reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Przyrost masz powyżej 100%, wiec jest ok. Nie liczysz przyrostów codziennie. W początkowym okresie beta ma się podwajać co 48 h, a w zasadzie to wzrastać min 66% w tym czasie. Wiec jak na razie jest ok.
ten przyrost miedzy 11 a 13dpo a bylo to dokladnie 49 godzin tylko 61% ...ale postaram sie bbyc troche bardziej op0tymistka , w poprzednich ciazach nie doszlam nawet do wartosci przekraczajacej 100

reklama
Hej ;) dawno się nie odzywałam ale chcialam chwilke wychillowac ;) wczoraj zaczal sie 9 tc, przypomnę 4 ciąża, po 3 wczesnych poronieniach w 5-6 tygodniu, bez znalezienia konkretnej przyczyny, pierwszy raz na zelaznym zestawie. Wiadomo strach ciągle jest ale z wizyty na wizytę coraz mniejszy, kolejne usg jutro, trzymajcie kciuki.
Generalnie dużo strachu się najadłam bo na 1 usg w 7tc1 zarodek miał crl na 6tc2dni ale doktor mówiła, że jest Ok. Drugie usg w 8 tc 3 znowu zarodek na 7 tydzień ale, tym razem inny lekarz, mówi, że jest dobrze, serduszko bije dobrze więc nie mam się martwić.. nawet pierwszy raz dostałam skierowanie na badania krwi takie już ciążowe i tu kolejne pytanie... nigdy nie miałam problemu z tarczyca. TSH z czerwca 2018 koło 2, w listopadzie 2018 koło 1 a teraz 0,005... wyczytałam, że to mało. Czy to może ciąża tak wpływać, ma może któraś z Was doświadczenie?
Jeśli jutro na wizycie dalej będzie Ok to doktor upiera się już na L4 także będę leżeć i odpoczywać.. trochę mnie tym zaskoczył ale chciał już tydzień temu ale akurat miałam parę dni wolnego więc udało się to przeciągnąć;)

@Karolinaaaa
Udalo Ci się zajść od razu w pierwszym cyklu ze sterydem?

Jeżeli chodzi o TSH to zdecydowanie ciaza ma na to wpływ. U mnie w ciąży TSH od razu rośnie w górę czyli niedoczynność. Na moje oko u Ciebie wygląda to na nadczynność i poszłabym z tym wynikiem do endokrynologa.

reklama
Do góry