robi szkoda pieniędzy.

@Rybka1108 witaj. Przykro mi z powodu twoich strat. Dużo badań przed Tobą badałaś tylko mthfr? U mnie lekarz genetyk powiedział że mthfr A1298 i C677t heterozygota mogły być przyczyną strat . Brałam heparynę i metylowane witaminy. Ale ostatecznie mąż miał przeciwciała przeciw plemnikowe w spermie ja sie szczepiłam limfocytami brałam żelazny zestaw i donosiłam ciąże nr 3 i urodziłam zdrową córkę.

@dżoasia myślami z Wami nieustannie.

@kas90 jak teścik? Ja tu czekam na info

@nafoczka dużo dużo sily dla całej rodziny musi być dobrze.

@Porzeczka1234 A te przeciwciała przrciwplemnikowe u mężczyzn to utrudniają zajście w ciążę, czyli nie dochodzi do zapłodnienia czy też ma to wpływ na zły podział komórkowy zarodka ?
Bo my długi czas nie zachodzilismy Ale jesteśmy po dwoch poronieniach więc czy warto też wtedy te badania robić ?

Cześć :)tak chciałam się pochwalić, że wczoraj na świat przyszła moja córeczka Marysia ❤️ 55 cm, 3400 :)

Cesarka miała być dzisiaj ale zrobiło się małe zagrożenie i wykonano cesarkę wczoraj :) dzisiaj jest ciężko.... ale jesteśmy mega szczęśliwi. Wszystkie zdjęcia są z cycolkiem wiec wstawiam takie z widokiem na włoski, których ponoć miało nie być ;)

Załączniki

• 0118238F-2268-4FB3-B3A3-CACEE6019F1C.jpeg
    0118238F-2268-4FB3-B3A3-CACEE6019F1C.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 153
  • C56AD45E-9ACD-4742-8615-AD0347D669A1.jpeg
    C56AD45E-9ACD-4742-8615-AD0347D669A1.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 157
Cześć :)tak chciałam się pochwalić, że wczoraj na świat przyszła moja córeczka Marysia ❤️ 55 cm, 3400 :)

Cesarka miała być dzisiaj ale zrobiło się małe zagrożenie i wykonano cesarkę wczoraj :) dzisiaj jest ciężko.... ale jesteśmy mega szczęśliwi. Wszystkie zdjęcia są z cycolkiem wiec wstawiam takie z widokiem na włoski, których ponoć miało nie być ;)

Czarnulka jak moja :) słodziutka, gratulacje! :) odpoczywaj i rośnijcie zdrowo :)

Cześć :)tak chciałam się pochwalić, że wczoraj na świat przyszła moja córeczka Marysia [emoji3590] 55 cm, 3400 :)

Gratulacje :) piękna malutka.

Marthi kochanana w śluzie nie rób bo to badanie przestarzałe którego już sie nie robi szkoda pieniędzy.

@Rybka1108 witaj. Przykro mi z powodu twoich strat. Dużo badań przed Tobą badałaś tylko mthfr? U mnie lekarz genetyk powiedział że mthfr A1298 i C677t heterozygota mogły być przyczyną strat . Brałam heparynę i metylowane witaminy. Ale ostatecznie mąż miał przeciwciała przeciw plemnikowe w spermie ja sie szczepiłam limfocytami brałam żelazny zestaw i donosiłam ciąże nr 3 i urodziłam zdrową córkę.

@dżoasia myślami z Wami nieustannie.

@kas90 jak teścik? Ja tu czekam na info

@nafoczka dużo dużo sily dla całej rodziny musi być dobrze.
Wczoraj biel wiec zrobilam bete zeby nie sikać co chwile i 0,1. Wiec czekamy na nowy cykl

Ogromne gratulacje!!!

@Hatice kochana piękna ♥♥♥♥♥♥. Cieszę się , że macie ją juz po 2 stronie brzuszka . Rana szybko się zagoi. Cieszcie sie sobą. Wszystkiego dobrego

@kas90 to trzymam kciuki za ten udany cykl

@Charlotte21 tak przeciwciała u mnie były powodem nie zachodziłam w ciąże w ogole tylko inseminacja bo nasienie jest oczyszczane. Po wykryciu przeciwciał mąż w moje owu brał medrol i zachodzę w pierwszym cyklu z Zosią i teraz 2 raz znów za pierwszym wcześniej 5 lat nie zachodziłam w ogóle. Przeciwciała mają wpływ na wszystko i na płodność u mezczyzn może byc ograniczona lub całkowita jest to tzn nieplodnosc niepłodność immunologiczna a jak juz dojdzie do zapłodnienia to moze byc wada genetyczna w zależności od tego czy przeciwciała sa na główce czy witce plemnika. Ciąża zdrowa jest możliwa ale trzeba mieć duzo szczęścia

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć :)tak chciałam się pochwalić, że wczoraj na świat przyszła moja córeczka Marysia [emoji3590] 55 cm, 3400 :)

Gratulacje!!

Bylam dziś córkę brata odwiedzić, ona z czwartku i zakochana jestem.

Doczekać sie nie mogę [emoji16]

Jutro idę na ktg rano. Byłam dziś ale mi położna nie zrobiła bo po 12 lekarz już był na oddziale a nie w poradni, a ona to jako wizytę musi wprowadzić i bla bla.
W nocy jak mi się brzuch stawiał to takie lekko promieniowanie do krzyża czułam, a przy pierwszym porodzie właśnie tylko krzyżowe były. No i czasem takie szczypanie w szyjce odczuwam. Dziś rozpoczęty 39 tydz i mam nadzieję że szybciej się zacznie niż wyznaczony 20.8 [emoji6]

Do góry