reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Raczej robi się ANA1, a jak wyjdzie, że coś jest nie tak to ana2 i dalej ana3. Ale jak coś Ci wyjdzie z ana to odrazu zapisałabyś się do doc. Paśnika lub prof Malinowskiego. I oni Ci zlecą odpowiednie badania.
Jak wyjdzie, ze zarodek miał wadę, to zrób kariotypy i raczej nic więcej. Oczywiście, ze przyczyn może być więcej, ale to mało prawdopodobne.
Oki dziękuję. A ten docent i profesor przyjmuje online na cała Polskę?

Dziękuję Wam, zaczyna mi się wszystko w głowie układać [emoji3590] to jeszcze mam pytanie :

A gdzie mogę zrobić badanie w jednym miejscu na ten cały zespół?
Bo wychodzi na to, że w diagnostyce nie mają pełnego badania tylko 2 czynniki. A w testdna też nie badają tego zespołu.

Napiszesz mi gdzie robilas ten cały pakiet za 469 zł ? Też bym chciała taki zrobić. I najlepiej wszystko w jednym miejscu.
ANA1 w laboratorium Diagnostyka to wyrzucanie pieniędzy. Kup od razu ANA2. W Diagnostyce masz zarówno p/ciała p/kardiolipinie jak i beta 2 glikoproteinie. Jest też antykoagulant tocznia (i to w kilku wersjach). Ws homocysteiny musisz zadzwonić do konkretnego punktu pobrań, bo nie każdy pobiera, ale generalnie w ofercie jest. Zbadasz tam też mutacje w kierunku trombofilii i celiakii, ale będzie dużo drożej niż w testdna. W Alab oraz Synveo też znajdziesz te badania.

Dziękuję Wam, zaczyna mi się wszystko w głowie układać ❤ to jeszcze mam pytanie :

Bo wychodzi na to, że w diagnostyce nie mają pełnego badania tylko 2 czynniki. A w testdna też nie badają tego zespołu.

Napiszesz mi gdzie robilas ten cały pakiet za 469 zł ? Też bym chciała taki zrobić. I najlepiej wszystko w jednym miejscu.
Nie wiem skąd jesteś i jakie laboratoria masz koło siebie, ja robiłam w Factory, ale to chyba jest takie lokalne, choć nie wiem. Ale widze że aspekt już coś napisała ;)
Natomiast trombofilie polecam z testdna, bo to masz ze śliny i to zawsze będzie wiarygodnie ;)

Robiłam w śląskich laboratoriach medycznych, to pewnie tylko na Śląsku są :)
Dziękuję Wam, zaczyna mi się wszystko w głowie układać [emoji3590] to jeszcze mam pytanie :

Oki dziękuję. A ten docent i profesor przyjmuje online na cała Polskę?
Nie. Prof w ogóle nie przyjmuje online, a docent tylko po pierwszej wizycie w dobie koronawirusa. Na wizyty do obu się czeka. Najpierw zrób te wszystkie badania i poczekaj na wynik kariotypu materiału po poronieniu.

Nie wiem skąd jesteś i jakie laboratoria masz koło siebie, ja robiłam w Factory, ale to chyba jest takie lokalne, choć nie wiem. Ale widze że aspekt już coś napisała ;)
Natomiast trombofilie polecam z testdna, bo to masz ze śliny i to zawsze będzie wiarygodnie ;)
Jestem ze Śląska. Factory nie znam. Chyba nie mamy.
Te genetyczne : trombofilia itp to już podjęłam decyzję, że robię w testdna. Tylko nie umiałam imunologii znaleźć w "całości" w jednym miejscu.
Robiłam w śląskich laboratoriach medycznych, to pewnie tylko na Śląsku są :)
Mieszkam na Śląsku to też tam zrobię u nich ☺️ mam ich nawet koło domu.

Dziękuję Wam wszystkich! Wszystko już wiem co i jak. Już nawet nie mam więcej pytań ☺️ będę miała pewnie jeszcze problem z interpretacją wyników. Mogę tu wrzucić i mi powiecie co sądzicie? Czy jest jakiś specjalny wątek? Bo niechce Wam tu zaśmiecać ☺️

Jestem ze Śląska. Factory nie znam. Chyba nie mamy.
Te genetyczne : trombofilia itp to już podjęłam decyzję, że robię w testdna. Tylko nie umiałam imunologii znaleźć w "całości" w jednym miejscu.

Mieszkam na Śląsku to też tam zrobię u nich ☺️ mam ich nawet koło domu.

Dziękuję Wam wszystkich! Wszystko już wiem co i jak. Już nawet nie mam więcej pytań ☺️ będę miała pewnie jeszcze problem z interpretacją wyników. Mogę tu wrzucić i mi powiecie co sądzicie? Czy jest jakiś specjalny wątek? Bo niechce Wam tu zaśmiecać ☺️
Witaj przykro mi z powodu straty

Czytam to co napisałaś dziewczyny tu wszystko Ci dobrze radzą więc już nic nie dodam ale... nasuwa mi się jedna myśl .....myślę , ze najważniejsza kto Ci zinterpretuje wyniki i da leki w razie w.....
Moim zdaniem powinnaś poszukać przede wszytkim lekarza od poronień i od tego radzę zacząć i w miarę możliwości robić badania.

reklama
Witaj przykro mi z powodu straty

Czytam to co napisałaś dziewczyny tu wszystko Ci dobrze radzą więc już nic nie dodam ale... nasuwa mi się jedna myśl .....myślę , ze najważniejsza kto Ci zinterpretuje wyniki i da leki w razie w.....
Moim zdaniem powinnaś poszukać przede wszytkim lekarza od poronień i od tego radzę zacząć i w miarę możliwości robić badania.
Też się nad tym zastanawiam. Tak szczerze. Nie wiem może po prostu liczę na to, że nic nie wyjdzie. Normy będą w labolatorium. Albo umowie jakaś teleporade. Jeśli wyjdzie coś nie tak to wtedy będę szukać lekarza, który mi przepisze leki.
Rozmawiałam już z 3 lekarzami i każdy odradzał badania. A też niechce chodzić po lekarzach, żeby się od każdego dowiadywać za parę stów, że bez sensu w tym grzebać.
Dzięki za szczerość.

Do góry