reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 a ja od lekarza do lekarza ;). Walczę dietą z cukrzycą, a dokładnie cukrem na czczo, bo jak na razie reszta ok. Musiałam prawie zrezygnować z pieczywa. W poniedziałek zważyłam się i wyszło 4,8 kg na plusie od początku. Teraz bez pieczywa i słodyczy to myślę że jeszcze schudne ;) Tym bardziej dokładając do tego stres jaki gdzieś tam mam zupełnie poza ciążowy. A z kolei stres wpływa na glukozę i koło się zamyka :/.
Zaczekam sobie szkołę rodzenia :). Za tydzień badanie usg 3 trymestru. I byleby przynajmniej do trwać do końca grudnia. A potem znowu będzie, że kolejne dwa tygodnie i kolejne dwa tygodnie itd.
Kiedy u Was kolejna wizja lokalna maluchów? :)

@Oczekujaca123 musze przyznac, ze nie szukam odpowiedzi. Nawet nie zadaje pytania dlaczego. Skupiam sie na Helence

@marshia dzielna jest nasza dziewczynka, ale to nie takie proste. Po naszej prawej od inkubatorka byl dobrze rokujacy malec, juz wiekszy od Helenki. Jednego dnia w przeciagu godziny jego stan sie pogorszyl. Od ok3 dni walcza o niego. Dzis staj jest krytyczny. Maluszek umiera na naszych oczach. Jego historia jest prawdziwa. Trzeba sie cieszyc z malych postepow. Jednak z tylu glowy czlowiek ma ogromna czerwona lampe

@Oczekujaca123 musze przyznac, ze nie szukam odpowiedzi. Nawet nie zadaje pytania dlaczego. Skupiam sie na Helence

@marshia dzielna jest nasza dziewczynka, ale to nie takie proste. Po naszej prawej od inkubatorka byl dobrze rokujacy malec, juz wiekszy od Helenki. Jednego dnia w przeciagu godziny jego stan sie pogorszyl. Od ok3 dni walcza o niego. Dzis staj jest krytyczny. Maluszek umiera na naszych oczach. Jego historia jest prawdziwa. Trzeba sie cieszyc z malych postepow. Jednak z tylu glowy czlowiek ma ogromna czerwona lampe
@destino rozumiem... tak trzymaj silna mama = silna corka..i wszystkie wiemy, ze bywa roznie, ze sytuacja zmienia sie z godziny na godzine, ale wiemy tez ile jest takich cudow, ze dzieci wychodza z tego bez "szwanku" i zycze tego Tobie, zeby Helenka byla tego cudu kolejnym przykladem.
Ja niestety nie moglam walczyc , niestety moj maluch sam odszedl w trakcie porodu. U Ciebie jest 3 tyg pozniej niz u mnie , Helenka jest duza i miala podane sterydy... wiec ma po swojej stronie wiecej mocy !
Nie znamy sie osobiście, ale bardzo mi pomoglas jak tu trafilam.. i tak bardzo przezywam z Toba to co sie teraz dzieje... :(

@marshia no cukrzyca to taka "swinia" [emoji14] a probowalas chleb , ktory jest w 100% dozwolony? W sensie nie ma ani grama niedozwolonego skladniku ? Moze taki bylby ok.
Ja sie gubie, ale to Twoja mama kest chora i o tych problemach mowisz? Jesli tak to bardzo mi przykro i zdrowia dla mamy zycze :( :* nie wiem co to za choroba , ale jest szansa na calkowite wyzdrowienie czy ciezki przypadek? Przepraszam, ze pytam , ale wiem , ze ktoras tu pisala ostatnio, a ja mam ciezkie myslenie..

Kolejna "wypasiona"(mam nadzieje) wizualizacja moich Kabanoskow 17.12 na prenatalnych.
To bedzie 11t6d wg om a 12t2d wg usg. Man nadzieje ze mimo mojego tluszczyku bedzie widoczne czy wszystko ok.

@Destino kolejny krok do przodu [emoji3590][emoji3590][emoji3590] Brawo Helenko [emoji7] Walcz malutka. Walcz [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

reklama
@Destino ciągle myślę o Tobie i o Malutkiej. I wierze że wszystko będzie dobrze!!!

Jak widzicie dziwczynki ja ciągle tu!!!!!
Wszystkim Wam kibicuje bardzo, szczególnie @bertha i @burczuś uściski dla Was
@iveo @magda1208 @roxie123 gratuluje, cieszę się bardzo z każdego dzidziolka jaki się tu rodzi!!
Pozdrawiam Was razem z moją Alą!!!

Ostatnia edycja:
Do góry