reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@calandraa a robiłaś inne badania immunologię np??? Zespół . Na forum jest wątek badania po poronieniu ja robiłam wszystko koszt oj żeby nie skłamać ponad kilka tysięcy ale myślę że warto. Jak dla mnie za mało acard i heparyna

reklama
@calandraa a robiłaś inne badania immunologię np??? Zespół . Na forum jest wątek badania po poronieniu ja robiłam wszystko koszt oj żeby nie skłamać ponad kilka tysięcy ale myślę że warto. Jak dla mnie za mało acard i heparyna

Hej. Wspomniałam akurat o MTHFR homozygocie i PAI, bo tylko tutaj mi cokolwiek wyszło.
Do tej pory zrobiłam mnóstwo badań.

Badanie płodu metoda mikromacierzy.
Badanie mutacji czynnika Leiden, genu protrombiny, antykoagulant toczniowy, badanie d- dimery, badanie kariotypu moje i męża, badanie plemników męża, badanie igg całkowite, badanie kwasu foliowego, witamin, morfologia, tarczyca, badanie immunofenotypu, badanie celiakii, badanie drożności jajowodów, kształtu macicy.
I jeszcze wiele innych, ale nie pamiętam już dokładnie tych wszystkich nazw. Wszystkie jakie mi różni lekarze zlecili i jakie sama chciałam zrobić.
Wszystko wyszło w porządku, badania nic nie wykazały. Już traciłam nadzieję, że coś w końcu wyjdzie.

Dodatkowo konsultacja z genetykiem, immunologiem, ginekologiem.
Wszyscy 3 po moich wynikach właśnie stwierdzili, że przed ciążą powinnam brać Acard, kwas foliowy metylowany, witaminę D, a w ciąży dodatkowo heparynę.
Dodam że 3 różni lekarze nieznający siebie nawzajem, z innych miast.

Dziękuję za informację.
Sprawdzę jeszcze ten temat odnośnie badań.

Niestety w temacie "badania po poronieniu" jest tylko 2 strony.
O ile dobrze znalazłam.
Wszystkie te badania tam wymienione miałam już zrobione.
I o wiele więcej badań miałam robionych, o których tutaj nie było wspomniane.

Kończą mi się już opcje.
Mam jeszcze konsultacje z ginekologiem z Warszawy w najbliższy weekend.
I w tygodniu z moim ginekologiem wraz z badaniem.
Zobaczę co mi powiedzą.

Chciałam jeszcze mieć konsultacje podobno z dobrym bo polecanym mi ginekologiem z Tarnowa. Ale nie mogę się do niego dostać, jak mi się uda, to też się skonsultuję.

Chyba, że znacie jakiegoś dobrego ginekologa, z którym można się chociaż na początek skonsultować, to byłabym bardzo wdzięczna.

Niestety w temacie "badania po poronieniu" jest tylko 2 strony.
O ile dobrze znalazłam.
Wszystkie te badania tam wymienione miałam już zrobione.
I o wiele więcej badań miałam robionych, o których tutaj nie było wspomniane.

Kończą mi się już opcje.
Mam jeszcze konsultacje z ginekologiem z Warszawy w najbliższy weekend.
I w tygodniu z moim ginekologiem wraz z badaniem.
Zobaczę co mi powiedzą.

Chciałam jeszcze mieć konsultacje podobno z dobrym bo polecanym mi ginekologiem z Tarnowa. Ale nie mogę się do niego dostać, jak mi się uda, to też się skonsultuję.

Chyba, że znacie jakiegoś dobrego ginekologa, z którym można się chociaż na początek skonsultować, to byłabym bardzo wdzięczna.
Dr Przybyciem jest dobry w kwestii poronień. Przyjmuje też w Krakowie. Terminy odległe, ale warto poczekać. W Krakowie też pani Rajtar-Ciosek, dr Milewicz.
Wątek ciążę zakończone sukcesem tu link
Warto przeczytać. Tam jest pełen wykaz badań i inne informacje, jaki problem jakie leczenie przy udanej ciąży. Przejrzyj. U ciebie wygląda na problem z krzepliwością, skoro wysoka ciąża też przestała się rozwijać. Możesz mieć aps wychodzący w ciąży. Heparyna cię zabezpieczy. Pytanie w jakiej dawce. To można sprawdzić także w ciąży.

