Postanowiłam, że podzielę się swoją historią licząc na Wasze wsparcie i rady, ponieważ muszę podjąć decyzję przed kolejnymi staraniami i sama nie wiem co wybrać. U mnie niestety 5 strat.
I ciąża- 2019 Puste jajo płodowe
II ciąża- 2019 Puste jajo płodowe
III ciąża-2020- ciąża biochemiczna
Wdrożone leczenie u prof. Jerzak:
3x glucophage 500
Acard 75 na noc
Kwas foliowy 5 mg
Miovelia
Heparyna 0.4 w ciąży
Miosytogyn w ciąży
Prenatal uno
Duphaston w ciąży
Melatonina
Koenzym q10
IV ciąża- 2020- poronienie zatrzymane, 8 tydzień. Zarodek i bijące serduszko
Następnie do ww. leczenia dodany Prograf i suplementy typu: Colostrum, Resvega, salfazin, miovelia nac, alanerv + Fizjoterapia
V ciąża- 2021- poronienie zatrzymane 9,5 tydzień, zarodek i bijące serduszko
Zrezygnowalam z prof. Jerzak i trafiłam do docenta Paśnika
Cross-match- ok
allo mlr- 25%
autoprzeciwciała-ok
Docent uznał, ze nie kwalifikujemy się do szczepień, z czego się cieszę. Uznał, że przyczyną niepowodzeń są moje Kiry. Pomimo typu Bx mam tylko jeden kir implantacyjny. W cytokinach nie widział problemu (tnf alfa 1900, interleukina 2-128- przed piątą ciążą).
Kariotypy ok
Mutacje mthfr i PAI- hetero
Homocysteina- ok
Docent zalecił jedynie accofil podskórnie i heparynę.
Ginekolog natomiast encorton 10 mg i accofil domacicznie. Docent uważa, ze w moim przypadku domacicznie nie ma sensu, ponieważ nie mam problemu z zajściem w ciąże. Dodatkowo jest przeciwny encortonowi. Uważa, że encorton źle wpłynie u mnie na wypracowane allo i nie widzi argumentów za tym, aby go stosować.
Ja natomiast jakoś pokładałam nadzieję, w tym encortonie i przyznam szczerze, że obawiam się podejścia na samym accofilu.
Czy któraś z Was stosowała jednocześnie encorton i accofil? W jakich dawkach i od jakiego momentu? Już sama nie wiem na co się zdecydować. Czy starać się zgodnie z zaleceniami docenta czy mojej ginekolog, czy może połączyć to i stosować encorton w dawce 5mg i accofil podskórnie
Napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia. Z góry dziękuję za wszystkie rady
I ciąża- 2019 Puste jajo płodowe
II ciąża- 2019 Puste jajo płodowe
III ciąża-2020- ciąża biochemiczna
Wdrożone leczenie u prof. Jerzak:
3x glucophage 500
Acard 75 na noc
Kwas foliowy 5 mg
Miovelia
Heparyna 0.4 w ciąży
Miosytogyn w ciąży
Prenatal uno
Duphaston w ciąży
Melatonina
Koenzym q10
IV ciąża- 2020- poronienie zatrzymane, 8 tydzień. Zarodek i bijące serduszko
Następnie do ww. leczenia dodany Prograf i suplementy typu: Colostrum, Resvega, salfazin, miovelia nac, alanerv + Fizjoterapia
V ciąża- 2021- poronienie zatrzymane 9,5 tydzień, zarodek i bijące serduszko
Zrezygnowalam z prof. Jerzak i trafiłam do docenta Paśnika
Cross-match- ok
allo mlr- 25%
autoprzeciwciała-ok
Docent uznał, ze nie kwalifikujemy się do szczepień, z czego się cieszę. Uznał, że przyczyną niepowodzeń są moje Kiry. Pomimo typu Bx mam tylko jeden kir implantacyjny. W cytokinach nie widział problemu (tnf alfa 1900, interleukina 2-128- przed piątą ciążą).
Kariotypy ok
Mutacje mthfr i PAI- hetero
Homocysteina- ok
Docent zalecił jedynie accofil podskórnie i heparynę.
Ginekolog natomiast encorton 10 mg i accofil domacicznie. Docent uważa, ze w moim przypadku domacicznie nie ma sensu, ponieważ nie mam problemu z zajściem w ciąże. Dodatkowo jest przeciwny encortonowi. Uważa, że encorton źle wpłynie u mnie na wypracowane allo i nie widzi argumentów za tym, aby go stosować.
Ja natomiast jakoś pokładałam nadzieję, w tym encortonie i przyznam szczerze, że obawiam się podejścia na samym accofilu.
Czy któraś z Was stosowała jednocześnie encorton i accofil? W jakich dawkach i od jakiego momentu? Już sama nie wiem na co się zdecydować. Czy starać się zgodnie z zaleceniami docenta czy mojej ginekolog, czy może połączyć to i stosować encorton w dawce 5mg i accofil podskórnie
Napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia. Z góry dziękuję za wszystkie rady