reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny, nie wytrzymam... nie chce zapeszyć, ale muszę Wam to napisać... [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji85]

Jeśli istnieje coś takiego jak przejęcie brzuszka i miła niespodzianka to przydarzyło mi się to... w niedziele... w Dniu Matki!!!!!!!!!! [emoji173]️

@dżoasia urodziła tego dnia, a ja obudziłam się w niedziele (28 dc) z bólem podbrzusza i lekkim plamieniem... Nie czułam się na ciąże, ba - starania były, ale bez spiny, postanowiłam jednak zrobić dla pewności sikacza... Cykle mam zwykle 33- 35 dc dlatego było to dla mnie trochę dziwne. Chwile później @bertha do mnie napisała czy już testowałam, bo Ta mnie zawsze, co cykl pogania :D Hahah, w określonym czasie na teście biel (po równych 5 minutach)... ale po 5,5 min blada krecha... :O Nie chciało mi się w to wierzyć!!! W poniedziałek drugi sikacz i nieco bardziej widoczna krecha. Oczywiście w niedziele wdrożyłam wszystkie leki bo w tym cyklu (pierwszym od chyba 8 cykli staraniowych postanowiłam nie brać sterydów i nie kłuć się heparyna po owu!). No wiec od niedzieli: encorton, heparyna, luteina 2x2 na własna rękę i duphaston 2x1 + reszta standardowo: witaminy, siofor (nie odstawiłam go po wizycie u endokrynologa - stwierdziłam wtedy, ze poczekam do @) i acard.

Poleciałam wiec w poniedziałek na beta hcg i dziś jestem już po 3 wyniku... :))))

Beta hcg rośnieee cały czas :))))
przyrost powyżej 200%.

27.05 - beta hcg 177,93 (badałam tez progesteron, który wynosił 41,68!)
29.05 - beta hcg 562,68
31.05 - beta hcg 1751,27

Dziś 32 dc.

Wizyta u gin w przyszły piątek. [emoji173]️

Codziennie bolą mnie cycki, czasem ciągnie w pachwinie i bolą kolana, poza tym oprócz nieco bardziej wyczulonego węchu i senności, czuje się ok. [emoji173]️

Boże, taki prezent w DNIU MATKI !!! Trzymajcie Dziewczyny błagam kciuki, aby został ze mną ten Skarb już do końca... Albo została :) bo we wtorek obudziłam się z przekonaniem, ze to dziewczynka... nigdy tak wcześniej nie miałam.

Dziś dziewczyny @marshia i @bertha jak zobaczyły betę wspomniały nawet o bliźniakach!!!:) Ale nam wystarczy jedno zdrowe, ukochane dzieciątko[emoji173]️ Mąż się śmieje, ze może ta beta tak rośnie bo rośnie drugi Lewandowski[emoji38] albo Lewandowski i Chodakowska[emoji12]

Wcześniej myślałam, ze się nie odważę napisać Wam tak szybko i jeszcze przed USG ale dziś.... dziś jakoś tak mam ochotę wykrzyczeć całemu światu, ze jestem w ciąży!!!! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Ps. A plamienia ustały w poniedziałek, niemniej luteinę biorę wg swojego przeczucia 2x2 cały czas, a nie tak jak gin mi kazał (on kazał brać 1x2).

Ściskam i życzę Wam udanego weekendu!

@burczuś - Ty wiesz, na te informacje wczoraj od Ciebie czekałam [emoji173]️

@kasiula222 - u Ciebie 5+4, a u mnie 4+4, wiec jestem tydzień za Tobą[emoji6]

Dziewczyny, nie wytrzymam... nie chce zapeszyć, ale muszę Wam to napisać... [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji85]

Jeśli istnieje coś takiego jak przejęcie brzuszka i miła niespodzianka to przydarzyło mi się to... w niedziele... w Dniu Matki!!!!!!!!!! [emoji173]️

@dżoasia urodziła tego dnia, a ja obudziłam się w niedziele (28 dc) z bólem podbrzusza i lekkim plamieniem... Nie czułam się na ciąże, ba - starania były, ale bez spiny, postanowiłam jednak zrobić dla pewności sikacza... Cykle mam zwykle 33- 35 dc dlatego było to dla mnie trochę dziwne. Chwile później @bertha do mnie napisała czy już testowałam, bo Ta mnie zawsze, co cykl pogania :D Hahah, w określonym czasie na teście biel (po równych 5 minutach)... ale po 5,5 min blada krecha... :O Nie chciało mi się w to wierzyć!!! W poniedziałek drugi sikacz i nieco bardziej widoczna krecha. Oczywiście w niedziele wdrożyłam wszystkie leki bo w tym cyklu (pierwszym od chyba 8 cykli staraniowych postanowiłam nie brać sterydów i nie kłuć się heparyna po owu!). No wiec od niedzieli: encorton, heparyna, luteina 2x2 na własna rękę i duphaston 2x1 + reszta standardowo: witaminy, siofor (nie odstawiłam go po wizycie u endokrynologa - stwierdziłam wtedy, ze poczekam do @) i acard.

