reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@olaa90 nie wiadomo oznacz sobie to miano czyli ilosc bo może ich prawie nie masz czyli tez na granicy. Nie panikuj poki dr nie powie co i jak bo tu wiekszosc ma mutacje, ANA niskie allo i wyzsze NK a wszyscy doczekali zdrowych dzieci

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@iveo ok już się do kupy zbieram. Przepraszam, ale na prawdę się osralam tym ana... moja kuzynka ma toczeń ale ona ma na prawdę skrajna postać, moja bliska koleżanka ma rzs - bez leków nie jest w stanie funkcjonować. Nie ma mowy o ciąży i niestety z mezem jest tak złe,ze po znajomych już nieoficjalnie krążą pogłoski o rozwodzie... :( no nic trzeba się z tym zmierzyć i zobaczę co dr powie... ;/ Ty kochana jakie allo masz po szczepieniach,już badalas?

@olaa90 u mnie przed szczepieniami bylo tez dobre 37 po 3 szczepieniach 0 a o 6 szczepieniach 45. Ja sie szczepilam bardziej ze wzgledu na niska interleukine 10 i aktywmosc NK na gornej granicy przynajmniej tak to rozumiem.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@iveo aaa to jeszcze inne leczenie, bo mi tak głębokiej immuno dr P nie zlecal. Byłaś jego pacjentka? A te nk ci spadły po tych szczepieniach?

Cześć dziewczyny, miałam nadzieje, ze nigdy nie trafie na ta grupę... a może jednak złe trafiłam, ale chciałam się was poradzić, jakie badania należy w trybie pilnym zrobić po poronieniu ( w styczniu poroniłam pierwszy raz w 5tc, teraz druga ciąża niestety tez się nie udało, od tygodnia plamienia aż dziś skrzepy i krwawienie, 7tc)
Cykle stymulowane, inseminacja udana za 1 razem, poprzednia ciąża udało nam się naturalnie. Poza tym PCOS, długie starania, laparoskopia - jajowody drożne.
I mam niskie beta hcg. Przytost niby prawidłowy, ale teraz np w 7tc miałam na poziomie 374, co odpowiada 4 lub 5tc.
Za pierwszym razem było tak samo. Pomożecie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@SOSENKA90 szkoda,ze w takich okolicznościach ale witaj wśród nas...
Z opisu wynika,ze chyba jesteś już pod opieką jakiegoś specjalisty? Bo jeśli nie to napisz skąd jesteś, pomozemy jakiegoś znaleźć w Twojej okolicy... badania to zależy jakie już masz zrobione, na wątku pomocniczym jest lista badań (chyba nawet @nafoczka w opisie ma ten link-bo nie umiem go wkleić :( )... ;*

Jestem pod opieka dr Olafa Linderta - jesteśmy w klinice bocian w Katowicach. Oprócz podstawowych badań do inseminacji to nie mieliśmy nic tak na prawdę. W poniedziałek idę na wizytę, może dowiem się coś więcej.
Od piątku zaczynam znów brać clostilbegyt przez 5 dni, potem zastrzyk ovitrelle 24h przed inseminacja.
Zaczynam się niepokoić, ponieważ nie dość, ze przebiliśmy długa drogę... w końcu się udało, to jest problem w utrzymaniu ciąży.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witaj @SOSENKA90. Niestety przykro to powiedzieć, ale chyba dobrze trafiłaś. Dwa poronienia z rzędu to nie przypadek i dobrze, że od razu zaczynasz szukać powodu.
Tak jak radzi @olaa90 wejdz na @nafoczka i w link pomocniczy z badaniami. Jest tam cała lista tego co należy zbadać. W pierwszej kolejności przeciwciała, pakiet na zespół antyfosfolipidowy (najlepiej przez stronę testdna.pl - chyba tak to się nazywało). Ważne, żeby badania wykonać do 6 tyg po poronieniu.
A jeśli w międzyczasie szykujesz się do kolejnej Inseminacji, to zapytaj o steryd.

Dziewczyny mam pytanko dziewczhna od mojego kuzyna badala bete w srode byla 7,24 a dzisiaj 7,74 o czym to moze swiadczyc bo przyrost kijowy?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry