reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi moj mąż miał tez przeciwciała plemnikowe i teorii było kilka. Pierwsza- jakaś infekcja, druga-mąż ma żylaki powrózka czy jakoś tak, trzecia- jakoś czynnik związany np z przebywaniem w szkodliwych warunkach w pracy. Byliśmy z tymi wynikami prócz Maliny to u androloga i mój mąż dostał antybiotyk na to- jakieś czopki po których go piekło ;) potem nie badaliśmy czy te przeciwciała są czy nie ma, prócz tego na okres moich dni płodnych brał metypred od Maliny
@Nadzieja2018 od pierwszego kęsu

@Nadzieja2018 - od 1 kęsa liczysz godzinkę i dwie, kochana :)

@ovli22 - w ciąży nie bada się insuliny bo ona naturalnie wzrasta. Jednak poza ciąża aby zdiagnozować IO bada się Krzywa glukozowa i krzywa insulinowa. Najlepiej trzypunktowa. Co do badania glukozy z palca - nie to nie jest to samo co z krwi. Wynik z glukometru może różnic się o 10-15% na plus i minus. Diagnostyczne są tak naprawdę tylko wyniki z krwi.

@Hatice - dziekuje za informacje [emoji173]️

@Nadzieja2018 - od 1 kęsa liczysz godzinkę i dwie, kochana :)

@ovli22 - w ciąży nie bada się insuliny bo ona naturalnie wzrasta. Jednak poza ciąża aby zdiagnozować IO bada się Krzywa glukozowa i krzywa insulinowa. Najlepiej trzypunktowa. Co do badania glukozy z palca - nie to nie jest to samo co z krwi. Wynik z glukometru może różnic się o 10-15% na plus i minus. Diagnostyczne są tak naprawdę tylko wyniki z krwi.

@Hatice - dziekuje za informacje [emoji173]️

Ja robiłam sobie jakiś miesiąc temu insulinę i glukozę to wyszło Ok ( jak jeszcze nie byłam w ciąży ) teraz zrobiłam cukier ale z palca babka mówiła ze to jest to samo co z żyły !?

Dziewczyny czy wy tez tak jecie dużo jak ja ? Ha ha

@porzeczka od którego tygodnia zaczęły ci się mdłości ?

Ja robiłam sobie jakiś miesiąc temu insulinę i glukozę to wyszło Ok ( jak jeszcze nie byłam w ciąży ) teraz zrobiłam cukier ale z palca babka mówiła ze to jest to samo co z żyły !?

Nie, to nie jest to samo.

Ja na początku nie miałam apetytu ani zachcianek. Teraz nie ma dnia żebym coś nie wymyslala [emoji23] z pierwsza córka miałam +8kg, teraz już to przekroczyłam [emoji33] więc nie odmawiam sobie, ale oczywiście wszystko z głową :)

Cześć dziewczyny, widzę że sporo wiece w temacie to może będziecie mi wstanie pomoc. Lekarz zlecił nam listę badań do zrobienia. Jednak nie dopytalismy się które mam zrobić ja, a które też mąż. Oto lista:haplotyp kir, komórki nk, allo-mlr, test cytotoksyczny, o-ciała b2 glikoproteinie, cz. V leiden, mutacja protrombiny, mutacja mthgr, pai 1, białko c i s, at 3, d-dimery, ana 3, cytokiny. Wiecie może?

Cześć dziewczyny, widzę że sporo wiece w temacie to może będziecie mi wstanie pomoc. Lekarz zlecił nam listę badań do zrobienia. Jednak nie dopytalismy się które mam zrobić ja, a które też mąż. Oto lista:haplotyp kir, komórki nk, allo-mlr, test cytotoksyczny, o-ciała b2 glikoproteinie, cz. V leiden, mutacja protrombiny, mutacja mthgr, pai 1, białko c i s, at 3, d-dimery, ana 3, cytokiny. Wiecie może?
To badania dla ciebie

reklama
Do góry