reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Nadzieja2018
Ja biorę Matypred od 1 dc, fakt, że mała dawka 4 mg. I wydaje mi się to sensowne, zanim lek zacznie działać to trochę musi minąć.. A u mnie po teście to już praktycznie się wszystko kończyło :(. Póki co widzę efekty.
@Hatice błagam dziewczyno! Nie mów tak! Tak nie można! Trzymam kciuki za Ciebie i Marysie <3 A tak by the way nie źle mnie nastraszylas w temacie szpitali, też jestem z Gd :p

Ciekawi mnie jeszcze, czemu po porodzie trzeba brać jeszcze heparyne?

reklama
@burczuś super , ze ci tam wszystko "posprzatali" Mam nadzieję , ze w tym pociagu nie jesteś sama.

@Marthi ja nigdy nie zachodziłam w ciaże 2 pierwsze to inseminacja bo nasienie było oczyszczane w wirówce . Po wdrożeniu leczenia z Zosia zaszłam w pierwszy cyklu z drugim bobo też ale to takie na prawdę 2 sexy w miesiącu bez celowania chcielismy zacząć po wakacjach a tu bach 1 cykl i jest ciąża . Ja po szczepieniach pierwszych płakałam, że znow bede doe starac i starać. To wazne badanie dlatego tak czesto o tym pisałam.

@kasiula222 nie wiem czy samo badsnie nasienia coś da.

@Hatice kochana nie o to chodzi, że masz tu nie jeczeć. Chodzi o to , że musisz zmienić myślenie bo to nie służy ani Tobie ani dziecku. Ja wiem, że sie martwisz przeżywała to samo bałam sie całe 38 tygodni nawet w dniu cc ale pisałam Ci , że samo łożysko to za mało wazne przepływy w główce pepowinie, maciczne ilość wód itd a Ty sie tego łożyska uczepilaś bierzesz przecież heparynę ona też zabezpiecza musisz być czujna ale racjonalna. Jedna dawka sterydów na płuca nie zabezpiecza do końca ciąży. Kochana pisz o swoich schizach żeby uwolnić głowę pojedziesz do Maliny on Cię uspokoi i sprowadzi na ziemię nie wiem jak to robi ale zawsze po wizycie byłam spokojna przez 1-2 tygodnie

@Marthi zaraz poszukam bo Zosia zasneła ale jak @iveo pisze twoj m ma bardzo wysokie miano

@Nadzieja2018 wino czerwone i migdały. Steryd bralam od testu pozytywnego.

@justkaki ja brałam heparyne 14 dni po cc tylko ale ja badałam d-dimery i po tygodniu miałam juz 200 z 2500 tyś

@Karolinaaaa bierze sie heparynę po porodzie aby nie dostać zatoru czy zakrzepu żylnego

@Marthi my tez mieliśmy duzo patrz. Znów edytuje jeszcze raz spojrzałam na wynik m troszkę plemniczków mniej niż who ale nie iest źle i ph 8 co może świadczyć o stanie zapalnym np bądź wlasnie sklejaniu sie tych plemniczków.
20190712_202431.jpg

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 ja to jak piszę na forum czy smsy to zawsze tak panikarsko brzmi a w sumie to dość szybko sobie układam w głowie ze jest ok. Niestety mam blisko siebie osoby po wysokich stratach, które naciskają mnie ze powinnam szybko coś działać, ,, dziwią „ się ze chce np czekać do poniedziałku.... przez nich czuje ze jestem zbyt spokojna :/ boje się ze czegoś nie dopilnuje, ze teraz dzidzia by już dała radę a tu w 37 się cis stanie :( kuzynka miała dobre przepływy, brała heparynę itd a dziecko zmarło bo w łożysku jakieś zawały. Dlatego taka panika z tum łożyskiem. Ogólnie uznałam ze lepiej jest jak dużo nie gadam. Wiem ze Wy mnie tu wspieracie i ogarniacie :) ake misze chyba się odłączyć od neta hehe
@Karolinaaaa wez na mnie poprawkę ;) większości ludziom wszystko w szpitalach odpowiada.... człowiek się po prostu przyzwyczai do tych uśmiechów w prywatnych gabinetach wiec potem zdziwko jak w szpitalu już tak miło nie jest ;) ja jestem teraz przewrażliwiona jak widać... ale chce uniknąć depresji poporodowej i wiem ze nie dam rady jeśli będą mnie złe traktować w szpitalu.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,
muszę zasięgnąć Waszej porady. Moja dr twierdzi, że już mam brać encorton (9dc), żeby jak to powiedziała "immunosupresja zaczęła działać". Z tego co czytałam i kojarzę, to większość z Was wlączała encorton po owulacji...Czy któraś z Was brała nieprzerwalnie encorton podczas starań? Nie wiem co zrobić ale chyba zadecyduje na własną rękę, że będę go włączać po owulacji...
Ja brałam tuż przed owu. 2 dni przed dokladnie

@ovli22 przegapilam Twój wpis czy nue pisałaś?? Jak na wizycie?
@justkaki przypomnij z jakiego w ogoke powidu masz heparynę? APS? Mutacje? P-ciała? Generalnie jak dziewczyny pisały heparynę odstawia się ok 24 h przed porodem i włącza od razu po ns okres całego połogu. Ja osobiście brakam 5 tyg, bo mi się zastrzyki skończyły. Ale tak czy inaczej to nie kilka dni po, tyljo kilka tygodni.

