reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ovli22 super wieści:) Są osoby na tym forum,którym szczególnie kibicuję:) z sentymentu:) Między innymi i Tobie :) Oczywiście innym też,ale są mniej mi znani:) Zresztą ja im teraz też:)
Miłego chłodniejszego dnia :)

reklama
Jestem dopiero po pierwszej wizycie. Powiedziałam z jakim problemem do niej przyszłam. Pooglądała dokumenty, wyniki badań, które ze sobą miała, wysłuchała tego co ja miałam do powiedzenia. Od niej dopiero usłyszałam kiedy powinnam przyjmować leki, które otrzymałam od lekarza z kliniki - pomimo, że jego pytałam osobiście kiedy dokładnie jaki lek brać. On tylko mówił ma pani rozpiskę proszę brać. Owszem rozpiska jest ale co z tego jak tylko napisane ile razy dziennie dany lek brać. Tak więc brałam tak żeby ilość się zgadzała. A tu niespodzianka Pani doktor od razu mówi ten lek powinna Pani brac na wieczór a ten rano bo nie może być mieszany z tym lekiem. No to my z mężem wielkie oczy zrobiliśmy i od razu powiedzieliśmy że pojęcia nie mieliśmy. Dostałam skierowanie od razu na badania genetyczne.
A czy badania genetyczne można zrobić na NFZ jest taka opcja ? Ja dzwoniłam wczoraj do laboratorium, do którego skierowała mnie Pani doktor cena za te badania zwala z nóg :(.
Ale trzymam się tego, że być może faktycznie w tym tkwi problem i w końcu go znajdziemy.
A badania gentyczne- dokłądnie jakie? Kariotypy? Mutacje? Jeżeli dr Janosz Was skierowała to pewnie do Genom Ruda Śląska? Jesteśmy tam z mężem umówieni, ale musieliśmy przesunąć wizytę i teraz w ten poniedziałek też nie damy rady, więc tutaj nie pomogę. My staramy się o zwrot za kariotypy :) bo będziemy je dopiero robić, ale po 2 poronieniu to jest refundowane.

A badania gentyczne- dokłądnie jakie? Kariotypy? Mutacje? Jeżeli dr Janosz Was skierowała to pewnie do Genom Ruda Śląska? Jesteśmy tam z mężem umówieni, ale musieliśmy przesunąć wizytę i teraz w ten poniedziałek też nie damy rady, więc tutaj nie pomogę. My staramy się o zwrot za kariotypy :) bo będziemy je dopiero robić, ale po 2 poronieniu to jest refundowane.
My robiliśmy w Genomie na NFZ. Skierowania dal lekarz poz. Szybko i sprawnie. Terminy w sumie najkrótsze z placówek jakie szukałam na dolnym śląsku i śląsku.

kariotypu nie mamy. Mam zrobić trombofilię wrodzoną i tam jest kilka mutacji, przyswajnaie kwasu foliowego i jeszcze jedno badanie ale nie pamiętam nazwy. Na to ostanie Pani dokotr wyslała nas do Labolatorium w Katowicach na ul. Bocheńskiego. Nic nie wspominała, że można zrobić badania na NFZ. Wiem, że koszt tego ostatniego to 409 zł. To jest coś co się zaczyna jakoś immuno... ale nie pamiętam

Dziewczyny, czy wasi immunolodzy z Łodzi i Krakowa (ew. innych miast) przyjmuja pacjentow też ze wszelkimi innymi schorzeniami immuno, czy są nakierowani tylko na plodnosc? Czy ktorys przyjmuje na NFZ?

reklama
Do góry