reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 bardzo współczuje tego oczekiwania.... dla pocieszenia powiem ze u mnie okazywało się ze jest złe gdy zaczynałam się czuć super i nieciazowo. A jak mnie wszystko bolało, podobnie jak Ciebie to usg zawsze dobrze wychodziły :)
@iveo czy mogę się zapytać po ilu szczepieniach miałaś dobre mrl? Mi niestety test wyszedł złe.... brak hamowania.

reklama
@Hatice ja miałam dobry ml 47 dopiero po 9 szczepieniach i tu nie zgadzam się z teorią doc.Paśnika ,że mlr jak nie rośnie po pierwszej serii czy drugiej serii szczepień to już nie urośnie ja jestem żywym przykładem ,że rośnie łącznie z ciąża miałam 12 szczepień 2 doszczepianie w ciąży

@bertha jak twoje jajeczka jak się czujesz przy stymulacji?

@Auri_a Ty w ciąży powiedz Kochana? :D

@marshia jak u Ciebie w tym cyklu jak mama?

@iveo kochana apetyt rośnie w miarę jedzenia chciałoby się rodzeństwo ;) stąd te wynurzenia . Tak prof wszystko bada i chwała mu za to.

@aspekt, @iveo - Kochana, tak pobierali mi krew z żyły, łącznie 6 ampułek. Moim zdaniem, oni się zarąbali z tymi numerkami, bo gość który pobierał mi krew coś tam sobie poprzeklejał :/ Dzwoniłam 3 dni do labu i do pkt. pobrań. O ile do pkt. pobrań się dodzwoniłam, o tyle w analityce nikt nie odbierał, a Pani z labu powiedziała mi, że udało się jej skontaktować z analityką, ale po 1) mówili, że nastąpił jakiś błąd, a po 2) badanie muszę powtórzyć bo niby nie można z zamrożonej nawet krwi (gdyby ją jednak mieli gdzieś) badać tej insuliny... Nie wiem, wkurzona byłam na maxa :/
W necie czytałam o ponownym badaniu glukozy i jedni piszą, że raz na pół roku można, inni że to nie ma znaczenia, bo te 75mg glukozy odpowiada mniej więcej tabliczce czekolady i kawałkowi ciasta i niektórzy potrafią tak zjeść i tym samym jakoś turbo nie obciążają swojego organizmu. Sama nie wiem, co osoba to opinia. W labie mówili, że mam przyjść kiedy mi pasuje...

A jeśli chodzi o moje wyniki to miałam tak:

Insulina na czczo - 6,0 przy normie 2,6-24,9
(Insulinę mieli też zbadać po 1h i po 2h, ale coś im nie wyszło:/)

Glukoza na czczo - 92, przy normie 70-99
Glukoza po 1h - 129, tutaj nie wiem czemu podali również normę 70-99 (wydaje mi się, że powinna być wyższa?)
Glukoza po 2h - 112, przy normie <140

Może, któraś z Was się na tym zna i mi podpowie mi coś o moich wyniczkach? :)
Ja myślę że z insulina coś nie zrozumieli
To rzadkie badanie. A robilas sama czy bylo zlecenie i co bylo na nim. Bo o ile pamiętam to tam jest insulina tylko naczczo a pi 1h i 2h P mi dopisywal długopisem

@Porzeczka1234@bertha -cioszek?

