reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ovli22 mi wiesiołek rozjechał cykle jeszcze gorzej ;/ progesteron biorę tez , ale chodzi o szybsze wywołanie owulacji bo mam teraz ok 20dc ;/ wino piłam tez :D ogólnie mam piękne endometrium tylko nie chce zeby go clo zajechało :)
No nic zobaczymy jak to będzie :)
@Destino urodzisz i zobaczysz :) natchnie Cię to będziesz działać bez zastanowienia :D aczkolwiek wiesz trzeba sie liczyć z tym co może nastapic a nie musi :)

reklama
@roxie123 ja mam od dłuższego czasu takie długie cykle :) przyzwyczaiłam sie.
Co do historii moich - No, ze mna tez nie było lekko za nastolatka[emoji28][emoji12]

@ovli22 tak, takie buty...:) przeszłam swoje i nerwow sie wtedy najadłam co nie miara. Pamietam jak dostałam 1 film byłam w pracy, od razu wypadłam na komisariat... masakra. Czasem mam ciarki jak to wspominam.

@bobasek1990 uwazaj na siebie!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Destino, ja sobie postanowiłam w połowie ciąży tak, że jak nie będzie jakichkolwiek przeciwwskazań to rodzę sn, oddałam to Bogu i jego decyzji. Z tym, że porody w rodzinie raczej lekkie (o ile poród może byc lekki:p). No ale skoro siostry i mama mówią, że nie brałyby ZOO, to chyba tragedii nie miały. A najgorzej z porodów wspominają szycie. Co nie znaczy, że u mnie też lekko pójdzie.

Na ostatniej wizycie rozmawiałam z dr o porodzie. Jest mamą trójki, więc wypowiadała się mądrze, łącząc doświadczenia matki i lekarza. Mówiła, że jeśli dzieciaczek duży, to nie ma co ryzykować sn i trzeba dokładnie wymierzyć dodając spory zapas. Ostatnio mieli przypadek, że na usg wychodziło 4,500 g ale ona mówi, że to dziecko jej się coś większe wydaje i mówi "zróbmy cesarkę dla czystego sumienia". Zrobili i okazało się, że dziecko 5,5 kg! Zresztą mówiła, że przed samym porodem jeszcze wszystko mierzą.
Poza tym mówiła, że w szpitalu mogę prosić o zoo i żebym nie mówiła od razu nie, bo co prawda poród nie jest tak fizjologiczny, ale nie jest to złe rozwiązanie niejednokrotnie.
Myślę, że każda mama musi sugerować się swoim instynktem. Tak jak @Kitki pisze, w panice różnie poród mógłby przebiegać.

Ja może pewnie naiwna, ale nie boję się porodu. Czy to dobrze, czy źle, to się okaże. Chociaż pewnie dla mnie lepiej, że nie jestem nastraszona i nie mam tego leku w sobie.

@bobasek1990 Ty sie kochana nie stresuj tymi odstawionymi tabsami ja tez tak jak Ty odstawilam bo nie wierzylam , objawow nie bylo a potem jak cyce zaczely rosnac to testa zrobilam i bec. Ja bym 15 encortonu brala na poczatku (10 rano o 12:00 5). Poza tym musi ktoras rozpoczac przejmowanie brzuszkow naszych Dziewczynek :)
Dziewczyny u mnie dzis totalny dol przechodzacy z bezsilnosci we wnerwienie na wszystko. Z tego wszystkiego to nawet jagodzianke z glutenem :baffled:zjadlam a glutenu unikam jak ognia.
Od 4 rano nie spalam glowa juz nie pozwolila. A jaka przyczyna? Od dwoch dni cyce sie znacznie pomniejszyly nie sa juz takie sterczace i twarde. Dzis to juz nawet jak dotykam zupelnie nie bola. Objawow innych zupelnie brak. Kobieca intuicja nie wiem jak to nazwac po prostu to czuje, ze wszystko sie zakonczylo 2 dni temu:(
Poryczalam sie rano lezalam w lozku patrzylam na mojego M i sciskalo mi serce. On tak liczy, tak sie cieszy, ze sie uda.
Nawet nie chce myslec jak bede wyc po wyjsciu z usg.:(
@marshia no co Ci moge powiedziec Kochana chyba poprostu Cie doskonale rozumiem i tylko moge przytulic!

@Maciejka78 piersi to nie wyznacznik. Mnie sglaczaly w granicach 5tc i jeszcze krew leciala. Jak nie czujesz sie pewnie idz od razu na wizyte. Niepokoj nie jest wskazany. Powiedz, ze czujesz, ze cos jest nie tak i niech sprawdzi.

@kas90 porodu boje sie jak ognia i nie wazne w jakiej formie. Bardzo dziekuje za twoja wypowiedz. Uslyszalam jednak, ze skoro u mamy bylo opadanie narzadow, to u mnie prawie napewno tez bedzie. I to tego boje sie najbardziej. Oczywiscie rozumiem, ze jak cc bedzie konieczne to nie upre sie na sn. Tylko nie wiem co zrobic. Nie lubie takich wyborow, bo chyba zaden z nich tak do konca dobry nie jest. U mnie cc, to duze zrostu na macicy i mozliwosc przeniesienia endomendy na inne tkanki. Chcialabym moc prostsze decyzje podejmowac [emoji4]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@ovli22 mi wiesiołek rozjechał cykle jeszcze gorzej ;/ progesteron biorę tez , ale chodzi o szybsze wywołanie owulacji bo mam teraz ok 20dc ;/ wino piłam tez :D ogólnie mam piękne endometrium tylko nie chce zeby go clo zajechało :)
No nic zobaczymy jak to będzie :)
@Destino urodzisz i zobaczysz :) natchnie Cię to będziesz działać bez zastanowienia :D aczkolwiek wiesz trzeba sie liczyć z tym co może nastapic a nie musi :)

Pierwsze słyszę na temat wiesiołka [emoji79]
A co do clo i endo to nie martw się on jest nie po to żeby niszczyć a żeby pomóc . Wiadomo zawsze po każdych lekach mogą być skutki uboczne ;)
I tez nie bierzesz tego clo niewiadomo ile .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 no własnie :D ale tak wolałam zapytać jak to się ma do czegoś
@Maciejka78 kochana nie sugeruj się objawami ! ... wiem , moja intuicja też mi to powiedziała ;/ ale nie trzeba się z nią zgadzać , pójdziesz na wizytę i zobaczymy , ma być dobrze :*

Dziewczyny ja już czekam na wasze bobaski i relacje z porodówki :) wiem ,że wszystkie dacie radę , bo jesteście silne babki :* tyle za Wami , że poród to wisienka na torcie ;) :p

reklama
@Maciejka78 piersi to nie wyznacznik. Mnie sglaczaly w granicach 5tc i jeszcze krew leciala. Jak nie czujesz sie pewnie idz od razu na wizyte. Niepokoj nie jest wskazany. Powiedz, ze czujesz, ze cos jest nie tak i niech sprawdzi.

@kas90 porodu boje sie jak ognia i nie wazne w jakiej formie. Bardzo dziekuje za twoja wypowiedz. Uslyszalam jednak, ze skoro u mamy bylo opadanie narzadow, to u mnie prawie napewno tez bedzie. I to tego boje sie najbardziej. Oczywiscie rozumiem, ze jak cc bedzie konieczne to nie upre sie na sn. Tylko nie wiem co zrobic. Nie lubie takich wyborow, bo chyba zaden z nich tak do konca dobry nie jest. U mnie cc, to duze zrostu na macicy i mozliwosc przeniesienia endomendy na inne tkanki. Chcialabym moc prostsze decyzje podejmowac [emoji4]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, mając takie trudności z zajściem w ciążę i obciążenia rodzinne, to w pierwszej kolejności mysl o Natanielku i o sobie. Może lekarze ci doradzą co bedzie lepsze dla ciebie?

Do góry