@calandraa z Tarnowa chodzi Ci o doktora Przybycienia? Nawet jeśli termin odległy to warto czekać, wiem co mówię bo sama byłam w tej sytuacji a dzisiaj dzięki niemu mam rocznego synka :) tak jak @Destino napisala przyjmuje tez w Tarnowie, dzwon tu i tu. Zobaczysz gdzie szybciej się uda, trzymam mocno kciuki !!

Dziewczyny pisze w imieniu koleżanki. Mam nadzieję że pomożecie. W skrócie jedno puste jajo teraz ciąża ale beta też spadła. Zrobiła kilka badań. Wyszły przeciwciała wysokie anty-TG. Czy któraś miała podobne wyniki/sytuację? Brała jakiies leki na to żeby kolejna ciąże utrzymać?
received_702998416934803.jpeg

Dziewczyny pisze w imieniu koleżanki. Mam nadzieję że pomożecie. W skrócie jedno puste jajo teraz ciąża ale beta też spadła. Zrobiła kilka badań. Wyszły przeciwciała wysokie anty-TG. Czy któraś miała podobne wyniki/sytuację? Brała jakiies leki na to żeby kolejna ciąże utrzymać? Zobacz załącznik 1142492
W tych wynikach niewiele jest. Trochę za wysokie TSH pomimo tego, że mieści się w normie. Dla ciężarnej za wysokie i dla staraczki. Najlepiej w okolicach 1-1,5. Tg nie jest jeszcze wysokie, choć powyżej normy. To można wyregulowac tylko dieya. Trzeba sprawdzić, czy nie ma Hashi lub guzów na tarczycy. Tg wysokie, więc kłania się układ autoimmunologiczny. Trzeba zrobić więcej badań. Sprawdzić aps i trabofilie. Homocysteine również, bo mogą być problemy metaboliczne

Dzieki wielkie dziewczyny.
Dajecie mi naprawdę nadzieję.
@Destino dziękuję bardzo, przejrze ten wątek.

Lekarze mi też tak powiedzieli, że musi być coś z krzepliwością.
I jeszcze przy mojej dużej nadwadze, to proponowali Acard i trochę większą dawkę heparyny.

@calandraa z Tarnowa chodzi Ci o doktora Przybycienia? Nawet jeśli termin odległy to warto czekać, wiem co mówię bo sama byłam w tej sytuacji a dzisiaj dzięki niemu mam rocznego synka :) tak jak @Destino napisala przyjmuje tez w Tarnowie, dzwon tu i tu. Zobaczysz gdzie szybciej się uda, trzymam mocno kciuki !!

Dziękuję. Tak tego lekarza mam na myśli.
Koleżanka mówiła to samo.
Z tym, że w Krakowie to już wcale nowych osób nie przyjmuje.
A w Tarnowie dopiero mówili żeby dzwonić pod koniec lipca, bo teraz też nie zapisują do niego.
Zobaczę czy się uda z nim spotkać.

Cześć 😊
Wczoraj byłam na wizycie u Prof i doszczepieniu. Mój wynik mlr 21%, szczepienia były od partnera, wczoraj pullowane + partner. Dostaliśmy zielone światło 😁 co 2 miesiące doszczepienie. Jak każda z nas jestem również obstawiona lekami już od teraz. Dostałam również accofil. Mam robić zastrzyki od 24dc (cykle mam 34dniowe) i jak miesiączka to przestań, a jak ciąża to zwiększyć dawkę do 1/2 amp. Czy któraś również miała takie zalecenia? Czy mogą wystąpić jakieś skutki uboczne? 🤔
@Żana10 chyba widziałam, że Ty robiłaś to miałaś? 🤔 Jak się po tym czułaś? Do którego tc bralas accofil?
tak ja brałam ACCOFIL tez od 24 dc po pół ampułki później profesor mi zmienił dawkę na 1/3 ampułki ale nie pamiętaj od którego dc mi zmienił i to brałam do końca 10 tygodnia. Czułam się po tym normalnie.. trzymam kciuki za was napewno się uda 😊✊😙

reklama
tak ja brałam ACCOFIL tez od 24 dc po pół ampułki później profesor mi zmienił dawkę na 1/3 ampułki ale nie pamiętaj od którego dc mi zmienił i to brałam do końca 10 tygodnia. Czułam się po tym normalnie.. trzymam kciuki za was napewno się uda 😊✊😙
Dziękuję 😘
A na co dostałaś accofil?
Jak się teraz czujesz? Trzymam kciuki za spokojna ciążę ✊🏻

Do góry