@calandraa a robiłaś inne badania immunologię np??? Zespół . Na forum jest wątek badania po poronieniu ja robiłam wszystko koszt oj żeby nie skłamać ponad kilka tysięcy ale myślę że warto. Jak dla mnie za mało acard i heparyna
Hej. Wspomniałam akurat o MTHFR homozygocie i PAI, bo tylko tutaj mi cokolwiek wyszło.
Do tej pory zrobiłam mnóstwo badań.
Badanie płodu metoda mikromacierzy.
Badanie mutacji czynnika Leiden, genu protrombiny, antykoagulant toczniowy, badanie d- dimery, badanie kariotypu moje i męża, badanie plemników męża, badanie igg całkowite, badanie kwasu foliowego, witamin, morfologia, tarczyca, badanie immunofenotypu, badanie celiakii, badanie drożności jajowodów, kształtu macicy.
I jeszcze wiele innych, ale nie pamiętam już dokładnie tych wszystkich nazw. Wszystkie jakie mi różni lekarze zlecili i jakie sama chciałam zrobić.
Wszystko wyszło w porządku, badania nic nie wykazały. Już traciłam nadzieję, że coś w końcu wyjdzie.
Dodatkowo konsultacja z genetykiem, immunologiem, ginekologiem.
Wszyscy 3 po moich wynikach właśnie stwierdzili, że przed ciążą powinnam brać Acard, kwas foliowy metylowany, witaminę D, a w ciąży dodatkowo heparynę.
Dodam że 3 różni lekarze nieznający siebie nawzajem, z innych miast.
Dziękuję za informację.
Sprawdzę jeszcze ten temat odnośnie badań.