reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@plastulinka na posiew moczupojemnik sterylny na mocz z apteki najlepiej

@Oczekujaca123 w tym tygodniu na oddziale pojawily sie blizniaczki urodzone w 23tc. Jedna dziewczyneczka niestety zmarla. Druga dzielnie walczy

@fondie pamietam, urodzilam synka i coreczke, walczy o zycie

Dziewczynki wybaczcie, ale nie mam powoli czasu na czytanie. Natomiast siedzac przy Helence dzis uswiadomilam sobie, ze dokladnie rok temu o tej porze bylam w trakcie porodu Natanielka. Jutro, a dokladnie o 1.05 moj synek skonczy roczek... oh zlecialo. Wciaz o was pamietam i wspominam na mszy... prosze o Cuda dla kazdej z Was
Kochana dwojeczke masz ? Jesu bosko:):) co się stało że walczy ze walczy o życie ?
Dziolszki co się doczekały cudnie:):):)

reklama
@oczrkujaca123 musisz mieć już spory brzuchal, co? U mnie dokładnie ten sam tp co u ciebie i już widać brzuchal konkretny. A co dopiero z dwójką szkrabów.
U mnie też delikatny spadek formy. Chyba znów infekcja pęcherza wróciła. Muszę zrobić posiew moczu. Czy do tego badania potrzebny jest jakiś specjalny pojemnik?
Miałam.pytac o ciebie ale jaja :)

A o mnie też jeszcze pamiętacie!!??
Staram się Was podczytywać ale ciężko być na bieżąco:(
zawsze będę pamiętać ile dostałam tu wsparcia i siły do walki!!
Wszystkiego dobrego dla każdej z Was i powodzenia!!!

@fondie obiecałaś się odezwać albo na priv albo na tel. ale z naszym umawianiem to zawsze było kiepsko;)

@fondie oh byloby bosko gdyby... Helenka urodzila sie jako skrajny wczesniaczek w 26tc. Powinna siedziec jeszcze w brzuchu do marca. Miala 900g. Obecnie wazy juz 1980g, ale ma dysplazje oskrzelowoplucna i nie moze samodzielnie oddychac. Musi dostawac tlen. Mamy nadzieje, ze to sie zmieni. Chce juz ja w domu

@Avita oczywiscie, ze pamietam [emoji738] a z czasem... u mnie tez juz kiepsko

@Avita ja pamiętam to dzięki twoim "namową " pojechałam do Maliny i mam Zosieńkę.

@Oczekujaca123 myślę ,że destino nie napisała tego w złej wierze chodź wiem, że pewnie zadrzałaś. Pamiętaj każda ciąża inna chodź w tej masz bóle niezbyt dobrze się czujesz to nieoznacza , że urodzisz wcześniej jesteś pod stałą opieką lekarzy monitorowana szyjka posiewy co możesz więcej nic bo robisz już wszystko. Pozytywne myślenie twoje dzieci urodzę się zdrowe zobaczysz i liczę na to ,że do 36 tygodnia będą siedzieć w mamusinym brzuszku. Głowa do góry kiedyś dla każdej z nas musi zaświecić słońce

Ostatnia edycja:
@Avita ja pamiętam to dzięki twoim "namową " pojechałam do Maliny i mam Zosieńkę.

@Oczekujaca123 myślę ,że destino nie napisała tego w złej wierze chodź wiem, że pewnie zadrżałaś. Pamiętaj każda ciąża inna chodź w tej masz bóle niezbyt dobrze się czujesz to nieoznacza , że urodzisz wcześniej jesteś pod stałą opieką lekarzy monitorowana szyjka posiewy co możesz więcej nic bo robisz już wszystko. Pozytywne myślenie twoje dzieci urodzę się zdrowe zobaczysz i liczę na to ,że do 36 tygodnia będą siedzieć w mamusinym brzuszku. Głowa do góry kiedyś dla każdej z nas musi zaświecić słońce
Przepraszam za post pod postem.

@Porzeczka1234 domyslan sie , ze Destino nie chciała mnie straszyc czy coś.. ale tak jak mowisz zadrzalam. Spotykan sie z roznymi historami, ale staram sie ich nie brac do siebie, nie analizowac i troche wymazywac z pamieci... zeby nie nakrecac siebie. Ja wiem, ze robie co moga. Wiem ze jestem pod opieka swietnej lekarki. Jasne mam dni ze przygotowuje sie na najgorsze... ale w glebi serca wierze, troche pesymistyczniej niz Ty... bo wierzę ze wytrwam do 34go tyg. ;) w moim przypadku przy blizniakach to będzie juz cud. A tymczasem dzis 17t0d. We wtorek wizyta u gin i zobaczymy co tam slychac. Z 2 razy dzien cos mi wibruje w brzuchu wiec mysle , ze to moje Kabanoski [emoji7]
No ale najabrdziej czekam.na mierzenie szyjki... eh.

@Auri_a dziękuję ze jeszcze pamiętasz o uzupełnianiu wątku o leczeniu. Gdyby któraś z was chciała go jeszcze uzupełnić to gorąca proszę, to dla was i wszystkich kolejnych dziewczyn po nas ♡ Może nie "do końca swiata" bo medycyna się zmienia ale póki co jeszcze dane mamy aktualne :) @fondie @Avita witajcie. Ogromnie miło się czyta powroty :) ciesze się ze zaglądacie
@Oczekujaca123 wiem ze ciąża mnoga to podwójne ryzyko ale ja chodzilam z szyjka 0.8 cm i wcale nie chciało jej się otwierać do porodu tylko skurcze się pojawiły po zdjęciu szwu. Jesteś pod opieką i tego się trzymaj ♡

reklama
@nafoczka ”chodziłaś” czy leżałaś? Bo ja z moim 2,2 słyszę od lekarza „oszczędzający tryb życia”, ale czy to ma być leżenie non stop to w sumie nie wiem.

Do góry