reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Aguu..la
Witaj bardzo mi przykro, że twój maluszek odszedł do naszych aniołków. Ja straciłam ciążę w 26 tygodniu kolejna w 11 tygodniu serce przestało bić ot tak z dnia na dzień. Moja rada nie słuchaj nawet tego prof. do którego chodzisz, że to przypadek ja w to nie wierzę. Ja się leczyłam u prof Malinowskiego urodziłam córeczkę w zeszłym roku listopadzie. Też mieszkam 20 km od Katowic tu na miejscu prowadziła mnie dr Gajewska Kucharek super lekarz ale ona mi cześć badań zleciła ale to wszystko prywatnie immunologię badałam w Łodzi i ona wszystkie zalecenia prof respektowała. Co do genetyki to chodziła do Sodowskieh polecam w Rudzie ale badania też robiłam prywatnie.
Niestety trzeba mieć gruby portfel żeby wszystko zbadać ale co się nie robi ... życzę Ci samych trafnych decyzji

@magda1208 kochana jeśli chodzi o wody kup sobie te papierki lakmusowe na prawdę warto będziesz spokojniejsza. Malinowski to świetny lekarz czuwa .. będzie dobrze.

@Destino no Malina mówi ,że jak d-dimery szybko rosną trzeba zwiększyć fraxi

@Auri_a piękne zdjęcia. Czekamy na maleństwo

@burczuś od 40 strony :( kochana jesteś bardzo dzielna

Ściskam Was wszystkie
A jaka byla przyczyna straty w 26tc? Nie pamietam czy juz o to pytalam. Jesli tak to wybacz.

reklama
@Aguu..la
Witaj bardzo mi przykro, że twój maluszek odszedł do naszych aniołków. Ja straciłam ciążę w 26 tygodniu kolejna w 11 tygodniu serce przestało bić ot tak z dnia na dzień. Moja rada nie słuchaj nawet tego prof. do którego chodzisz, że to przypadek ja w to nie wierzę. Ja się leczyłam u prof Malinowskiego urodziłam córeczkę w zeszłym roku listopadzie. Też mieszkam 20 km od Katowic tu na miejscu prowadziła mnie dr Gajewska Kucharek super lekarz ale ona mi cześć badań zleciła ale to wszystko prywatnie immunologię badałam w Łodzi i ona wszystkie zalecenia prof respektowała. Co do genetyki to chodziła do Sodowskieh polecam w Rudzie ale badania też robiłam prywatnie.
Niestety trzeba mieć gruby portfel żeby wszystko zbadać ale co się nie robi ... życzę Ci samych trafnych decyzji

@magda1208 kochana jeśli chodzi o wody kup sobie te papierki lakmusowe na prawdę warto będziesz spokojniejsza. Malinowski to świetny lekarz czuwa .. będzie dobrze.

Ściskam Was wszystkie

Porzeczuś przypomni mi czy ty w tych ciążach ,które straciłaś brałaś heparynę.
Tak czytam o tym zespole af. i jestem przerażona mam nadzieję że Malina ogarnie to wszystko. Boje się czy ta heparyna wystarczy i ogarnie to dziadostwo.

@Oczekujaca123 brak przyczyny córka zdrowa .

@magda1208 nie nakręca się bo zwariujesz ciąża bez leków nr 1 nr 2 z heparyną. Pamiętaj że jeszcze miałyśmy szczepienia i steryd. Mi nikt nigdy nie badał przepływów macicznych nie miałam o nich pojęcia. Dobry lekarz mający świetny lub w miarę dobry sprzęt to podstawa

Dziewczyny mam pytanie odnośnie komórek nk. Do ktorego tc stanowią zagrożenie?
Pytam bo to jedyne badanie ktorego nie wykonalam przed zajściem i zastanawiam sie czy gdybym je miała to do ktorego tc moga atakowac zarodek?

@Oczekujaca123 brak przyczyny córka zdrowa .

@magda1208 nie nakręca się bo zwariujesz ciąża bez leków nr 1 nr 2 z heparyną. Pamiętaj że jeszcze miałyśmy szczepienia i steryd. Mi nikt nigdy nie badał przepływów macicznych nie miałam o nich pojęcia. Dobry lekarz mający świetny lub w miarę dobry sprzęt to podstawa
Bardziej chodziło mi o to czy to byl nagly porod i dlatego dziecko nie przezylo jak u mnie, czy serduszko przestalo bic i dopiero mialas wywolywany ?

Ten ośrodek co Burczus pisała to:
Ośrodek leczenia niepłodności i diagnostyki poronień Albadt
Ja się tam leczę i polecam, badania wykonuje się takie same jak u Paśnika czy Malinowskiego.
Mam już ogólnie dość, wiecznie coś wychodzi, nie potrafię się nastawić już pozytywnie. Idę w przyszłym tygodniu jak zaś coś wyjdzie to chyba szlak mnie trafi do reszty. Obecnie zastanawiam się jak mój organizm zniesie tak długie leczenie antybiotykami żeby wytępić ureaplasmę :-(

Bardziej chodziło mi o to czy to byl nagly porod i dlatego dziecko nie przezylo jak u mnie, czy serduszko przestalo bic i dopiero mialas wywolywany ?
bardzo ci współoczuje, taki tydzień ciąży to juz konkretna strata. Najgorzej będzie podejśc do kolejnych starań. Ja od przeszło roku ciągle wałkuje temat leczenia bo wole ustalić gdzie tkwi problem i się przeleczyć ewentualnie dobrać zestaw żeby utrzymać ciąze. Wiem, że złe doświadczenia dają w kość i nie będzie to łatwa ciąza, przepełniona strachem i lękiem, pomijąc fakt że i tak już mam nerwicę lękowa, dlatego ja wszystko przeżywam razy dwa

Ja się tam leczę i polecam, badania wykonuje się takie same jak u Paśnika czy Malinowskiego.
Mam już ogólnie dość, wiecznie coś wychodzi, nie potrafię się nastawić już pozytywnie. Idę w przyszłym tygodniu jak zaś coś wyjdzie to chyba szlak mnie trafi do reszty. Obecnie zastanawiam się jak mój organizm zniesie tak długie leczenie antybiotykami żeby wytępić ureaplasmę :-(

Jak dlugo się juz tam leczysz? Poza ta bakteria jeszcze cos Ci zdiagnozowali?
Jaki jest koszt wizyty i jak czesto?
Bede wdzięczna za kazde info... Chcialabym zbadac immunologię, a czytałam ze tam to robia....
Mysle o tej klinice...

@Aguu..la

Ściskam Was wszystkie

Wlasnie juz nie wierze i nie ufam temu prof.
Mam taki zal ze nawet patrzec bym na niego teraz nie potrafila... Poszlam kilka dni temu na rutynowe badania do kogos innego...
A wyszlo Ci cos w immunologii w Lodzi? Jakies leki, zalecenia? Jak dlugo tam jezdziłas?
Gajewska-Kucharek ma super opinie.
Rozumie ze do Lodzi sama uderzyłaś czy ona cos sugerowala?

Myslisz o drugim, czy jestes tu skarbnica wiedzy i wsparciem?

reklama
Do góry