reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi o jaaacie [emoji7] mocne kciuki !
Rośnij zdrowo [emoji56]tak się cieszę...wieki mnie nie było tutaj i co czytam ach pięknie ♡

@Porzeczka1234 Gratulacje [emoji7] ale się tutaj dzieje . Również rosnijcie w siłę ♡ piękne wiadomości

Wszystkim mocno kibicuję !
Dzidziusiom zdrowka ♡ Brzuszkowym mamusiom również ♡ i szczęśliwego rozwiązania gdybym przegapila.

Pozdrawiam Was [emoji8]

@Hatice bardzo Cię proszę możesz mi napisać w jakim kierunku robili Ci badania na pasożyty jakie badanie dokładnie. Być może pisałaś wcześniej ale nie mogę odszukać. A mój brat ma cronai tak si3 zastanawiam czy np u niego ten stan zapalny nie jest wywoływane właśnie pasozytami ? Żaden lekarz tego nie sugerował do tej pory a rozmawiałam z nim dzisiaj i też nigdy nie miał badania. I chyba bym sobie strzeliła.

@Marthi nie wiem czy istnieje dziewczyna po poronieniach która na widok dwóch kresek oczywiście oprócz szczęścia prze ogromnego nie ma stresu na poziomie zawału... I to cała ciążę... :( . Ale dobrze że robisz badania 5 ,3 to już jest dobry tydzień jeżeli nic się nie dzieje typu krwawienia plemienia to narazie nie musisz się nadmierni martwić. Lakmi jesteś chyba zabezpieczona na maxa więc musi się udać teraz... ♡♡♡♡

@Hatice bardzo Cię proszę możesz mi napisać w jakim kierunku robili Ci badania na pasożyty jakie badanie dokładnie. Być może pisałaś wcześniej ale nie mogę odszukać. A mój brat ma cronai tak si3 zastanawiam czy np u niego ten stan zapalny nie jest wywoływane właśnie pasozytami ? Żaden lekarz tego nie sugerował do tej pory a rozmawiałam z nim dzisiaj i też nigdy nie miał badania. I chyba bym sobie strzeliła.

@Marthi nie wiem czy istnieje dziewczyna po poronieniach która na widok dwóch kresek oczywiście oprócz szczęścia prze ogromnego nie ma stresu na poziomie zawału... I to cała ciążę... :( . Ale dobrze że robisz badania 5 ,3 to już jest dobry tydzień jeżeli nic się nie dzieje typu krwawienia plemienia to narazie nie musisz się nadmierni martwić. Lakmi jesteś chyba zabezpieczona na maxa więc musi się udać teraz... ♡♡♡♡
@Auri_a Moge Ci polecić zrobienie pakietu badań w laboratorium weterynaryjnym( tylko oni znają się na pasożytach i tylko tym się zajmują). Szkoda pieniędzy na zwykle lab, to jak strzał na loterii. Będziesz mieć pewność. Takim lab jest np Felix w Warszawie lub Amerlab. Szczegóły zbierania próbek znajdziesz na stronie. Materiał można wysłać kurierem , o szczegółach wysyłki tez się dowiesz. Warto aby przynajmniej jedna z próbek była zebrana w czasie pełni ( zbierasz 3 próbki i oddajesz do bad razem) Koszt pakietu w Felixie to 200zl. Pozdrawiam

@Auri_a tak jak pisze @żaba123 warto zrobić badania w jakimś specjalistycznym laboratorium. Ja robiłam badania kału w najzwyklejszym laboratorium ale pewnie wychodzi cenowo podobnie i lepiej zbadać w specjalistycznym. Robiłam tylko badania kału, w kolonoskopii było widać uszkodzenia, zanik kosmków stad pojawiło się podejrzenie pasożytów. Ja trafiłam na super gastrologa, jest u nas ordynatorem w szpitalu w Gdańsku,całkiem młody facet a mega inteligentny. Obalił wszytskie inne straszne teorie które dostałam przy okazji usg jamy brzusznej ( crohn lesniowski). Na pewno na skierowaniu na badanie kalu miałam osobno wypisane na jakie konkretnie pasożyty badać, na jednym było lamblie a na drugim inne. Dawałam po dwie próbki. Ale to chyba zależy od laboratorium. Ja miałam wtedy bardzo często biegunki wiec wiec się mega natrudziłam żeby próbki były dobre pobrane ;) leczenie pasożytów miałam bardzo ciężkie, lekarz mój uznał ze trzeba hardcorowo do tego podejść, miałam dwa antybiotyki na raz, bardzo złe się czułam ale to była kwestia dwóch tygodni.

@marzycielka81 - nie dziękuję. Ile teraz ma Twoja szyjka?

@Auri_a - odpukać; nic złego się nie dzieje. Nie krwawię, nie plamię. Cycki raczej bolą cały czas. Tylko od wczoraj trochę mnie plecy bolą i już mam schizę:/ No nic, zobaczymy jutro. ;*
Żyję z przeświadczeniem, że teraz w końcu nastał czas na mnie i musi się udać.

reklama
@basiawol ja rzadko juz tu zagladam.
Mnie sie nie udalo z drugim dzieckiem.Mam jedna ukochana coreczke.
Powiem Ci ze ludzie nie zmieniaja swoich charakterow.(moze zdanie tak ale charakter mega trudno zmienic).Pisze to bo moj maz nie chce walczyc z mna o drugie dziecko.
U mnie juz pozno bo ja mam 40+ ale Ty nie zmarnuj sobie swoich marzen.
Pozdrawiam.

Do góry