reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Asiula11111 Pomiędzy wartościami 1200-6000 beta podwaja się co 96 h, czyli co 4 dni. Powyżej 6000 rośnie jeszcze wolniej. Chciajabym wierzyć, ze u Ciebie będzie ok, ale Twój przyrost jest słabiutki nawrt jak na te przedziały.
Nie dasz rady podjechać na usg w piątek?

reklama
Asiula1111 beta zwalnia potem,tylko poczatek tak rosnie szybko a jak sie czujesz?masz objawy ciazy,ja zawsze po tym wiedziala ze nie jest ok,u mnie zawsze progesteron spadal,czulam po piersiach ze ustepowalo napiecie.
Trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno.

Oczywiście wiem, że po 6000 zwalnia, ale tak jak piszecie mój przyrost jest bardzo słabiutki. Zaczęło się od odstawienia equoralu, potem po dodaniu sterydu przyrastało słabo, ale jest coraz gorzej zamiast lepiej. Czyli wszystko wskazuje na to, że Maluszek nie odbił...
Musze czekać do pn,bo gin się uparł, że wcześniej nie będzie pewności, a w pn już albo serducho albo nie. Chyba, że w międzyczasie się coś stanie typu plamienia lub krwawienie, ale leki utrzymuję, bo tak się umawialiśmy z gin. Poza tym bez usg stwierdzającego obumarcie ciąży, nie będę nic zmieniać. Zawsze przecież walczy się do końca mimo, że nadzieja marna.
Prg dziś nie robiłam, bo trzeba było długo czekać. Nie wiem, może jeszcze zrobię badanie przed pn to wtedy. A UU cały czas czuję dość marnie, więc to nie może być chyba wyznacznikiem.
Póki co beta rośnie, ale nie spada, więc tak naprawdę to do końca nie wiem, co się tam dzieje, choć raczej na pewno nic dobrego

@matylda23 jak mnie swedzial brzuch dlonie i stopy to myslalam o cholestazie. Zrob proby watrobowe i kreatynine. Jak bedzie w normie to spokojnie. Ja pod koniec czesto sprawdzalam, bo mama miala. A ja z kirow predyspozycje genetyczne. Pilnujesz tez cisnienia. Nie moze przekroczyc 140/90. Jesli przekroczysz 140 lub 90 od razu lecisz do lekarza. A swedzacy brzuch staraj sie czesciej nawilzac kremem, balsamem, to pomaga. Kochana jestes juz tak niedaleko [emoji8]

@bobasek1990 ja mialam rozne klucia, ciagniecia, bol kregoslupa krzyzowego, bol brzucha jak na okres przez ostatnie 2miesiace. Rozne dozwolone i nikt do konca nie wie co i kto ma, bo mozesz miec bole charakterystyczne wylacznie dla ciebie. jesli cos cie niepokoi konsultuj z lekarzem. Niedlugo rozwiazanie i cialo sie szykuje. kciukam za spokojna i szybka koncuweczke... no i lekki porod [emoji7]

@Asiula11111 zrob jeszcze raz w piatek przyrost bety. Jak zacznie spadac, to bedziesz miala pewnosc. Walcz do konca o okruszka.

Oczywiście wiem, że po 6000 zwalnia, ale tak jak piszecie mój przyrost jest bardzo słabiutki. Zaczęło się od odstawienia equoralu, potem po dodaniu sterydu przyrastało słabo, ale jest coraz gorzej zamiast lepiej. Czyli wszystko wskazuje na to, że Maluszek nie odbił...
Musze czekać do pn,bo gin się uparł, że wcześniej nie będzie pewności, a w pn już albo serducho albo nie. Chyba, że w międzyczasie się coś stanie typu plamienia lub krwawienie, ale leki utrzymuję, bo tak się umawialiśmy z gin. Poza tym bez usg stwierdzającego obumarcie ciąży, nie będę nic zmieniać. Zawsze przecież walczy się do końca mimo, że nadzieja marna.
Prg dziś nie robiłam, bo trzeba było długo czekać. Nie wiem, może jeszcze zrobię badanie przed pn to wtedy. A UU cały czas czuję dość marnie, więc to nie może być chyba wyznacznikiem.
Póki co beta rośnie, ale nie spada, więc tak naprawdę to do końca nie wiem, co się tam dzieje, choć raczej na pewno nic dobrego
AsiulA tez bym powtórzyła betę skoro nie masz jak na wizytę. Przyrost marny ale nadzieja umiera ostatnia .
@bobasek1990 trzymam kciuki. Mnie pierwsze przed wszystkim bolały promieniowaly uda

@Asiula11111 pamietaj, że zycie zaskakuje nie raz. Może się dołujesz a będzie ok? Czemu nie?
Ja wierzę i trzymam kciuki, że będzie dobrze.
Och teraz wiem jakie to szczęście nie widzieć tyle rzeczy. Niewiedza to naprawdę szczęście.

Hej co tam u Was słychać jak dzieciaczki @Destino @Porzeczka1234 @Funia90 @kas90
Brzuchatki myślę że dobrze @matylda23 @Asia2104 @Maciejka78
Za wszystkie staraczki trzymam kciuki będę Was nadrabiać w lipcu bo teraz mam nawał w firmie u nas chyba wszystko ok w piątek na usg mała miała 1700g termin koniec czerwca tylko i dzisiaj czuję kłucie w pochwie jakby mi ktoś szpilki wkładał w szyjke czuje ze mała jest nisko bo się rusza czy może te ruchy robią ten ucisk dodam że nie mam skurczy i twardego brzucha mój lekarz jest na urlopie i nie wiem czy lecieć jutro do kogoś innego dlatego zrobił mi wizytę w piątek żeby spr czy wszystko ok czy szyjka zamknięta a dzisiaj się martwię dziękuję za kazda odpowiedź
Kochana u nas dobrze, choć jak to przy
dziecku ciagle cos, wiec czasu na czytanie mało:) mamy juz 2 zabki. Pozdrawiamy!

Załączniki

• 20180425_174146.jpg
    20180425_174146.jpg
    594,4 KB · Wyświetleń: 113
reklama
Do góry