@iveo @Porzeczka1234 @nafoczka dzis był ogólnopolski Bodychief.
Na śniadanko: naleśnik gryczano-orkiszowy (taki se smakowo, brzydki wizualnie), twarożek z wędliną (doooobry), plasterki pomidorów (takie se - wzięłam swoją malinowke) . Ale ogólnie ok :).
Na II śniadanko: chleb żytni, hummus paprykowy (za delikatny dla mnie, szkoda, ze w pracy brak przypraw), plasterki ogórków).
Na obiad: kotlecik drobiowy, niby orientalny (Strasznie zbita kulka mięsa), kasza bulgur paprykowa (doooobra), sałatka z młodej kapusty z koperkiem (rewelacja).
Na podwieczorek: pudding z czerwonej fasoli z płatkami migdałowymi (bardzo dobry).
Na kolacje będzie: sałatka waldorf - czeka w lodowce.
Jutro inna test innej firmy :)
@Porzeczka1234 ja, żeby wrócić do normalnych owu, muszę wziąć chyba antykoncepcję, bo rozwalilam cykle tym accofilem. Teraz chyba tez bez owu, bo brak śluzu, była torbiel. Nie pękł oststnio pęcherzyk pomimo Ovitrelle i duphastonu :/. A potem to chyba zrobię to in vitro z badaniem zarodków, żeby nie tracić czasu na próżno :(.
@Asiula11111 ????

@Porzeczka1234 dziękuje za odpowiedz. Miałam ogromna nadzieje, ze wynik będzie dobry. Od ostatniego poronienia już mija pół roku leczenia i jestem ogromnie zmęczona. W środę kolejne szczepienia, tym razem mąż plus dawca :) wiem, ze Twoja historia skończyła się dobrze i takie sytuacje trzymają mnie dosłownie przy życiu bo czasami już sił brak na wszystko.

Ja dzisiaj robiłam krzywa glukozowa- insulinowa i babeczki mówiły ze nie częściej niż pół roku... ale e sumie to nie wiem czy przez to wynik wyjdzie nieprawdziwy jeśli częściej czy to kwestia dbania o nasze zdrowie. Mi również insulina wychodziła złe dopiero po obciążeniu, na czczo miałam w normie. Brałam glucophage xr dwa razy dziennie... potem przeszłam na dietę i w sumie leki odstawiłam ( za bardzo chudłam po nich) i wynik cały czas dobre. Nie jem niczego z wysokim ig i nie jest to jakaś trudna dieta.

@marshia żeby to wszystko przygotować trzeba by rzucić prace i z kuchni nie wychodzić. To mnie zawsze denerwuje bo przygotowanie zdrowego posiłku rzadko zajmuje tyle czasu co nakrycie kanapki żółtym serem albo usmazenie schabowego....
A może owu była. Ja w ogóle nie mam śluzu w owu prawie niewidoczny. Wiem ze się chce szybko ale nie zawsze się da. U mnie od ostatniej straty do ciąży minął rok. Pogadaj z Pasnikiem koniecznie jak ustawić leczenie żeby nie odrzucić zarodka z in vitro czy nie ale to b ważne!
@Hatice u Maliny trzeba cierpliwości ale potem zwykle kończy się dobrze więc warto poczekać

@nafoczka kochana widzę ,że rozumiemy się bez słów buziolki dla chłopaków
Dziubus nie potrzeba słów... ja o tobie @bertha @bea25ta @burczuś @marshia @martaha123 @Auri_a @agatush @susana @czarna_mala @ovli22 @marzycielka81 @mickey* @mała79 i mamuski i kropeczki itd pamiętam i pamiętać będę. Troszkę gorzej z nowymi dziewczynami wiec sorki bo troszkę teraz brakuje czasu bo praca, dzieci, Dom, grzadki i plany zawodowe hmmm dużo tego ale czuje się dobrze i wartościowo dzięki temu ♡

@marshia zazdroszczę, super ale ja za to biegam 3-4 × w tygodniu :)

@iveo no ja już już nawet nie wiem do kogo miałabym pójść prócz Maliny :) dosłownie wszystkie badania które robię wychodzą mi złe. wierze w to leczenie bardzo.... tylko za młoda nie jestem i zegar mi tyka ;) bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki....

reklama
@Hatice u Maliny dużo nie młodych a większości się udaje. Ja się ucieszyłam ze wreszcie mi tam coś wyszło bo inni lekarze mówili że nic mi nie jest. Ale po pierwszym mlr =0 tez miałam moment zwątpienia

Do góry