reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@weronikawiersz jak lekarz tak ci powie to wal prosto z mostu, ze albo sie toba zajmie, albo szukasz innego. Po 2 poronieniach na nfz przysluguja juz niektore badania typu kariotypy, zespol antyfosfolipidowy i toczen zdaje sie. Dla nich zdarza sie, a my przezywamy tragedie. Niestety duzo zalezy od ciebie i twojego nastawienia. Walcz i nie daj sie

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję bardzo. Mam nadzieję ze uda mi się dzisiaj wywalczyć jakieś badania. Bardzo się stresuje ta wizytę. Ze usłyszę że jestem młoda, że to przypadek itp. No nic. Pora wziąć wszystko w swoje ręce i szukać odpowiedniego lekarza jeśli ten mnie zawiedzie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie przez to,że nasi lekarze podchodzą do tego,że to pech, to marnujemy czas. A więc nie daj się spławić,że tak bywa,że to pech. Walcz o badania. Raz faktycznie można mieć pecha,ale nie dwa razy pod rząd...
powodzenia!

@weronikawiersz to uslyszysz na 200% wiele razy. Po prostu sie na to nastaw, a wtedy tak nie zaboli. Nie daj sobie jednak wmowic ze mlodosc predestynuje do takich sytuacji. Ja mam swoj wiek i mi mowia bo jestem wiekowa, tobie bo mloda to jaki wiek wlasciwy? Na tym forum jest duzo mlodych kobiet, ktore traca dzieci i nie jest to normalne. A obstawione lekami po badaniach rodza wspaniale zdrowe dzieci. Dlatego ci napisalam bys sie nie dala. Wiek tu nie ma nic wspolnego. No moze daje wieksza szanse na zdrowa ciaze. W dzisiejszych czasach niestety nie gwarantuje tego. Dlatego walcz i nie daj sie.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino współczuję wiem tylko z opowiadań o tej krzywej :/ przetrwasz ;*
@weronikawiersz musisz poszukać lekarza który da Ci leki ... Ja tez jestem młoda mam 25 lat i 3 ciąże , które nie miały szansy się rozwinąć . Poszlam do lekarza z badaniami ktore zrobilam na wlasna reke z listy nafoczki . Lekarz stwierdzil ze trzeba koniecznie żelazny bo moj organizm jest agresywny i odrzca zaridek zlecil jeszcze histeroskopie a teraz robilam wymazy wszystko jest ok . Z badań mam tylko lekka mutacje . Dostałam leki bez mruczenia na fundusz , z tym , że lekarz też twierdzi że jestem młoda i będę mieć dzieci przy czym nigdy nie powiedział że tak się zdarza .
Teraz po biochemicznej dostałam miesiąc abstynencji i clo na podrasowanie jajeczek . Ale leki wszystkie biorę dalej oprócz clexane bo to przy planowaniu . No i też zastanawiałam się nad zmianą lekarza ale na razie dałam na wstrzymanie. Zbadaj tarczyce ja mimo tsh w normie bo biore leki to ona i tak caly czas ma wpływ na moje poronienia.
@Maciejka78 a kiedy wstępnie masz wizytę? Jak pójdziesz wcześniej to będziesz mieć stres na w razie jak na usg nic nie będzie widać bo wiesz ze zawsze dzień dwa to różnica [emoji4]będzie dobrze ;*

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 w piatek minal 5 tydzien liczac od @ a wizyte mam zaplanowana dopiero w 9 tyg. (9 listopada) liczac od @ i rozumiem to, ze wtedy to juz wszystko bedzie jasne ale
boje sie jednoczesnie, ze moze cos przeocze moze cos jeszcze moge zrobic a z drugiej strony sobie mysle musze zaufac Bogu i cierpliwie czekac jak ma byc dobrze to tak bedzie. No taka jestem rozczochrana w mysleniu o_O to strach Kochane przed utrata marzenia o sobie daje znac.

reklama
@Destino ;)
@weronikawiersz witaj Kochana. No niestety kazda z nas doswiadczyla poklepywania po plecach z inf. Trzeba probowac dalej bez szczegolowej diagnostyki. Brutalna rzeczywistoac jest taka, ze samemu musimy szukac inf. chocby tu (nieoceniona kopalnia wiedzy u Dziewczynek naszych) i tych naszych lekarzy musimy gniesc o poszerzenie diagnostyki. Kochana nie poddawaj sie szukaj lekarza czytaj musi sie udac!

Do góry