reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Boję się ogółem tych skutków ubocznych Encortonu, ale nie mam innego wyjścia ;) dwa razy się nie udało i wygląda to na zwalczanie zarodka właśnie. Będzie Encorton już przed ciąża. Acard też biorę. Heparyna od pozytywnego testu.
Niestety każda ciąża a tym bardziej prowadzona na lekach to ryzyko... nie mniej jednak mocno trzymam kciuki, żeby się udało [emoji4]

reklama
Hej Dziewczyny,
Jestem po dzisiejszej konsultacji immunologicznej. u dr.S... Nie ukrywam, że dał nam światełko w tunelu... Zalecił nam powtórzenie allo-MLR i profil cytokinowy.
Polecił tez wlew z Accofil domaciczny lub ampułki podskórne (nie wiem które lepsze??)
Zalecił również wlewy z intralipidu dwa przed transferem 7 i 1dp., a później w razie pozytywnej bety co 3 tygodnie 20%, encorton 7,5mg rano (tu mi się wydaje troszke mała dawka) , i clexane 40mg dziennie. Chociaż jeszcze mogą leki lub dawkowanie zmienić się po zrobieniu badań. :)

Hej Dziewczyny,
Jestem po dzisiejszej konsultacji immunologicznej. u dr.S... Nie ukrywam, że dał nam światełko w tunelu... Zalecił nam powtórzenie allo-MLR i profil cytokinowy.
Polecił tez wlew z Accofil domaciczny lub ampułki podskórne (nie wiem które lepsze??)
Zalecił również wlewy z intralipidu dwa przed transferem 7 i 1dp., a później w razie pozytywnej bety co 3 tygodnie 20%, encorton 7,5mg rano (tu mi się wydaje troszke mała dawka) , i clexane 40mg dziennie. Chociaż jeszcze mogą leki lub dawkowanie zmienić się po zrobieniu badań. :)
To dobre zalecenia. Też miałam mieć accofil, ale nie zdążyłam, bo byłam już w ciąży. Osobiście wolałam wybrać podskórny, bo czytałam kilka opinii, że domaciczna blokuje zajście w ciążę. Ale nie wiem, czy to prawdziwe.

Hej Dziewczyny,
Witaj podczytuje kiedy mam czas. Myślę , że accofil to lepiej podskórnie tu wszystkie dziewczyny brały . Domaciczna raczej blokuje owu i nie sprawdzał się tu na forum . Jeśli chodzi o intralipid co 3 tygodnie to super byly tu dziewczyny które przy samym intalipidzie częstych wlewach donosiły ciążę . Do tego encorton + heparyna. Myślę , że byłabyś obstawiona lekami to uszy. Zresztą jak każda z nas . Trzymam mocno kciuki

Hej Dziewczyny,
Ja ze swojego doświadczenia bym dala więcej encortonu i clexan 0.6. :) U mnie to zadziałało na mniejszych dawkach niestety źle się kończyło...(chyba że to przypadek) Mam nadzieję że teraz za 8 tyg przywitam moja córeczkę.

reklama
Ja ze swojego doświadczenia bym dala więcej encortonu i clexan 0.6. :) U mnie to zadziałało na mniejszych dawkach niestety źle się kończyło...(chyba że to przypadek) Mam nadzieję że teraz za 8 tyg przywitam moja córeczkę.
Kasiula ty już będziesz rodzic? Kiedy to zleciało? Wstaw foteczke, jak się już przywitacie

Do góry