reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Enya jesteśmy z Tobą, bede sie modlić z Ciebie i Twoje maleństwo.
a AMlina tam na korytarzu nei ma gdzie złpac ?, pewnie jego zapewnienie,
że jest ok bo Cie najbardziej uspokoiło .
A obchód juz był ?
jak ja leżałam, to malina był raz an obchodzie, moze go dorwiesz lada moment.
Trzymajacie sie dzielnie!!

reklama
Misiejku na nie wierzę stricte lekarzom, w poprzedniej ciąży też mnie zapewniali że 3 dni nie stanowią różnicy ale ja już wiedziałam że jest źle. Teraz też wiem że dobrze nie jest ale co można z tym zrobić -nic.
Aditko widzę że jest różnica w obrazie i w sprzęcie i nawet nie ma porównania. Ale we wtorek miałam też dopochwowo i dzidek był wielkości 0.94 a teraz zmalał na mniej niż 0.90 ( ile dokładnie to się dopiero dopytam). Dla mnie to kolejny kubeł zimnej wody na głowę.

Enya spoookojniieee, pomiary na tak różnym sprzęcie nie są miarodajne.A podają Ci już jakieś leki od siebie?
Mocno mnie zastanawia czemu Malina Cię położył...Ja nie wiem, czy bym się zgodziła, na tym etapie ciąży trudno zdziałać cuda a jesteś przecież dobrze obstawiona lekami.

Enya z tym usg to naprawdę różnie bywa... Moje dzidzi w ostatni pon było 8tyg2dni i 1,84cm a we czwartek na innym sprzęcie już 9tyg1dz i 2,44cm... Raczej w 3dni tyle nie urosło. Pewnie gdyby kolejność robienia badan była odwrotna to też mogłoby zmaleć.. A w ostatnich ciążach widziałaś serduszko?
Ja z kolei idę dzisiaj podglądnąć małego bo jakoś mniej mnie mdli i się boję... Taki już chyba nasz los...

Balbina Malina nie wiem czemu mnie położył. Pisałam wcześniej jakie miał argumenty. Co do decyzji, tak się mówi że napewno nie, sama jestem w szoku że się zgodziłam ale to była bardziej decyzja mojego męża - nigdy by mi nie darowal jakby cos się teraz stało trochę z mojej winy. Ja jestem pracoholiczką wiec może faktycznie czas zwolnić. .. Na zwolnienie też pójdę myślę że na jakiś tydzień. Ważne że zrobili mi tego Coombsa i koaguologie wiec za to już płacić nie będę.

Enya mam nadzieję, że wszystko będzie ok:-) choć wiem, ze teraz ci nie łatwo panika ogarnia nas na każdym kroku
jak ja bylam w 4 ciązy to u mojej gin na usg w 5tygodniu ciązy i chyba 2 dni było już widac serduszko i ja jej sie wtedy zapytałam tak szybko a ona powiedziała, ze ma super wypasiony sprzęt dlatego widac a na tym co maja w szpitalu to bym nie zobaczyła wiec faktycznie kazdy sprzęt ma inne pomiary

Oleńka ja tez robiłam badanie zarodka po stracie 3 ciązy. badalam zarodek z ciązy pierwszej bo się najdalej rozwinął badanie tak jak Enya robiłam w poznaniu płaciłam 800zł miałabym zdrowego synusia:-)

zula mam jednak nadzieję, ze to nie moje komórki są przyczyna strat, AMH mierzy ilośc komórek a nie ich jakość, poza tym jak wyzej wspominam badałam genetycznie zarodek i był zdrowy więc mam nadzieję, że z komórkami ok

myślałam, że jak prof zobaczy mój wynik AMH to mnie od razu skreśli a on powiedział, ze skoro z takim poziomem zachodzę to na razie nie mam się tym martwic i zająć sie szczepieniami

Kaira :-):-)

pozdrawiam reszte dziewczyn

Dziewczyny odebralam wynik badan i troche mnie zaniepokoilo

- homocysteina - 11,1 umol/L ( min 5,10 a max 15,40 )
- p/c antygenom łożyska - ujemne
- p/c antygenom jajnika - ujemne
- p/c beta 2 glikoproteinie p/c w klasie IgM < 7 U/ml norma max< 7,00

p/c w klasie IgG < 7 U/ml norma max < 7,00
- Chlamydia trachomatis
KLASA IgM Trachomatis 0,17
wynik negatywny . Ratio max <0,8
wynik watpliwy . Ratio min >0,8 max<1,1
wynik pozytywny powyzej 1,1

KLASA IgG Trachomatis <2 RU/ml
wynik negatywny . RU/ml <16
wynik watpliwy . RU/ml >16 <22
wynik pozytywny powyzej 22

Antykoagulant Tocznia
/ PTT(koagul.): 32 sek min 26 max 36 [--------o-------]
/ PTT z odczynnikiem ,
/ szczegolnie czulym ,
/ na fosfolipidy: 45 sek min 33 max 42 [----------------]o
/ Test z jadem weza PRAWIDŁOWY
/ Russela (koagul.)

Co myslicie o tych badaniach? sa dobre?

reklama
Gogac takie badania powinny być na NFZ a nie prywatnie!Właściwie to dlaczego co miesiąc potrącają nam kupę kasy a jak coś trzeba to prywatnie.Aż mnie krew zalewa!!!Jeśli wiedziałabym o możliwości zrobienia prywatnie takiego badania to bym przy pierwszym poronieniu zrobiła.U mnie napewno coś jest nie tak,bo bliźniaki były akardiatyczne ,czyli jeden nie miał serca i był pasozytem drugiego,z kolei w trzeciej ciąży B-HCG mi szalało.Raz rosło innym razem spadało,czyli tak jakby ciąża była zła. Kurczę ale czegoś jie zrozumiałam z Twojego wpisu.Po 3 poronieniu zbadałaś pierwszy zarodek??Jak to możliwe.
Ja jutro jadę do Jerzakowej .Jakieś rady,sygestie :-)?Głównie chodZi mi o badania które zleca.Robić w miejscach ,które ona poleca?

Do góry