reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 @roki_1991 no ja myśle ze właśnie może od tego 34 tc chcialalbym chodzić częściej. Póki co może zaufam Malinie, zobaczę co On powie. Mi się wydaje ze to ważne badanie głównie ze względu na moja głowę żebym się poczuła bezpiecznie. To nieduży koszt jechać raz czy potem dwa razy w tygodniu... i tak już o niczym innym jak ciąża nie myśle. @roki_1991 mi właśnie położna mówiła na szkole rodzenia ze najważniejsze jest to co czuje matka. Lekarz nie ma takiej intuicji. Zawsze mamy się jej słuchać, jak czuje ze coś mnie niepokoi w ciąży nie mam dać się zbyć lekarzowi. Dobrze ze posłuchałas siebie :)

reklama
@Porzeczka1234 @roki_1991 no ja myśle ze właśnie może od tego 34 tc chcialalbym chodzić częściej. Póki co może zaufam Malinie, zobaczę co On powie. Mi się wydaje ze to ważne badanie głównie ze względu na moja głowę żebym się poczuła bezpiecznie. To nieduży koszt jechać raz czy potem dwa razy w tygodniu... i tak już o niczym innym jak ciąża nie myśle. @roki_1991 mi właśnie położna mówiła na szkole rodzenia ze najważniejsze jest to co czuje matka. Lekarz nie ma takiej intuicji. Zawsze mamy się jej słuchać, jak czuje ze coś mnie niepokoi w ciąży nie mam dać się zbyć lekarzowi. Dobrze ze posłuchałas siebie :)
Pojechałam dla spokoju, bo to był wielki czwartek i chciałam mieć spokojne święta. Także dobrze zrobiłam. Czuję że Bóg nade mną czuwał!

Hej Dziewczęta :)
Czytam Was z zaciekawieniem o tych przepływach i ktg. Moze to bedzie głupie pytanie :p Ale ma czym polega te badanie przepływów? Jak się je wykonuje?

Ja dziś po wizycie. Niby ok się czułam a jednak szyjka zaczęła się skracać. Nie mierzył dokładnie, ale powiedział że mam więcej leżeć. Ostatni tydzień z chorym dzieckiem trochę się nabiegalam więc od dziś leżę. Trochę po wizycie zaczął mi się brzuch spinac :/ no i mąż nieszczęśliwy bo dostał zakaz ;)

@Nadzieja2018 przeplywy to sprawdzanie czesto dopplerem czy dobrze plynie krew w glownych naczyniach pepowiny i czy nie ma zwapnien lozyska (stopien jego dojrzalosci). To badanie mialam od 38tc. Natomiast ktg to kladziesz sie na kozetce i do brzucha przypina sie 2elektrody. Jedna zapisuje prace macicy, skorcze itp. Druga monitoruje zapis pracy tetna plodu. Najlepiej jak jest zroznicowane, niejednostsjne. A matka dostaje guziczek, ktory wciska prze kazdym wyczuwanym ruchu dziecka. Jest w zapisie podobne do ekg.

@Nadzieja2018 u mnie przepływy mam badane co dwa tygodnie bo mam z nimi problem. Malina bardzo pomógł w tym temacie, akurat mój hematolog mnie zawiódł , zanegował leczenie Maliny, ja głupia zmniejszyłam dawke acardu i przepływy po tygodniu okazały się tragiczne ! Dobrze ze Malina czuwał. Te przepływy to chyba są częściej badane przy trombofilii i zespole aps. A jak to wyglada to @Destino dobrze opisała :)
@justkaki my mamy zakaz od początku ;) pociesz męża ze inni maja gorzej ;) @roki_1991 ahhh ciąża to stresujący czas... a im jest dalej tym mam wrażenie więcej zależy już od nas, od tego czy przypilnujemy wszystkiego.

reklama
Do góry