Czy któraś z dziewczyn coś jeszcze wie ?@Pami123 Nie masz dużo odchyleń, wiec chyba nie jest źle, ale ja bym zapytała jeszcze na fb na grupie dotyczącej doc Paśnika -tam dziewczyny są super obcykana w tych tematach: Link do: Starając sie z pomocą doktora ,,P" .Immunologia
reklama
rossig
Fanka BB :)
Oki dziękuję. A ten docent i profesor przyjmuje online na cała Polskę?Raczej robi się ANA1, a jak wyjdzie, że coś jest nie tak to ana2 i dalej ana3. Ale jak coś Ci wyjdzie z ana to odrazu zapisałabyś się do doc. Paśnika lub prof Malinowskiego. I oni Ci zlecą odpowiednie badania.
Jak wyjdzie, ze zarodek miał wadę, to zrób kariotypy i raczej nic więcej. Oczywiście, ze przyczyn może być więcej, ale to mało prawdopodobne.
aspekt
ANA1 w laboratorium Diagnostyka to wyrzucanie pieniędzy. Kup od razu ANA2. W Diagnostyce masz zarówno p/ciała p/kardiolipinie jak i beta 2 glikoproteinie. Jest też antykoagulant tocznia (i to w kilku wersjach). Ws homocysteiny musisz zadzwonić do konkretnego punktu pobrań, bo nie każdy pobiera, ale generalnie w ofercie jest. Zbadasz tam też mutacje w kierunku trombofilii i celiakii, ale będzie dużo drożej niż w testdna. W Alab oraz Synveo też znajdziesz te badania.Dziękuję Wam, zaczyna mi się wszystko w głowie układać [emoji3590] to jeszcze mam pytanie :
A gdzie mogę zrobić badanie w jednym miejscu na ten cały zespół?
Bo wychodzi na to, że w diagnostyce nie mają pełnego badania tylko 2 czynniki. A w testdna też nie badają tego zespołu.
Napiszesz mi gdzie robilas ten cały pakiet za 469 zł ? Też bym chciała taki zrobić. I najlepiej wszystko w jednym miejscu.
roki_1991
Nie wiem skąd jesteś i jakie laboratoria masz koło siebie, ja robiłam w Factory, ale to chyba jest takie lokalne, choć nie wiem. Ale widze że aspekt już coś napisałaDziękuję Wam, zaczyna mi się wszystko w głowie układać ❤ to jeszcze mam pytanie :
Bo wychodzi na to, że w diagnostyce nie mają pełnego badania tylko 2 czynniki. A w testdna też nie badają tego zespołu.
Napiszesz mi gdzie robilas ten cały pakiet za 469 zł ? Też bym chciała taki zrobić. I najlepiej wszystko w jednym miejscu.
Natomiast trombofilie polecam z testdna, bo to masz ze śliny i to zawsze będzie wiarygodnie
kociara :)
Robiłam w śląskich laboratoriach medycznych, to pewnie tylko na Śląsku są
Dziękuję Wam, zaczyna mi się wszystko w głowie układać [emoji3590] to jeszcze mam pytanie :
szkala
Nie. Prof w ogóle nie przyjmuje online, a docent tylko po pierwszej wizycie w dobie koronawirusa. Na wizyty do obu się czeka. Najpierw zrób te wszystkie badania i poczekaj na wynik kariotypu materiału po poronieniu.Oki dziękuję. A ten docent i profesor przyjmuje online na cała Polskę?
rossig
Jestem ze Śląska. Factory nie znam. Chyba nie mamy.Nie wiem skąd jesteś i jakie laboratoria masz koło siebie, ja robiłam w Factory, ale to chyba jest takie lokalne, choć nie wiem. Ale widze że aspekt już coś napisała
Natomiast trombofilie polecam z testdna, bo to masz ze śliny i to zawsze będzie wiarygodnie
Te genetyczne : trombofilia itp to już podjęłam decyzję, że robię w testdna. Tylko nie umiałam imunologii znaleźć w "całości" w jednym miejscu.
Mieszkam na Śląsku to też tam zrobię u nich mam ich nawet koło domu.Robiłam w śląskich laboratoriach medycznych, to pewnie tylko na Śląsku są
Dziękuję Wam wszystkich! Wszystko już wiem co i jak. Już nawet nie mam więcej pytań będę miała pewnie jeszcze problem z interpretacją wyników. Mogę tu wrzucić i mi powiecie co sądzicie? Czy jest jakiś specjalny wątek? Bo niechce Wam tu zaśmiecać
kociara :)
Trombofilie.tez bede robic w testdna, tak mi ginekolog wskazała, nie trzeba nawet z domu.wychodzic homocysteina już mi wynik przyszedł, jest na poziomie 6.czyli w.normie
Porzeczka1234
Witaj przykro mi z powodu stratyJestem ze Śląska. Factory nie znam. Chyba nie mamy.
Te genetyczne : trombofilia itp to już podjęłam decyzję, że robię w testdna. Tylko nie umiałam imunologii znaleźć w "całości" w jednym miejscu.
Mieszkam na Śląsku to też tam zrobię u nich mam ich nawet koło domu.
Dziękuję Wam wszystkich! Wszystko już wiem co i jak. Już nawet nie mam więcej pytań będę miała pewnie jeszcze problem z interpretacją wyników. Mogę tu wrzucić i mi powiecie co sądzicie? Czy jest jakiś specjalny wątek? Bo niechce Wam tu zaśmiecać
Czytam to co napisałaś dziewczyny tu wszystko Ci dobrze radzą więc już nic nie dodam ale... nasuwa mi się jedna myśl .....myślę , ze najważniejsza kto Ci zinterpretuje wyniki i da leki w razie w.....
Moim zdaniem powinnaś poszukać przede wszytkim lekarza od poronień i od tego radzę zacząć i w miarę możliwości robić badania.
reklama
rossig
Też się nad tym zastanawiam. Tak szczerze. Nie wiem może po prostu liczę na to, że nic nie wyjdzie. Normy będą w labolatorium. Albo umowie jakaś teleporade. Jeśli wyjdzie coś nie tak to wtedy będę szukać lekarza, który mi przepisze leki.Witaj przykro mi z powodu straty
Czytam to co napisałaś dziewczyny tu wszystko Ci dobrze radzą więc już nic nie dodam ale... nasuwa mi się jedna myśl .....myślę , ze najważniejsza kto Ci zinterpretuje wyniki i da leki w razie w.....
Moim zdaniem powinnaś poszukać przede wszytkim lekarza od poronień i od tego radzę zacząć i w miarę możliwości robić badania.
Rozmawiałam już z 3 lekarzami i każdy odradzał badania. A też niechce chodzić po lekarzach, żeby się od każdego dowiadywać za parę stów, że bez sensu w tym grzebać.
Dzięki za szczerość.
Podziel się: