reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia ja o Dhea wiem tyle ze Malina bada taki poziom Dhea-s hormonu i to sie robi tydzien po okresie ale po co nie wiem bo mialam dobry. Swiadczy chyba o czyms z nadnerczami? @nafoczka Ty tego nie badałas?
@Marthi mam nadzieje ze z tym lekarzem uda się uzupelnic brakujace ogniwo co szwankuje w immunologii i teraz juz wszystko się uda
Zastanów się jak juz przyjdzie do staran czy nie robic stymulacji albo naturalnie jak ja pić zioła ojca Sroki na wczesniejsze owu
Ja wiem że lekarze mówia ze taki Twój urok dłuzsze cykle i to nie ma znaczenia ale tu duzo dziewczyn i w tym ja potweirdzi ze z wczesniejszej owu jakies lepsze te ciąze. wymyslilam sobie teorie ze moze jajeczko sie starzeje i młodsze lepsze.

reklama
@magda1208 ja brałam 15 mg później Malina ok 12 tygodnia kazał brać 5 mg przez chyba ok miesiąc ja zaczęłam brać 10 mg i ok 16 tygodniu zmniejszyłam do 7,5 mg później 3 tygodnie 5 mg i skończyłam w 20 tygodniu. Nie namawiam ale ja uważam że on mi pomógł bo jak robiłam badania bylo w miarę a jak zrobiłam w 29 tygodniu to w szpitalu już wylądowałam.

@iveo ja robiłam pod pępkiem Malina mi kazał bo ja miałam pełno zrostów powiedział ,że na pewno się nie przebije podobno przeciętny człowiek ma 6 cm tłuszczu a gdzie reszta

Porzeczuś to jak długo brałaś te 10mg.encortonu.?

@iveo - dzięki, mam nadzieję, że immunologia da mi jakąś wskazówkę...
co do tego jajeczka starzejaceg sie, tez ostatnio o tym myslalam, sama nie wiem. Dopytam o to nową gin, do której idę w poniedziałek...

Cześć dziewczyny,
Czytam te Wasze posty i coraz bardziej się nakręcam.
Jestem, po raz pierwszy na tym forum jak pewnie się domyślacie z jednego powodu, który nas łączy.
W moim przypadku poronienie dwukrotne. W grudniu zeszłego roku 8 tc ciąża obumarła , arthrotec +zabieg łyżeczkowania . BRAŁAM TYLKO FEMIBION ACARD I DUPHASTONBadania zlecone PO PORONIENIU mutacja MTHR przeciwciała antylipidowe IgG IgM , ana 1, ana 2. wynik:
mutacja genu MTHR A1298C w układzie heterozygotycznym
ANA1 dodatni
ANA 2 SŁABO DODATNI.
POZOSTAŁE BADANIA W NORMIE. HOMOCYSTEINA WIT B12 W NORMIE.
ZALECNIE FEMIBION NATAL 1,ACARD ,WIT B6, B12 , CALCIUM FOLINAT EBEVE PRZEZ 40 DNI. OBECNIE TYLKO FEMIBION I ACARD PRZYGOTOWUJEMY SIĘ DO NOWEJ CIĄŻY
LEKARZ STWIERDZIŁ, ŻE BEZ LEKÓW W TRAKCIE NIE DONOSZĘ ŻADNEJ.
OBECNIE PO PLANOWANEJ PRÓBIE .SAM POCZĄTEK PECH MÓJ LEKARZ NA URLOPIE WIĘC ZOSTAŁAM PRZEZ NIEGO SKIEROWANA DO INNEGO -JEŻELI NIE WYSTĄPI MIESIĄCZKA. ZALECENIE BETE I Z WYNIKIEM PO LEKI.BYŁAM PRZESZCZĘSLIWA JAK TYLKO POCZUŁAM ,ŻE CHYBA ZAŁAPAŁO ( ZADNYCH POBOLEWAŃ PRZED OKRESEM, JAK JA TO MÓWIĘ BRAK ZWIASTUNÓW W POSTACI PLAMIEŃ I LEKKICH KRWAWIEŃ,PIERSI JAK SKAŁA INNY LEKARZ PRZY BADANIU PIERSI SAM STWIERDZA PANI TO CHYBA W CIĄŻY ) ZROBONA BETA PONAD 20 I WIZYTA U TEGO POLECONEGO LEKARZA , KTÓRY NIESTETY KTRÓTKO MÓWIĄC MNIE ZBYŁ. NIE DAJĄC ZADNYCH LEKÓW. STWIERDZIŁAM POCZEKAM MÓJ WRACA ZA 5 DNI. NIESTETY W DWA DNI PÓŻNIEJ POBUDKA RANO BÓL BRZUCHA KREW,SKRZEPY. BETA TEGO DNIA 16.DZWONIAC DO INNEGO GIN ,ŻE NIE TRZEBA DO SZPITALA OCZYŚCI SIĘ SAMO NA TAK WCZESNYM ETAPIE. JESTEM ZAŁAMANA PRAGNĘ TEGO DZIECKA JAK PEWNIE KAŻDA Z WAS.
Z TEGO CO WIDZĘ JESTESCIE OBCZAJONE W TEMACIE. PO PIERWSZYM PORONIENIU STWIERDZIŁAM NIE CZYTAM ZEBY SIĘ NIE NAKRĘCAĆ TAKIE RZECZY SIĘ ZDARZAJĄ PRZYNAJMNIEJ MÓJ LEKKARZ TWIERDZI ZE ZNAMY PFRZYCZYNĘ. TERAZ MAM TROCHĘ ŻAL ŻE MOŻE WCZEŚNIEJ POWNNAM JUZ BRAĆ LEKI ...
WIZYTA U NIEGO.ZA 3 DNI. BARDZO WAS PROSZĘ O JAKIEŚ WNIOSKI JAKIE LEKI BYĆ MOŻE KTÓRAŚ Z WAS BYŁA W PODOBNEJ SYTUACJI JEŻELI CHODZI O WYNIKI MOZE COS PODPOWIECIE TRZECIEGO PORONIENIA NIE ZNIOSĘ

