reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Witajcie.
Ja dziś po wizycie. Mam mieszane uczucia :( jak byłam 1.7 u innego lekarza prywatnie szyjka długa zamknięta (4.5cm), dziś zaś ten mój prowadzący na nfz że wszystko ok gdyby nie ta szyjka skrócona. Tamten mierzył na usg, dziś tylko badanie ręką. Poprzednio było to samo że mówił że się skraca. Więc już nie wiem wkoncu jak jest.
Dziś 33+4 i kazał odstawić neoparin a w to miejsce na wieczór acard 75. Czy któraś z Was tak wcześnie odstawiala heparyne? Boję się a nawet nie mam z kim skonsultować. To jedyny lekarz na moim terenie, który prowadzi ciążę na lekach jak moja.
Ogólnie mała mu wyszła że jest ok tydzień większa niż pierwotnie termin był. Mówi żebym jeszcze chociaż 2 tygodnie wytrzymała z ta szyjka i będzie dobrze.
Mam jeszcze 20 zastrzykow i tak się zastanawiam czy nie wybrać do końca tego zapasu a dopiero acard. To jest dawka 0.4 więc nie wydaje mi się żeby na szkodę działała...
Tak to czuje się super. Czasem mam te stawianie się brzucha, ale zdecydowanie mniej niż wcześniej.
Ja bym nie odstawiala heparyny. Na moim przykładzie ci powiem. Miałam dawka 0.4. W czwartek pojechałam na ktg i wyszło wysokie tętno. Kazali iść do domu i wrócić rano i jakby coś to miało być cc. Więc w czwartek nie wzięłam już zastrzyku. W piątek zostawili mnie w szpitalu, to był 38tc i kazali już heparyny nie brać a nie miałam przy sobie swojej. Usg idealne, przepływy ok itd. W sobotę rano na usg już przepływy źle i szybka decyzja o cc. Co prawda nikt nie powiedział dlaczego, ale cała ciążę było ok a tu 2.5 doby bez heparyny i zaczęło się puść.... Także bierz heparyne żebyś sobie nie plula potem w brodę...
Hatice jednak fałszywy alarm! okazało się, że jednak opuchlizna na twarzy to nie po encortonie tylko jednak to świnka :o na szczęście w najbliższym czasie nie planujemy transferu, za 2,5 tyg pierwsza wizyta w Łodzi więc najpierw diagnostyka, badania, także może zdążę się wykurować. Swoją drogą Pani Doktor mówi że już kilka lat nie miała osoby dorosłej ze świnka
Tak pomyślałam z opisu że to świnka.. Biedna. Zdrówka życzę!

Porzeczka pomyliłaś białko z kartonami w moczu. Ketony są gdy organizm głoduje, często zdarza się przy cukrzycy.
Natomiast białko w ciąży jest niebezpieczne, może dojść do zatrucia ciążowego.
Ovil moja koleżanka miała białko na tak wczesnym etapie. Dostała jakieś leki i było wszystko dobrze. Idź jak najszybciej do lekarza.

Porzeczka pomyliłaś białko z kartonami w moczu. Ketony są gdy organizm głoduje, często zdarza się przy cukrzycy.
Natomiast białko w ciąży jest niebezpieczne, może dojść do zatrucia ciążowego.
Ovil moja koleżanka miała białko na tak wczesnym etapie. Dostała jakieś leki i było wszystko dobrze. Idź jak najszybciej do lekarza.
Kwiatuszku kochana tak masz rację pomyliłam się @ovli22 przepraszam

@Marthi moim zdaniem nie ma to znaczenia ale niech sie dziewczyny wypowiedzą ... ja nawet kariotypy robiłam z antybiotykiem 6 dni po poronieniu... asa, ana itd 1,5 tygodnia po łyżeczkowaniu i wtedy ana wyszły mi 1:200 świecenia ziarniste i dodatnie asa a później już tylko wszystko ujemne... takze jak jest ciąża organizm mój szaleje.

@nafoczka kochana miłych wakacji . Chorwacja piękna zazdraszczam pozytywnie. Pracę też dobrze zmienić .. bedzie dobrze jeszcze chwilę wytrzymasz. Kiedy zdiagnozowano chorobę u Wikusia? Dajesz radę?

@ovli22 ja wbijam gdzie popadnie bo u mnie zrosty siniaki jednym słowem meczarnia z zastrzykami
@Oczekujaca123 przepraszam że dopiero wam odpisuje ale ostatni tydzień w starej pracy był bardzo ciężki. Mąż się śmiał że jeńców nie zostawiam po sobie :)
Teraz jesteśmy na Chorwacji. Jest cudownie pięknie :)
O SI malo wiedziałam dopóki Karol nie poszedł do szkoły choć symptomy były którą teraz umiem zauważyć u Wiktora typu: zamykanie uszu, niejedzenie pewnych potraw albo ubieranie się tylko np w jeden kolor ciuchów. Myślę że zmusza to w tym samym kierunku co u Karola z tym że u niego jest masakra koncentracja. Jak oceny z nim wycharowalam tak zachowanie i lekka nadpobudliwość- masakra. Myślę też że Pani "nie zgłaszając zastrzeżeń" i mając orzeczenie z poradni nie powinna tak o nim pisać... hmm może się nie znam

@Marthi
Oo widzisz, ja to jestem panikara i zaraz sobie wkręcam, że jak połączę glucophage z nawet jedną lampką wina, to już mi wątroba siądzie na drugi dzień albo co innego ☺️

reklama
@Marthi
Oo widzisz, ja to jestem panikara i zaraz sobie wkręcam, że jak połączę glucophage z nawet jedną lampką wina, to już mi wątroba siądzie na drugi dzień albo co innego ☺

Ja zanim zaszłam w ciażę piłam alko „normalnie”: na imprezach, piwo przy grillu, czasm sobotni drink ze znajomymi i nigdy nie odstawiałam glucko. Za dużo musislabym tabletek odstawic ;)

Do góry