Poleciałam wiec w poniedziałek na beta hcg i dziś jestem już po 3 wyniku... :))))

Beta hcg rośnieee cały czas :))))
przyrost powyżej 200%.

27.05 - beta hcg 177,93 (badałam tez progesteron, który wynosił 41,68!)
29.05 - beta hcg 562,68
31.05 - beta hcg 1751,27

Dziś 32 dc.

Wizyta u gin w przyszły piątek. [emoji173]️

Codziennie bolą mnie cycki, czasem ciągnie w pachwinie i bolą kolana, poza tym oprócz nieco bardziej wyczulonego węchu i senności, czuje się ok. [emoji173]️

Boże, taki prezent w DNIU MATKI !!! Trzymajcie Dziewczyny błagam kciuki, aby został ze mną ten Skarb już do końca... Albo została :) bo we wtorek obudziłam się z przekonaniem, ze to dziewczynka... nigdy tak wcześniej nie miałam.

Dziś dziewczyny @marshia i @bertha jak zobaczyły betę wspomniały nawet o bliźniakach!!!:) Ale nam wystarczy jedno zdrowe, ukochane dzieciątko[emoji173]️ Mąż się śmieje, ze może ta beta tak rośnie bo rośnie drugi Lewandowski[emoji38] albo Lewandowski i Chodakowska[emoji12]

Wcześniej myślałam, ze się nie odważę napisać Wam tak szybko i jeszcze przed USG ale dziś.... dziś jakoś tak mam ochotę wykrzyczeć całemu światu, ze jestem w ciąży!!!! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Ps. A plamienia ustały w poniedziałek, niemniej luteinę biorę wg swojego przeczucia 2x2 cały czas, a nie tak jak gin mi kazał (on kazał brać 1x2).

Ściskam i życzę Wam udanego weekendu!

@burczuś - Ty wiesz, na te informacje wczoraj od Ciebie czekałam [emoji173]️

@kasiula222 - u Ciebie 5+4, a u mnie 4+4, wiec jestem tydzień za Tobą[emoji6]
Gratulacje dla ciebie ;) piękna beta . Ja nie robiłam bety bo mnie też to stresuje ;) mnie wszystko stresuje ..;) i nie wiem co tam się z dzidzi dzieje . Oby nam się to dalo tym razem. . tak bardzo o tym marze ... Kiedy miałas okres ostatni. ?

@kasiula222 - 29.04 ostatni okres się zaczął [emoji4] Mnie 1 i 2 beta jakos nie stresowała, ale ta 3 dziś trochę tak [emoji4] Niemniej o dziwo i tak jakos zupełnie spokojniej tym razem podchodzę niż zawsze... i oby tak pozostało. [emoji4]

Póki co nie dziekuje, ale zycze nam Obu powodzenia!!!! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ i abyśmy się rozpakowały za 8 miesięcy :)

@kasiula222 - 29.04 ostatni okres się zaczął [emoji4] Mnie 1 i 2 beta jakos nie stresowała, ale ta 3 dziś trochę tak [emoji4] Niemniej o dziwo i tak jakos zupełnie spokojniej tym razem podchodzę niż zawsze... i oby tak pozostało. [emoji4]

Póki co nie dziekuje, ale zycze nam Obu powodzenia!!!! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ i abyśmy się rozpakowały za 8 miesięcy :)
Ja w żadnej ciąży nie robiłam bety zarówno w tych donoszonych jak i poronionych .. więc i teraz odpuściłam ale może była bym spokojniejsza ..ale już trudno .. nie ma co gdybać .. Oby się tak było jak mówisz . ;)

@Marthi buhahahaha jak chcesz mojego brzucha to tylko podwojnego!!!!! Strasznie sie ciesze!!!!!! Super bombowo!
@burczuś super, ze jest nadzieja, jak lekarz podpasuje to i zyc sie chce i nawet odchudzanie jakos lepiej idzie :D

Moje dziewuchi odlaczyli od respiratora, Gajka od wczoraj dzielnie walczy na cepapie, Igusia od dzisiejszego przedpoludnia. Poza tym, ze jest mnostwo innych przeciwnosci z ktorymi musza wcaly czas walczyc, to i tak moliwy krok z tym oddychaniem. Tylko na oddziale dalej kwarantanna i tak straaaaaaaaasznie do nich tesknie ;( i z tym sobie troche nie radze ;(

reklama
@dżoasia - [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Nie chciałam Ci kochana przeszkadzać, ale na razie sama rozumiesz - endo nie każe mi brać Dostinexu jednak! W pon zbadalam prolaktyne tez, wysłałam mu wynik (norma do 26, a ja miałam 30 chyba), ale nie kazał brać już teraz w ciąży. [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Ogromnie trzymam za Ciebie i dziewczynki kciuki, cieszę się ze tak szybko odłączyli je od respiratora. Jakie one są silne!!!! Za mama!!!! :))) Trzymaj się mocno kochana!

Do góry