reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Funia90 piękny wózeczek i przede wszystkim piękna podtuczona Asieńka. Gdzie Ty ją miescisz w tym mini brzuszku???? :)
Ja gadałam ze swoim gin o histeroskopii. Powiedział, ze pomyśli czy jest sens u mnie ją robić. Trochę rozumiem, bo problemem nie są straty w momencie kiedy macica mogłaby te problemy wytwarzać. Ale powiedziałam, ze chcę się zabezpieczyć badaniami na każdym polu, wiec może się da namówić na zrobienie. Na razie miał zlecić tarczycowe ft3, ft4, mówiłam mu o prolaktynie. Ale nie wiem czy zanim doszedł do dyżurki to o tym nie zapomniał. Bo zawaliłam go jeszxze pytaniami o badanie materiału z poronienia, aberracje chromosomalne, kariotypy, AMH, plemniki itp itd..... znienawidzi mnie w końcu za te niekonczące się pytania...
A teraz..... plaża można by rzec. Słońce swieci w okno, cisza i spokój ba oddziale. Kolacja zaliczona.
Kontynuuję czytanie pracy doktorskiej z AM w Poznaniu o wadach genetycznych zarodka i płodu :) Żeby mieć na jutro kolejną serię pytań ;)

reklama
Funia dobrze, ze wszystko ok.

Marshia przytulam mocno.

Destino:-)

Weronika witaj

Maciejka78 trzymam kciuki.

Pixie i Marthi dziekuje. Sliczne, madre dziewczyny z Was.

Maz dostal amoksiklav. A ja siedze w poczekalni i czekam na posiew. Chyba Kubiaczyk mnie przyjmie. Molwjka spora wiec pewnie sobie poczekam

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Aaaa. I powiedział, ze konsultował się z innymi ginami w sprawie tej immunologii i ze jak chcę to mogę jechać do Maliny. Bo są tacy, którzy go polecają. Aczkolwiek udowodnione nie jest w 100% zajście po szczepieniach (coś o tym tu wiemy). Powiedziałam, ze na Malinę ja się nie piszę. Boję się szczepień, ale czy słyszał o Pasniku, bo o nim myślę. Ale nie słyszał :(. Niestety.
@marzycielka81 kurczę z tą bakterią nie pomogę, bo nie miałam do czynienia :(

@marshia mój lekarz ostatnio też miał dosyć moich pytań chociaż był miły , to widziałam że, za dużo na raz ... bo on ciągle i tak jest zdania ,że lekarze podejmujący próbę leczenia immunologii posługują się metodą prób i błędów , bo to jest tak szeroki dział , że i tak nie wiadomo co do końca ma wpływ . Oczywiście nie zabrania , nie neguje tego . Mam nadzieję ,że jutro wszystko będzie po Twojej myśli ;*

@Maciejka78 fraxiparine 0,4 to jwst clexan 0,6 czy neoparin 0,6 wiec dobra dawka. Idz na usg w 7zobaczysz oecherzyk i bedziesz spokojniejsza.

@marshia co za porypanie teraz trzymam kciuki za spadek bety zeby kozy nie mialy sie do czego przyczepic i zaczely podawac cytotek.

U mnie dzis piate 13-ego zgubilam 50 zl ktore wolalabym przewalic, ale zrobi to ktos inny

@Porzeczka1234 @Funia90 @Destino
Kiedy zaczelyscie badac appt ddimery bialko c i s bedac juz w ciazy? Kurcze zastanawiam sie czy juz nie powinnam tego badac. Fraxi 3 tyg prawie juz biore. Hematolog poki co nic nie zlecil ale wiadomo w tym luxmedzie to z badaniami nie szaleja, wyrywn8 nie sa a ginka tez nic nie wspomniala lacznie z Pasnikiem. Tak sobie mysle, ze to moze pomogloby ustalic ile fraxi powinnam brac. Dziewczynki czy ja nie myle pojec to wszystko zwiazane z krzepliwoscia?

No nic dostalam macmirror, maz amoksiklav. Czekam na wynik posiewu. Dr sie smial, ze zawsze na posiewie sie widzimy. Maz ma na 14 dni. Ja na 12. Adus dzis na pobraniu krwi byl. I czekamy na wyniki. Czasami zastanawiam sie, czy to wszystko ma sens

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@bea25ta dziekuje uspokoilas mnie ta informacja o fraxi :)
Dziewczyny gdybyscie szly droga immunosupresji i potrzebowaly equoral to mam na zbyciu plus azotopiryne. Tak leczy Pasnik na poczatku dajcie znac gdyby ktoras potrzebowala.

reklama
Do góry