reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej dziewczyny zaglądam tu czasem ale nie za często po moich przejściach. Po tej ciąży ostatniej trochę mi zdrowie się popsuło. Tak się zastanawiam czy jest jeszcze sens się starać bo arytmia wystąpiła w ciąży teraz ciśnienie i arytmia zostala ale rzadziej jest i jeszcze pewnie od początku dieta cukrzycowa nie wiem czy jest szansa na zdrowa ciąże z tymi problemami. Nie mogę się dostać do Przybycienia już dwa mies dzwoniłam i nie ma miejsc więc umówiłam się do jego kolegi Gawlika. Zobaczymy co on powie.. Widzę troszkę nowych dziewczyn dołączyło.. Za staraczki trzymam kciuki

reklama
Hej Dziewczyny :)
czy któraś z Was miała w trakcie starań problem z torbielą krwotoczną na jajniku? Jak tak to, czy wchłonęła się sama, czy coś musiałyście brać na to i czekać z dalszymi staraniami? Zastanawiam się, czy przy takiej torbieli można mieć stymulowany cykl np. Lamettą lub Clo?

Hej Dziewczyny :)
czy któraś z Was miała w trakcie starań problem z torbielą krwotoczną na jajniku? Jak tak to, czy wchłonęła się sama, czy coś musiałyście brać na to i czekać z dalszymi staraniami? Zastanawiam się, czy przy takiej torbieli można mieć stymulowany cykl np. Lamettą lub Clo?
Właśnie ja jestem chyba takim przypadkiem z torbielą. Mieliśmy robić podejście w październiku ale okazało się, że mam torbiel na jajniku 7cm. Dostalam distrepraze od lekarza. Po tygodniu byłam na kontroli torbiel miała 3 cm. Lekarz powiedział, że nie będzie ryzykował przy torbiel robic podejścia.

:* kiedy wizyta ?
Mam nadzieję, że będzie miał jakiś pomysł i się uda.
Fakt cukrzyca , nadciśnienie to niepożądane choroby w ciąży, ale z o wiele gorszymi przypadłościami kobiety rodziły zdrowe dzieci. Ważne, żeby mieć to pod kontrolą;*

Hej dziewczyny zaglądam tu czasem ale nie za często po moich przejściach. Po tej ciąży ostatniej trochę mi zdrowie się popsuło. Tak się zastanawiam czy jest jeszcze sens się starać bo arytmia wystąpiła w ciąży teraz ciśnienie i arytmia zostala ale rzadziej jest i jeszcze pewnie od początku dieta cukrzycowa nie wiem czy jest szansa na zdrowa ciąże z tymi problemami. Nie mogę się dostać do Przybycienia już dwa mies dzwoniłam i nie ma miejsc więc umówiłam się do jego kolegi Gawlika. Zobaczymy co on powie.. Widzę troszkę nowych dziewczyn dołączyło.. Za staraczki trzymam kciuki

@frustratio jesteś barfzo dzielną i silna zresztą jak wszystkue kobietki tutaj macie power w staraniach walczycie i dodatkowo wspieracie innych.
Nie myśl o tym co było i nie staraj się przewidzieć co będzie dobrze jest odpuścić przeszlość i przyszłość i czerpać z tego co jest teraz uśmiechnij się do siebie bo jesteś wielka a za 3 tygodnie bedzie co ma być albo szczepienia albo nie natomiast bedzi3 do kolejny krok do Twojego celu - który osiągniesz ❤❤❤❤❤ ściskam

Masz rację, to chyba te hormony przed @ szaleją,.ponad 4 letnia walka tez juz mi wyprala emocje i ten wynik allo mnie już totalnie rozłożył. Postaram się myśleć pozytywnie bo nic innego mi nie zostało. Mam nadzieję, że moje największe marzenie się kiedyś spełni ❤.

Słyszałyście może o Dr Pawle Juraszku może???
Nie uwierzycie podobno dobry koleżanka mi teraz pisze że jej kumpela długo się starała i już podobno nic sie nie działo a maluch ma teraz 3 lata
Co najważniejsze jest tu na miejscu

Szczerze mówiąc nie słyszałam.. Ale skoro jest na miejscu to może warto się też umówić i będziesz mieć porównanie ;) trzymam za ciebie kciuki i cieszę się że działasz ;)

@Apsik1981
Distreprazę, czyli czopki tak? Twój lekarz chce, żeby ta torbiel całkowicie zniknęła i dopiero wtedy podejmiecie próbę?
Tak czopki. Teraz czekam na okres i mam zacząć normalnie brać już leki od 1 dc. Potem w 13 dc kontrola USG i zobaczymy czy będzie podejście czy nie. Ale raczej sądzę że teraz torbieli nie mam. Ja przy torbieli odczuwam specyficzny ból jajnika.

reklama
Dziewczyny będę zwalniać w poniedziałek wizytę u dr Przybycień w Tarnowie na 18.11 godzina chyba 8:30 czy któraś z was byłaby chętna ? Jest to kolejna wizyta

Do góry