reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczynki długo się zastanawiałam czy wrócić na forum ale to dzięki wam znalazłam lekarza i jestem gdzie jestem. Kochane jestem w ciąży już po prenatalnych z dzidzia wszystko ok. Mam pytanie odnośnie odnośnie Aptt bo wyszło mi w dolnej granicy 26 s d- dimery nisko 365 czy myślicie że potrzeba większej dawki heparyny ?? Biorę 0.6 i 150 acardu. Inne dziewczyny pisały że ważniejsze d dimery już nie wiem.. @Destino @Porzeczka1234 pomożecie??

@Nadzieja2018 dawkowanie lepiej skonsultować z pediatra, nasza miała 4/5 miesięcy jak pierwszy raz dostała i pediatra kazała dawać po pół saszetki. Nie jestem lekarzem, wiec nie chce mówić, czy takiemu małemu szkrabowi jak twój już można podac.

Nasza ma już 10 miesięcy i chyba nie ma sensu już zmieniać mleka, bo nie je go już tak dużo. Poza tym niewiele już zostało do wyboru, zdaje się ze jest jeszcze hipp comfort i nan comfort.

Aaaaa!! Super!! Gratuluję :***[emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Jak się czujesz ?

Ja zawsze miałam aptt lekko ponizej normy i w ciąży i poza , a w ciąży brałam najpierw 0.8 A potem 1.0 więc dość spore dawki.
Dziewczynki długo się zastanawiałam czy wrócić na forum ale to dzięki wam znalazłam lekarza i jestem gdzie jestem. Kochane jestem w ciąży już po prenatalnych z dzidzia wszystko ok. Mam pytanie odnośnie odnośnie Aptt bo wyszło mi w dolnej granicy 26 s d- dimery nisko 365 czy myślicie że potrzeba większej dawki heparyny ?? Biorę 0.6 i 150 acardu. Inne dziewczyny pisały że ważniejsze d dimery już nie wiem.. @Destino @Porzeczka1234 pomożecie??

@Oczekujaca123 różnie teraz już lepiej bo nie mam takich mega mdłości jak na początku ale jeszcze słaba choć już codziennie widzę że trochę lepiej. Właśnie wchodzimy w drugi trymestr więc mam nadzieję że z każdym dniem będzie lepiej. Czyli tym aptt nie mam się martwić ???

reklama
Bardzo serdecznie gratuluję :* i będę trzymać kciuki :)
Aptt się nie martw. Ddimery są w normie to jest okej. Ja też miałam aptt nisko i tak jak pisze @olaa90 do końca ciąży dotrwalam na neoparinie 0.4. Z tego co obserwowaliśmy z Olą bedac w ciąży, to co badanie aptt było niżej, ale było wszytko dobrze. także nie martw się na zapas :*

Do góry