reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Miałam 3 szczepienia mąż plus pulowane, w ciąży kolejne 2 szczepionki :) w ciąży accofil, encorton 15mg, clexane ramo 60mg wieczorem 40mg, acard 150mg, duphaston 3x2, luteina 3x2
Ahh i mąż sterydy brał od 4dc do 17 chyba :)
Ale te leki i clexane to dopiero po pozytywnym teście brałaś ? Ogólnie to 2 razy dziennie robisz sobie zastrzyki jak dobrze zrozumiałam ?

Bardzo dziękuję 😘
A można wiedzieć jakie badania robiłaś albo z czym masz/miałaś problem?
Spokojnej i nudnej ciąży Ci życzę ❤
Mam całą teczkę badań zrobionych u Profesora :) u nas problemem były przeciwciała u męża w nasieniu, na to brał sterydy. U Mnie niskie allo mlr i kir AA na to szczepienia i accofil :) no i zespół antyfosfolopidpwy w tej ciąży mi wyszedł :)

@Pami123 przed ciąża brałam tylko acard i witaminy, metformine i dostinex :) wszystko od pozytywnego testu. Tal, zastrzyki robie 2xdziennie co 12h :) ahh i metformine brałam do środy :)

Dziewczyny jestem tu nowa.. luty ciąża pozamac. Od lipca starania i nic.. biorę encorton 5 na " wrogi śluz" w krwi na szczęście brak. Zrobiłam teraz badania immunologiczne ,no i nie wszystko wyszło ok :/ mam mieć wdrożone jakieś " wlewy" czy możecie mi coś na ten temat napisać co to jest ? Bolesne? No i czy cenowo da się to ogarnąć? Z góry dziękuję za odp :/

@Ania Ania . Ja mam wlewy i dla mnie nie jest to bolesne ja robię prywatnie bo sama się boję koszt w klinice 400 zł ale widziałam niektóre dziewczyny same w domu robią i jest dużo tanieją i ja mam wlewy z intralipidu.

Dziękuję za odp :) dla mnie immunologia to coś nowego i jestem zielona co dalej ;) mam mieć podany lek "equoral" a potem chyba od kolejnego już cyklu te wlewy,ale bardzo mało na ten temat znalazłam w necie .. mam nadzieję że są dziewczyny którym ta " opcja" lecznicza pomogła i doczekały się dzidziusia ;)

@Ania Ania . No immunologia to ciężki temat mnie też długo diagnozowali w końcu trafiłam na lekarke która odrazu powiedziała że mam za wysokie nk i terapia wlewami i steredydem. MI jak na razie chyba pomogą choć daleka jwszxze droga z dużymi problemami ale pierwszy raz mam ciążę gdzie widać malucha na usg bo poprzednie same biochemiczne. Poszukaj dobrego lekarza bo to bardzo ważne i powodzenia:)

Ostatnia edycja:
Mam całą teczkę badań zrobionych u Profesora :) u nas problemem były przeciwciała u męża w nasieniu, na to brał sterydy. U Mnie niskie allo mlr i kir AA na to szczepienia i accofil :) no i zespół antyfosfolopidpwy w tej ciąży mi wyszedł :)

@Pami123 przed ciąża brałam tylko acard i witaminy, metformine i dostinex :) wszystko od pozytywnego testu. Tal, zastrzyki robie 2xdziennie co 12h :) ahh i metformine brałam do środy :)
OK już widzę na co miał steryd mąż. Miałaś ujemne aana skoro się Szczepilas?

reklama
@Ania Ania . No immunologia to ciężki temat mnie też długo diagnozowali w końcu trafiłam na lekarke która odrazu powiedziała że mam za wysokie nk i terapia wlewami i steredydem. MI jak na razie chyba pomogą choć daleka jwszxze droga z dużymi problemami ale pierwszy raz mam ciążę bo poprzednie same biochemiczne. Poszukaj dobrego lekarza bo to bardzo ważne i powodzenia:)
U kogo się leczysz? Jak często intralipid?

Do góry