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,
Czytam te Wasze posty i coraz bardziej się nakręcam.
Jestem, po raz pierwszy na tym forum jak pewnie się domyślacie z jednego powodu, który nas łączy.
W moim przypadku poronienie dwukrotne. W grudniu zeszłego roku 8 tc ciąża obumarła , arthrotec +zabieg łyżeczkowania Badania zlecone mutacja MTHR przeciwciała antylipidowe IgG IgM , ana 1, ana 2. wynik:
mutacja genu MTHR A1298C w układzie heterozygotycznym
ANA1 dodatni
ANA 2 SŁABO DODATNI.
POZOSTAŁE BADANIA W NORMIE. ZALENIE FEMIBION NATAL 1 ORAZ ACARD PRZYGOTOWUJEMY SIĘ DO NOWEJ CIĄŻY
LEKARZ STWIERDZIŁ, ŻE BEZ LEKÓW W TRAKCIE NIE DONOSZĘ ŻADNEJ.
OBECNIE PO PLANOWANEJ PRÓBIE .SAM POCZĄTEK PECH MÓJ LEKARZ NA URLOPIE WIĘC ZOSTAŁAM PRZEZ NIEGO SKIEROWANA DO INNEGO -JEŻELI NIE WYSTĄPI MIESIĄCZKA. ZALECENIE BETE I Z WYNIKIEM PO LEKI.BYŁAM PRZESZCZĘSLIWA JAK TYLKO POCZUŁAM ,ŻE CHYBA ZAŁAPAŁO ( ZADNYCH POBOLEWAŃ PRZED OKRESEM, JAK JA TO MÓWIĘ BRAK ZWIASTUNÓW W POSTACI PLAMIEŃ I LEKKICH KRWAWIEŃ,PIERSI JAK SKAŁA INNY LEKARZ PRZY BADANIU PIERSI SAM STWIERDZA PANI TO CHYBA W CIĄŻY ) ZROBONA BETA PONAD 20 I WIZYTA U TEGO POLECONEGO LEKARZA , KTÓRY NIESTETY KTRÓTKO MÓWIĄC MNIE ZBYŁ. NIE DAJĄC ZADNYCH LEKÓW. STWIERDZIŁAM POCZEKAM MÓJ WRACA ZA 5 DNI. NIESTETY W DWA DNI PÓŻNIEJ POBUDKA RANO BÓL BRZUCHA KREW,SKRZEPY. BETA TEGO DNIA 16.DZWONIAC DO INNEGO GIN ,ŻE NIE TRZEBA DO SZPITALA OCZYŚCI SIĘ SAMO NA TAK WCZESNYM ETAPIE. JESTEM ZAŁAMANA PRAGNĘ TEGO DZIECKA JAK PEWNIE KAŻDA Z WAS.
Z TEGO CO WIDZĘ JESTESCIE OBCZAJONE W TEMACIE. PO PIERWSZYM PORONIENIU STWIERDZIŁAM NIE CZYTAM ZEBY SIĘ NIE NAKRĘCAĆ TAKIE RZECZY SIĘ ZDARZAJĄ PRZYNAJMNIEJ MÓJ LEKKARZ TWIERDZI ZE ZNAMY PFRZYCZYNĘ. TERAZ MAM TROCHĘ ŻAL ŻE MOŻE WCZEŚNIEJ POWNNAM JUZ BRAĆ LEKI ...
WIZYTA U NIEGO.ZA 3 DNI. BARDZO WAS PROSZĘ O JAKIEŚ WNIOSKI JAKIE LEKI BYĆ MOŻE KTÓRAŚ Z WAS BYŁA W PODOBNEJ SYTUACJI JEŻELI CHODZI O WYNIKI MOZE COS PODPOWIECIE TRZECIEGO PORONIENIA NIE ZNIOSĘ
Witaj, my bierzemy leki wczesniej, od testu lub od owulacji. A jakie mialas miec te leki? Tylko acard?

Witaj, my bierzemy leki wczesniej, od testu lub od owulacji. A jakie mialas miec te leki? Tylko acard?

WŁAŚNIE NIE POWIEDZIAŁ BRAŁAM TYLKO ACARD TERAZ JAK UDAM SIE DO NIEGO TO NIE SPOCZNE DOPÓKI NIE DA MI ;LEKÓW WŁASNIE OD OWULACJI. TYLKO CO MI TERAZ PO NICH . TYLE TYLKO ,ŻE BARDZO WCZESNIE PORONIENIE WIEC MOZE NIE BEDZIE KAZAŁ CZEKAC . POCHODZĘ Z DOSC MAŁEGO MIASTA I TU JEZELI CHODZI O LEKARZY TO TRAFIC NA DOBREGO CIĘZKO . TEN JEST OK POMÓGŁ WIELU MOIM KOLEZANKOM Z CIĄZĄ JA TEZ DOSC DŁUGO DO NIEGO CHODZĘ I DO TEJ PORY BYŁĄM ZADOWOLONA.PO TEJ SYTUACJI OBECNEJ DZISIAJ UMÓWIŁAM SIĘ JESZCZE DO INNEGO ALE WIZYTY ZAPOROWE BO DOPIERO NA 25 LIPCA. TE MÓJ GIN DOBRY FACHOWIEC ALE CIĘŻKI BARDZO W ROZMOWIE TAKI LEKKI MRUK. BOJĘ SIĘ ZE POPADNE W PARANOJĘ JAK ZACZNĘ CHODZIĆ DO KILKU JUŻ NIE WSPOMINAJĄC O KOSZTACH

WŁAŚNIE NIE POWIEDZIAŁ BRAŁAM TYLKO ACARD TERAZ JAK UDAM SIE DO NIEGO TO NIE SPOCZNE DOPÓKI NIE DA MI ;LEKÓW WŁASNIE OD OWULACJI. TYLKO CO MI TERAZ PO NICH . TYLE TYLKO ,ŻE BARDZO WCZESNIE PORONIENIE WIEC MOZE NIE BEDZIE KAZAŁ CZEKAC . POCHODZĘ Z DOSC MAŁEGO MIASTA I TU JEZELI CHODZI O LEKARZY TO TRAFIC NA DOBREGO CIĘZKO . TEN JEST OK POMÓGŁ WIELU MOIM KOLEZANKOM Z CIĄZĄ JA TEZ DOSC DŁUGO DO NIEGO CHODZĘ I DO TEJ PORY BYŁĄM ZADOWOLONA.PO TEJ SYTUACJI OBECNEJ DZISIAJ UMÓWIŁAM SIĘ JESZCZE DO INNEGO ALE WIZYTY ZAPOROWE BO DOPIERO NA 25 LIPCA. TE MÓJ GIN DOBRY FACHOWIEC ALE CIĘŻKI BARDZO W ROZMOWIE TAKI LEKKI MRUK. BOJĘ SIĘ ZE POPADNE W PARANOJĘ JAK ZACZNĘ CHODZIĆ DO KILKU JUŻ NIE WSPOMINAJĄC O KOSZTACH
Witaj. Przykro mi że Ciebie też to spotkało. Powiedz z jakich okolic jesteś? Najlepiej jakbyś poczytałem wątek o udanych ciazach i leczeniu. Wejść na niego możesz wchodząc na profil naszej @nafoczka Foczki.

Witaj. Przykro mi że Ciebie też to spotkało. Powiedz z jakich okolic jesteś? Najlepiej jakbyś poczytałem wątek o udanych ciazach i leczeniu. Wejść na niego możesz wchodząc na profil naszej @nafoczka Foczki.

DZIĘKI ZA INFO WEJDĘ I POCZYTAM, MIESZKAM W KIELCACH.A TYMCZASEM WYJDĘ NA ZAKUPY BO LODÓWKA ŚWIECI PUSTKAMI. BO OD DWÓCH DNI SIEDZĘ I RYCZĘ

reklama
Do góry