@marshia ja mam wizytę w poniedziałek 15 lipca [emoji6] o 11 rano
Pomyliły mi się dni ha ha. Myślałam , że 15 lipca jest w czwartek [emoji12][emoji12][emoji12].
Czekam do poniedziałku [emoji6]
@marshia czy ty masz w planach staranie o nr 2 ;) ?

@iveo - a te przeciwciała ma się od zawsze? Czy coś je może powodować? Pytam bo w 1 i 2 ciąże zaszłam od razu, a w 3 i 4 trwało to ok 6-9 miesięcy... Ja czekam na wynik moich przeciwciał. Łożyskowych także.

@Nadzieja2018 - codziennie lampka czerwonego wina, garść orzechów (np. Migdałów i Włoskich) + 2/3 dziennie orzechy brazylijskie. ;) Co do sterydu - ja się raz pomyliłam i brałam od 1 dc, złe zrozumiałam docenta - nie zaszłam wtedy. Miałam brać od owu, ale brałam juz z 6 mies i nie zachodziłam wiec go odstawiłam. Jak odstawiłam to akurat zaszłam. Zaczęłam go wiec brać w ciąży od testu. Ale słyszałam, ze steryd brany przed owu może pogarszać komórki jajowe... także jeśli nie masz jakiś mega wskazań to brałabym go po owulacji.

@Hatice - chyba każda rozumie tutaj Twój strach... Trzymaj się kochana :*

@Porzeczka1234 - no z tego co tu Wy piszecie i Dagmarie napisała mi na priv to mój M faktycznie ma wysokie :/// co do wyników mojego M - cieszę się ze zrobiliśmy od razu posiew bo może coś w nim wyjdzie... może jakaś bakteria czy coś jest :( Co do Waszego wyniku to macie jakieś inne normy niż u nas

@Porzeczka1234 ja to jak piszę na forum czy smsy to zawsze tak panikarsko brzmi a w sumie to dość szybko sobie układam w głowie ze jest ok. Niestety mam blisko siebie osoby po wysokich stratach, które naciskają mnie ze powinnam szybko coś działać, ,, dziwią „ się ze chce np czekać do poniedziałku.... przez nich czuje ze jestem zbyt spokojna :/ boje się ze czegoś nie dopilnuje, ze teraz dzidzia by już dała radę a tu w 37 się cis stanie :( kuzynka miała dobre przepływy, brała heparynę itd a dziecko zmarło bo w łożysku jakieś zawały. Dlatego taka panika z tum łożyskiem. Ogólnie uznałam ze lepiej jest jak dużo nie gadam. Wiem ze Wy mnie tu wspieracie i ogarniacie :) ake misze chyba się odłączyć od neta hehe
@Karolinaaaa wez na mnie poprawkę ;) większości ludziom wszystko w szpitalach odpowiada.... człowiek się po prostu przyzwyczai do tych uśmiechów w prywatnych gabinetach wiec potem zdziwko jak w szpitalu już tak miło nie jest ;) ja jestem teraz przewrażliwiona jak widać... ale chce uniknąć depresji poporodowej i wiem ze nie dam rady jeśli będą mnie złe traktować w szpitalu.
Kochana to zapytaj tych osób co masz zrobić ich zdaniem sama sobie cc co niby Ci proponują zrobić??. Ja straciłam córke w 26 tygodniu ciąży ale nie mogłam prosic o cc w tym tygodniu ciąży przecież siedziałam jak na bombie i czekałam. Zapytaj Maliny o te zawały je widac na usg. Kochana przytulam mocno bedzie dobrze

@ovli22 niestety mam za duży przebieg wg peselu :hmm: :p Gdybym rodziła naturalnie mogłabym starać się szybciej, a CC niestety odwleka starania. Ja i tak uzmysłowiłam sobie ostatnio, ze jak Maja pójdzie na studia to ja pójdę na emeryturę - nawet na 1 kieszonkowe nie bedzue mnie stać wg obliczeń ZUSu, a co dopuero na 2 :szok::szok::szok: :p Także niestety z przykriscią pozostaniemy przy jedynaczce, szkoda, bo moja ciąża była super od poczatku do końca.

reklama
Dziewczyny czy możecie spojrzeć na moje wyniki fenotypy NK i podpowiedzieć jak to wygląda?? Widzę że NK samo w sobie chyba ok natomiast nie rozumiem tych dalszych zapisów a immunolog dopiero w sierpniu.

Załączniki

• IMG_20190712_185117.jpg
    IMG_20190712_185117.jpg
    138,2 KB · Wyświetleń: 121
Do góry